Kirándulás Mozart szülővárosába, Salzburgba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az óváros 1997 óta az UNESCO Világörökség részét képzi. A Salzach folyó partján elterülő csodás város, az év minden szakaszában magával ragadó. Itt található többek között Hohensalzburg vár, mely a középkor óta teljes egészében fennmaradt. A barokk óvárosban sétálva megtekinthetjük a Dómot, a Mirabell Kastélyt, és a  Mozarteum-ot is.

 

Salzburg 

 

Ha több napot töltünk el a városban, akkor érdemes a salzburgi állatkertbe is ellátogatni, ahol a lehető legtermészetesebb lakókörnyezetet próbálják biztosítani az állatok számára.
Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt lenyűgöző elményt nyújthat a Természet háza, ahol Közép-Európa egyik legszebb akváriumát láthatjuk, összesen pedig több, mint 40 medence enged bepillantást a víz alatti világba.

 

Mozart szülőházát is több ezren felkeresik, ahol 1880-ban nyitották meg a Mozart életét bemutató kiállítást. Mozart élete nagy részét ebben a városban töltötte, számtalan hely őrzi emlékét.

 

Mozart szülőháza

 

A város télen is sok turistát vonz, karácsonyi vására is Európa legszebbjei között van számon tartva. A Dóm tér minden évben ünnepi fényben pompázik, már a 15. század óta.

Abban az esetben, ha már unod a bécsi karácsonyi vásárt, mindenképp látogass el egyszer Salzburgba!

 

Karácsonyi vásár Salzburgban

 

És azt tudtad, hogy Salzburghoz kapcsolódik  a világhírű karácsonyi ének, a „Stille Nacht, heilige Nacht“ (Csendes éj) története is. A dal szövegének írója, Joseph Mohr Salzburgban született, a dal,ősbemutatója pedig nem messze innen, Oberndorfban volt.

 

A mostani adventi időszakban mi is kínálunk egynapos kirándulást a csodás Salzburgba. Tarts velünk!  🙂
Bővebb információ és jelentkezés az alábbi linken: http://www.alfatours.hu/advent-salzburgban.html