Tűzhányók, gejzírek, gleccserek világa: Izland hosszú hétvége

Jelenleg nincs időpont

Részletek

Az Északi sarkkör peremén fekvő „Iceland” őrzi a jégkorszak maradványait. A sziget 2 globális jelentőségű tektonikai lemez, az eurázsiai és az észak-amerikai lemez határvonalán fekszik, ezért jellemzik a jégföldet tűzhányók, gejzírek, meleg vizű források, iszapforrások és kénes szagok. A sziget nagy része lakatlan, leszámítva néhány félreeső halászfalut. A fagyott talaj és a meredek lejtők miatt a mezőgazdasági művelésre alkalmatlan a területe. Ezért Európa kevés épen maradt vadonjának egyike, amelyet még nem tett tönkre az ipar, csak a felfedezőkre vár. Barátságos és vendégszerető lakói büszkék viking örökségükre, ősi nyelvükre, csodás hazájukra. Izland a bálnamegfigyelés mekkája. Fővárosa Reykjavik pedig egy nyüzsgő város számos múzeummal, étteremmel, gasztrokocsmával. Izlandot mindenkinek látnia kell!

Tűzhányók, gejzírek, gleccserek világa: Izland hosszú hétvége

Az ár tartalmazza:

-3 éjszaka szállás Reykjavik 3 csillagos szállodában
-reggelis ellátás
-buszos utazás a teljes program alatt
-idegenvezetés a teljes program alatt

Az ár nem tartalmazza:

-útlemondási-, baleset-, betegség és poggyászbiztosítás
-repülőjegy (WizzAir menetrendszerinti járata kb. 74.000Ft/fő áron elérhető, az ár tájékoztató jellegű!)

Előre fizetendő: 10.990 ISK bálnales és 8.500 ISK kék laguna belépőjegy (1 hónappal az indulás előtt, aktuális árfolyamon előre, forintban fizetendő)

Fontos információ! Egyedül jelentkező utasainkat a rendelkezésre álló szobák véges száma miatt inkább társítjuk.

1. nap

Repülős utazás Reykjavikba és Kék lagúna látogatás

2018. október 20-án szombaton reggel 7:05-kor indul a WizzAir járata Budapestről. A helyi idő szerint 9:40-kor érkezünk Reykjavik Nemzetközi repülőtérre. Ezután buszba szállunk és a kék lagúnához hajtunk, megkezdjük első programunkat. Az ásványi anyagokban gazdag, láván megszűrt türkizkék víz 70 C-os is lehet, de fürdeni csak a 37-40 C-os területeken lehet. A kovaföldes iszap, amelyből minden látogató kap egy arcpakolást, minden jellegű bőrproblémára gyógyírt jelent.
A nagyjából 3 órás felejthetetlen élményekkel teli program után ismét buszra szállunk és szállásunkhoz hajtunk.

Elfoglaljuk a szobáinkat. Este szabadidő Reykjavikban. A szállodánk a belváros közvetlen közelében található, gyalogosan 15-20 perc alatt megközelíthető a legizgalmasabb és legvibrálóbb városrész.

2. nap

Az arany háromszög: Thingvellir Nemzeti Park, Gullfoss vízesés, Strokkur gejzír, Kerid vulkán

Szombaton reggeli után útnak indulunk az „arany háromszög” felfedezésére. Az autentikus Izland tárul elénk: gleccserekkel, gejzírekkel , vízesésekkel szabdalt csodálatos vidék.

Utunkat Izland egyetlen világörökségi helyszínével kezdjük: a Thingvellir Nemzeti Park, Izland 4 Nemzeti Parjának egyike. A nemzeti parkot 1930-ban alapították: ez tektonikailag a Föld egyik legérdekesebb része. A þing jelentése parlament, a vellir jelentése síkság. Vagyis a kettő együtt azt jelenti, hogy az a sík terület, ahol a parlament ülésezik. Itt „ülésezett” a világ első parlamentje 930-ban!

thingvellir450

A Parkban történt séta után ismét buszra szállunk, az arany zuhataghoz hajtunk. A Langjökull (jelentése: hosszú gleccser) Izland második legnagyobb gleccsere, a majd ezer négyzetkilométeres jégvilág több folyót is táplál, illetve a gleccserből kiolvadó víz táplálja a Hvitá folyón lévő, 32 méter magas Gullfoss vízesést, amely a buszra szállásunk után a következő állomásunk lesz. Jó időben a gleccser tökéletesen látható.

