Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Mit érdemes tudni Prágáról és a Cesky Krumlov-ról?

Csehország
Prága
Cesky
Krumlov
utazás

Prága és Český Krumlov: Két gyöngyszem egy utazásban

Prága: A Történelem És Kultúra Központja

Prága, a bohém szépség és történelem ölelésében ringatózó város, mintha egy mesés festmény elevenedne meg a Vltava folyó partján. Az óváros szívében kacskaringózó utcák között sétálva a történelem szellemét érezheted, mely a középkori kőépületek, a lüktető piacok és a lenyűgöző Károly-híd árnyékában éled újjá.

Prága katedrálisai és várak megszólalnak az évszázadok halk suttogásaival, miközben az óvárosi tér sárga házai mesébe illő színekben pompáznak és a híres Orloj óra minden órában lenyűgöző előadással örvendezteti meg a látogatókat.

 A város éjjel is elbűvöl: a fények varázslatosan táncolnak a Vltava tükröződő hullámain, és a korabeli kocsmákban, ahol a csokoládé és a sör találkozik, élettel teli hangulat öleli körül az odalátogatókat.

Prága azért is kedvelt, mert a múlt és a jelen találkozása itt válik valósággá. A modern kávézók és a régi kövek közötti harmónia mélységes élményt nyújt minden látogatónak. A cseh gasztronómia és a hagyományos zenei élet szintén kiemelkedő, hozzájárulva a város páratlan varázsához.

Ha Prágát elmulasztanád, olyan csodáktól fosztanád meg magad, melyekben a romantika és történelem együtt szövődik, alkotva egy olyan helyet, amitől szíved örökre összerezzen.

Český Krumlov: Mesebeli Szépség a Vltava Partján

Cesky Krumlov, a cseh kisváros, olyan varázslatos, mintha egy mese lapjaira léptél volna. Az óváros kanyargó utcái között sétálva érezni fogod a történelem szellemét, amely több száz éven keresztül fonódik össze az épületek kőfalába. A Vltava folyó lassan öleli körbe a várat, melynek tornyai büszkén meredeznek az ég felé.

A város szívében található Cesky Krumlov Kastély egyedülálló szépségével és kiterjedt kertjeivel hódítja meg a látogatókat. Nem véletlenül az UNESCO világörökség része. A középkori hangulatot modern kényelemmel ötvöző kávézók, éttermek és kézműves boltok tarka sora színesíti az utcákat. Az évszázadok során kialakult városi panoráma és az építészeti örökség együttesen teszik ezt a helyet különlegessé.

Ha kihagyod Cesky Krumlov-ot, lemaradsz az évszázadok által őrzött történelmi és művészeti kincsekről. Az időtlenség érzése itt olyan, mintha egy festményt járnál be, ahol minden kő és macskaköves út mesél egy-egy régi történetet. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a cseh gyöngyszemet, mert Cesky Krumlov nem csupán egy város, hanem egy időutazás, melynek varázsa örökké megmarad a szívedben.
És most van lehetőséged utazni is ezekre a helyekre velünk: https://alfatours.hu/utazasok/praga_es_cesky_krumlov_ket_napos_kirandulas_csehorszagban

 

alfatours

2024.03.07.

Alfatours

Kiemelt ajánlataink

ÚJDONSÁG

Utazás a Királynék városába és a Jeli Arborétumba
2024.05 .01. - 2024.05 .01.
1 nap
15 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Belföldi kirándulás

Belföldi kirándulás

Városlátogatás

Városlátogatás

Ajánlat megtekintése
Salzburg-Neuschwanstein-Hallstatt 3 napos kirándulás
2024.06 .14. - 2024.06 .16.
3 nap 2 éjszaka
120 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

5 napos kaland Erdélyben
2024.06 .19. - 2024.06 .23.
5 nap 4 éjszaka
137 990 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!