A Gullfoss Izland legnevezetesebb vízesése, nevének jelentése „arany zuhatag”, melyet a permet miatt napfényes időben állandóan látható szivárványról kapott.  A Hvítá folyó felduzzadva a belterületeken olvadó hótól és jégtől, mintegy 32 méter magasról két lépcsőben zuhan alá. A Gullfoss alatt egy hosszú és mély szakadék húzódik: a szurdokot a vulkáni erők hozták létre, de a jégkorszak óta már a folyó bővíti, mélyíti tovább. A Hvítá folyó szélesen érkezik a vízesés első fokához, ahol 11, majd szinte közvetlenül ezután 21 métert zuhanva egy szűk hasadékban folytatja útját.  

gullfoss450

Folytatjuk utunkat a gejzírekhez. Izlandon található 2 híres gejzír: a gejzírek (kilövellő meleg forrás) névadója, „a Geysir” és a Strokkur. A nagy Geysír naponta háromszor tör fel: kb. 60 méter magasra spricceli forró vízét. A Strukkur a „köpülő” 3-5 percenként tör fel kb. 20 méter magasra. Csoportunkkal a Strokkurt tekintjük meg.


A nap végén még egy élmény vár ránk: egy vulkanikus eredetű tó, a Kerid. A 3.000 éve kialudt vulkán különlegessége, hogy nem omlott be és a krátert idővel elöntötte a víz. Gyönyörű színeket fotózhatunk: a talaj vastartalom miatt vörös színű, még a tó pedig a vízben oldott réztől és krómtól opálosan zöld. A Kerid vulkán magánterületen fekszik, ezért belépőjegy köteles: 3 euró vagy 400 ISK fizetendő, ezért viszont a vulkán peremén is lehet sétálni és biztonságos lépcsősoron a tóhoz is le lehet menni, illetve az is körbe sétálható. A program nem kötelező.

Az élményekben és látnivalókban gazdag kirándulás után a szállodánkba hajtunk és álomra hatjuk fejünket, hiszen sok élmény vár még minket Izlandon.

3. nap

Bálnales és Reykjavik városnézés

Reggeli után buszra szállunk és Reykjavik kikötőjébe hajtunk. Itt hajóra szállunk és bálnalesre indulunk.
Cetek és delfinek számos faja található az izlandi vizekben. A legelterjettebb a minke bálna, becslések szerint több, mint 40.000 él belőle Izland partjai mentén. Akár 10 méteresre is megnőnek és 10 tonna körüli a testsúlyuk. A minke bálna nevezetes a kíváncsiságáról, ezért közel merészkedik a bálnamegfigyelő hajókhoz. A púpos bálnák kb. 17 méteres testhosszukkal nagyobbak, mint a bálnalesre használt hajók. Súlyuk a 40 tonnát is elérheti. A sziláscetek mellett fogas cetek is élnek errefelé, mint a fekete és fehér orka vagy a gyilkos bálna, amely 50 km/h óra sebességgel is tudja szelni a habokat. A cetekre jellemző a szoros kötelék, főleg az anya és borja között, akik legalább egy évig együtt maradnak. A bálnák „énekléssel” kommunikálnak, ez a víz alatt nagy távolságokra is elhallatszik. A bálnales alatt fehér csőrös delfinek is felbukkannak, mindig csoportosan. Irodánk nem vállal felelősséget amennyiben bálnák nem bukkannak fel a bálnales alatt az általunk behajózott vizeken. Amennyiben viharos idő lenne, a hajó kis sem futhat a kikötőből, ebben az esetben irodánk más érdekes programot szervez.

A program után közösen gyalogos városnézésre indulunk: A sziget 288.000 lakójának közel háromnegyede Reykjavikban él. Ez Európa legészakibb fővárosa és kis mérete ellenére egyeteme, Nemzeti Színháza és számos étterme is van. Hétvégi éjszakai élete a legélénkebbek közé tartozik Európában. Reykjavik kis város, így könnyedén felfedezhetjük gyalogosan is. A közös sétánkat a Tjörnin tónál kezdjük, a vízi szárnyasok menedékénél. A tó neve a régi viking szóból ered, amely hegyi tavat jelent. Meleg forrásának köszönhetően télen sem fagy be, így vonzza a madarakat. A nap folyamán felfedezzük együtt a várost és érdekes múzeumait, mint a bálnamúzeum vagy a Sarki fény múzeum.
4. nap

Hazaindulás

Október 23-án, kedden összepakolunk szálláshelyünkön, majd a repülőtérre indulunk. A 10:25-kor induló repülővel megkezdjük utunkat hazafelé. Magyarországi idő szerint 16:50-kor megérkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

ÉRDEKESSÉGEK

A két működő gejzíren kívül számos más geotermikus jelenség is van Izlandon. A fumarolák olyan nyílások a földkéregben, amelyeken keresztül gőz és gázok törnek a felszínre. Reykjavik név jelentése „füstölgő öböl”. Ha a feltörő gőz „záptojás” szagot áraszt, akkor kénes gázokkal van dolgunk, ezek a szolfatárák. A folyamatos vulkanikus tevékenységgel ellentétben nagy fölrengések nincsenek. Kisebb földmozgásokat szinte naponta érzékelnek a kőzetlemezek határai mentén, de az utolsó jelentős földrengés 1934-ben volt. A Nagy Jégkorszak alatt Izlandot teljesen beborította a hó és a jég. 10.000 éve kibukkant a jégtakaró alól, de sok helyen az állandó jégtakaró még mai is megmaradt, ezek az ország 15%-át alkotják.

IDŐJÁRÁS

A sziget óceáni éghajlata főleg a változékonyságáról nevezetes. Szél, eső, hó, jégeső, köd és napsütés mind előfordulhat egy napon belül. Az Izlandra látogatónak  minden  eshetőségre fel kell készülnie.Az októberi átlaghőmérséklet 5 C (a nyári átlaghőmérséklet 11 C). Októberben 8 órától 19 óráig van világos.

FLÓRA ÉS FAUNA

Izland háromnegyed részén nincs növényzet. Az ország „alföldjein” füves térségek, hangafüves puszták,  lápok és ingoványok a jellemzőek. A lávafolyamokon a zuzmók telepednek meg elsőként, melyet követnek a mohafélék. Így Izlandon 500 mohafajta és 450 különféle zuzmó él. Izland belső területein tundrás viszonyok jellemzőek: itt nyáron kökörcsinek, tárnicsok virágzanak.

Az Izlandon őshonos egyetlen szárazföldi emlős a sarki róka, amely a jégkorszak vége óta itt él. Nevezetessége, hogy télen megváltoztatja bundája színét és fehér lesz. Tengeri emlősök viszont szép számban láthatók Izland partjainál. Több fóka faj él errefelé, de rozmárok, delfinek és természetesen bálnák  bukkannak fel a part közelében, így hajóról megfigyelhetőek.

Izland a madármegfigyelők paradicsoma is: ritka madárfajokat lehet látni a szigeten. Ezek közül a legismertebb és a leggyakoribb az északi lunda. Egyenes tartása, aránytalanul nagy feje és papagáj-szerű csőre miatt könnyen felismerhető.

lunda450

 

ÉPÍTÉSZET

Az izlandi vidéki épületek hagyományosan gyeptéglából és fából épültek. Ez az eljárás egészen a 19. századig élt. Az arbaejarsafn szabadtéri múzeumban több ilyen épületet is megcsodálhatunk. Ma már Izlandon a skandináv típusú építészet a divatos.

gyeptegla450

IZLANDI KONYHA

Izlandon az elmúlt évszázadokban a hosszú, zord telek alatt az életbenmaradás központi kérdése volt az étkezés megoldása. A hal tartósítását sózással, szárítással, fütöléssel, esetleg pácolással oldották meg. Az állatok testét 100%-ban hasznosították. Lundát, lummát, cápát, fókát és bálnát ettek. Napjainkban, amikor egyre nagyobb számú kifinomult étterem működik Reykjavikban, illetve a nemzetközi konyha is elérhető, a legelterjettebb húsétel a bárány. Érdemes megkóstolni a hangikjöt, avagy a fellógatott, füstölt bárányhúst, ami hagyományosan karácsonyi ínyencfalat volt. A különböző köretek közül mi a rozspalacsintát ajánljuk (flatbrauö) hozzá.  Tőkehalat, heringet, lazacot is bátran fogyaszthatunk. A haröfiskur a levegőn szárított foltos tőkehal – találkozhatunk vele az éttermi kínálatban, de  a szupermarketekben is csomagolva. A legolcsóbb étkezési lehetőség a hotdog, izlandi nevén pylsur, szinte már a nemzeti konyha részeként minden utcasarkon kapható.

EGYÉB ORSZÁGINFO

Magyar állampolgárok érvényes útlevél, vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak Izlandra. Mivel Izlandon személyi igazolványt nem állítanak ki, minden magyar állampolgárnak azt tanácsoljuk, hogy lehetőleg érvényes útlevéllel utazzon az országba. Izland a schengeni térség tagjaként az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagországai – köztük Magyarország – állampolgárainak biztosítja a vízum nélküli beutazást és a 90 napot meg nem haladó tartózkodást.
Izland fizetési eszköze a Kröna. 1 ISK = 2,5 forint.
Időeltolódás Magyarországhoz képest: -2 óra
WizzAir járat: 2018. október 20. szombat Budapest – Reykjavik 07:05-09:40, 2018. október 23. kedd Reykjavik – Budapest 10:25-16:50

 

MIT CSOMAGOLJAK?

Eső- és széldzsekit, meleg kabátot, vízhatlan nadrágot. Pulóvert, sálat,sapkát, kesztyűt, kényelmes túrázásra alkalmas vízhatlan cipőt vagy bakancsot. Fürdőruhát és törülközőt a kék lagúnához. Fényképezőgép otthon ne maradjon:)

 

Fényképgaléria a régebbi kirándulásokról
Kattints a dátumra és nézd meg, a csodás képeinket Izlandról 🙂

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

{“latitude”:64.1265,”longitude”:-21.8174,”timezone”:”Atlantic\/Reykjavik”,”currently”:{“time”:1566475974,”summary”:”K\u00f6zepes felh\u0151s\u00f6d\u00e9s”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”nearestStormDistance”:0,”precipIntensity”:0,”precipProbability”:0,”temperature”:16.03,”apparentTemperature”:16.03,”dewPoint”:5.15,”humidity”:0.48,”pressure”:1005.44,”windSpeed”:3.21,”windGust”:3.21,”windBearing”:314,”cloudCover”:0.18,”uvIndex”:3,”visibility”:10.32,”ozone”:352.1},”daily”:{“summary”:”Gyenge es\u0151 holnap \u00e9s cs\u00fct\u00f6rt\u00f6ki nap k\u00f6z\u00f6tt, 12\u00b0C-ra es\u0151 h\u0151m\u00e9rs\u00e9klettel keddi nap.”,”icon”:”rain”,”data”:[{“time”:1566432000,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1566452468,”sunsetTime”:1566508936,”moonPhase”:0.72,”precipIntensity”:0.004,”precipIntensityMax”:0.0094,”precipIntensityMaxTime”:1566453600,”precipProbability”:0.24,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:16.68,”temperatureHighTime”:1566482400,”temperatureLow”:8.91,”temperatureLowTime”:1566536400,”apparentTemperatureHigh”:16.68,”apparentTemperatureHighTime”:1566482400,”apparentTemperatureLow”:7.62,”apparentTemperatureLowTime”:1566536400,”dewPoint”:5.45,”humidity”:0.6,”pressure”:1005.67,”windSpeed”:2.92,”windGust”:5.02,”windGustTime”:1566442800,”windBearing”:94,”cloudCover”:0.63,”uvIndex”:3,”uvIndexTime”:1566478800,”visibility”:12.742,”ozone”:353.3,”temperatureMin”:9.29,”temperatureMinTime”:1566453600,”temperatureMax”:16.68,”temperatureMaxTime”:1566482400,”apparentTemperatureMin”:7.52,”apparentTemperatureMinTime”:1566453600,”apparentTemperatureMax”:16.68,”apparentTemperatureMaxTime”:1566482400},{“time”:1566518400,”summary”:”Borult id\u0151 eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”rain”,”sunriseTime”:1566539049,”sunsetTime”:1566595125,”moonPhase”:0.76,”precipIntensity”:0.0473,”precipIntensityMax”:0.1241,”precipIntensityMaxTime”:1566594000,”precipProbability”:0.45,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:14.09,”temperatureHighTime”:1566565200,”temperatureLow”:9.87,”temperatureLowTime”:1566626400,”apparentTemperatureHigh”:14.09,”apparentTemperatureHighTime”:1566565200,”apparentTemperatureLow”:8.44,”apparentTemperatureLowTime”:1566626400,”dewPoint”:7.97,”humidity”:0.79,”pressure”:1010.68,”windSpeed”:2.05,”windGust”:4.88,”windGustTime”:1566529200,”windBearing”:144,”cloudCover”:0.9,”uvIndex”:2,”uvIndexTime”:1566565200,”visibility”:16.093,”ozone”:346.4,”temperatureMin”:8.91,”temperatureMinTime”:1566536400,”temperatureMax”:14.09,”temperatureMaxTime”:1566565200,”apparentTemperatureMin”:7.62,”apparentTemperatureMinTime”:1566536400,”apparentTemperatureMax”:14.09,”apparentTemperatureMaxTime”:1566565200},{“time”:1566604800,”summary”:”Borult id\u0151 eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”rain”,”sunriseTime”:1566625630,”sunsetTime”:1566681313,”moonPhase”:0.79,”precipIntensity”:0.0216,”precipIntensityMax”:0.0918,”precipIntensityMaxTime”:1566604800,”precipProbability”:0.39,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:13.4,”temperatureHighTime”:1566655200,”temperatureLow”:8.56,”temperatureLowTime”:1566709200,”apparentTemperatureHigh”:13.4,”apparentTemperatureHighTime”:1566655200,”apparentTemperatureLow”:7.58,”apparentTemperatureLowTime”:1566720000,”dewPoint”:8.13,”humidity”:0.81,”pressure”:1011.13,”windSpeed”:3.53,”windGust”:7.73,”windGustTime”:1566658800,”windBearing”:308,”cloudCover”:0.87,”uvIndex”:2,”uvIndexTime”:1566651600,”visibility”:16.093,”ozone”:348.7,”temperatureMin”:9.34,”temperatureMinTime”:1566691200,”temperatureMax”:13.4,”temperatureMaxTime”:1566655200,”apparentTemperatureMin”:8.23,”apparentTemperatureMinTime”:1566691200,”apparentTemperatureMax”:13.4,”apparentTemperatureMaxTime”:1566655200},{“time”:1566691200,”summary”:”Gyenge es\u0151 \u00e9s er\u0151s sz\u00e9l eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”rain”,”sunriseTime”:1566712210,”sunsetTime”:1566767501,”moonPhase”:0.83,”precipIntensity”:0.6154,”precipIntensityMax”:2.3947,”precipIntensityMaxTime”:1566777600,”precipProbability”:0.79,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:12.38,”temperatureHighTime”:1566738000,”temperatureLow”:10.48,”temperatureLowTime”:1566799200,”apparentTemperatureHigh”:12.38,”apparentTemperatureHighTime”:1566738000,”apparentTemperatureLow”:10.48,”apparentTemperatureLowTime”:1566799200,”dewPoint”:7.48,”humidity”:0.8,”pressure”:1000.78,”windSpeed”:6.49,”windGust”:25.37,”windGustTime”:1566763200,”windBearing”:118,”cloudCover”:0.96,”uvIndex”:2,”uvIndexTime”:1566738000,”visibility”:14.462,”ozone”:330.8,”temperatureMin”:8.56,”temperatureMinTime”:1566709200,”temperatureMax”:12.38,”temperatureMaxTime”:1566738000,”apparentTemperatureMin”:7.58,”apparentTemperatureMinTime”:1566720000,”apparentTemperatureMax”:12.38,”apparentTemperatureMaxTime”:1566738000},{“time”:1566777600,”summary”:”Gyenge es\u0151 \u00e9s m\u00e9rs\u00e9kelt sz\u00e9l eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”rain”,”sunriseTime”:1566798789,”sunsetTime”:1566853688,”moonPhase”:0.86,”precipIntensity”:0.5808,”precipIntensityMax”:2.3947,”precipIntensityMaxTime”:1566777600,”precipProbability”:0.87,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:14.38,”temperatureHighTime”:1566828000,”temperatureLow”:9.05,”temperatureLowTime”:1566878400,”apparentTemperatureHigh”:14.38,”apparentTemperatureHighTime”:1566828000,”apparentTemperatureLow”:5.56,”apparentTemperatureLowTime”:1566878400,”dewPoint”:8.75,”humidity”:0.82,”pressure”:986.35,”windSpeed”:8.87,”windGust”:18.9,”windGustTime”:1566828000,”windBearing”:153,”cloudCover”:0.85,”uvIndex”:2,”uvIndexTime”:1566828000,”visibility”:14.877,”ozone”:345,”temperatureMin”:9.5,”temperatureMinTime”:1566864000,”temperatureMax”:14.38,”temperatureMaxTime”:1566828000,”apparentTemperatureMin”:6.02,”apparentTemperatureMinTime”:1566864000,”apparentTemperatureMax”:14.38,”apparentTemperatureMaxTime”:1566828000},{“time”:1566864000,”summary”:”Gyenge es\u0151 lehets\u00e9ges eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”rain”,”sunriseTime”:1566885368,”sunsetTime”:1566939876,”moonPhase”:0.9,”precipIntensity”:0.6257,”precipIntensityMax”:1.1727,”precipIntensityMaxTime”:1566932400,”precipProbability”:0.89,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:12.14,”temperatureHighTime”:1566907200,”temperatureLow”:9.07,”temperatureLowTime”:1566968400,”apparentTemperatureHigh”:12.14,”apparentTemperatureHighTime”:1566907200,”apparentTemperatureLow”:6.93,”apparentTemperatureLowTime”:1566964800,”dewPoint”:7.36,”humidity”:0.81,”pressure”:998.53,”windSpeed”:6.52,”windGust”:16.33,”windGustTime”:1566867600,”windBearing”:142,”cloudCover”:0.49,”uvIndex”:3,”uvIndexTime”:1566910800,”visibility”:15.511,”ozone”:351,”temperatureMin”:9.05,”temperatureMinTime”:1566878400,”temperatureMax”:12.14,”temperatureMaxTime”:1566907200,”apparentTemperatureMin”:5.56,”apparentTemperatureMinTime”:1566878400,”apparentTemperatureMax”:12.14,”apparentTemperatureMaxTime”:1566907200},{“time”:1566950400,”summary”:”Gyenge es\u0151 eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”rain”,”sunriseTime”:1566971946,”sunsetTime”:1567026063,”moonPhase”:0.94,”precipIntensity”:0.4724,”precipIntensityMax”:1.3271,”precipIntensityMaxTime”:1567015200,”precipProbability”:0.93,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:12.74,”temperatureHighTime”:1566993600,”temperatureLow”:9.03,”temperatureLowTime”:1567054800,”apparentTemperatureHigh”:12.74,”apparentTemperatureHighTime”:1566993600,”apparentTemperatureLow”:7.75,”apparentTemperatureLowTime”:1567054800,”dewPoint”:7.38,”humidity”:0.81,”pressure”:999.49,”windSpeed”:3.14,”windGust”:11.85,”windGustTime”:1566957600,”windBearing”:99,”cloudCover”:0.96,”uvIndex”:2,”uvIndexTime”:1566997200,”visibility”:14.739,”ozone”:352.5,”temperatureMin”:9.07,”temperatureMinTime”:1566968400,”temperatureMax”:12.74,”temperatureMaxTime”:1566993600,”apparentTemperatureMin”:6.93,”apparentTemperatureMinTime”:1566964800,”apparentTemperatureMax”:12.74,”apparentTemperatureMaxTime”:1566993600},{“time”:1567036800,”summary”:”Gyenge szit\u00e1l\u00e1s lehets\u00e9ges este.”,”icon”:”rain”,”sunriseTime”:1567058523,”sunsetTime”:1567112250,”moonPhase”:0.98,”precipIntensity”:0.1139,”precipIntensityMax”:0.3314,”precipIntensityMaxTime”:1567058400,”precipProbability”:0.85,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:13.2,”temperatureHighTime”:1567090800,”temperatureLow”:8.21,”temperatureLowTime”:1567141200,”apparentTemperatureHigh”:13.2,”apparentTemperatureHighTime”:1567090800,”apparentTemperatureLow”:6.13,”apparentTemperatureLowTime”:1567141200,”dewPoint”:6.95,”humidity”:0.78,”pressure”:1001.19,”windSpeed”:2.76,”windGust”:6.31,”windGustTime”:1567108800,”windBearing”:25,”cloudCover”:1,”uvIndex”:2,”uvIndexTime”:1567083600,”visibility”:15.903,”ozone”:344,”temperatureMin”:8.96,”temperatureMinTime”:1567123200,”temperatureMax”:13.2,”temperatureMaxTime”:1567090800,”apparentTemperatureMin”:6.97,”apparentTemperatureMinTime”:1567123200,”apparentTemperatureMax”:13.2,”apparentTemperatureMaxTime”:1567090800}]},”flags”:{“sources”:[“cmc”,”gfs”,”icon”,”isd”,”madis”],”nearest-station”:4.088,”units”:”si”},”offset”:0}
Reykjavík, Izland
2019.08.22
Erős felhősödés egész nap.
9°C – 17°C
Dark Sky

Kapcsolódó termékek

Országinfó

Izlandi Korona

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása