Tihany és Balatonfüred hajózással

Jelenleg nincs időpont

Részletek

Egy kellemes nap eltöltésére invitálunk a magyar tenger partján. Tihanyi Apátság, séta a Belső-tó partján, hajókázás a Balatonon. Balatonfüredi séta és végül borkóstolás.

Tihany és Balatonfüred hajózással – ÚJDONSÁG!

 

 

Az ár tartalmazza:

-buszos utazás Budapest – Tihany, Balatonfüred – Budapest útvonalon
-hajójegy Tihany és Balatonfüred között
-idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

-Tihanyi Apátság belépőjegy: 1.500 Ft felnőttek részére, 1.000 Ft/fő diákok vagy nyugdíjasok részére, nem kötelező.
-borkóstolás ára, fakultatív

Indulás reggel 7 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Buszunkkal Tihanyba, a Balaton szintjéhez képes 26 méterrel magasabban fekvő Belső-tóhoz hajtunk. Sétálhatunk a partján vagy a parton álló Levendula Ház Látogatóközpontban tölthetjük a délelőtt egy részét.

Majd a Tihanyi Bencés Apátságot látogatjuk meg és gyönyörködünk a teraszról elénk táruló panorámában. 11 órakor a Tihanyi Apátságban véget érnek a vasárnapi Szentmisék és átadják a templomot az érdeklődőknek.

A Tihanyi Apátságot I. András király alapította 1055-ben Szent Ányos és Szűz Mária tiszteletére. A monostor alapító oklevele az egyik legrégebbi eredeti formában fennmaradt magyar írásos emlékünk. Az évszázadok során a templomnak pusztulásban és újjáéledésben is része volt. A mai állapotát 1990-ben a rendszerváltás után érte el, miután a bencés szerzetesek visszatérhettek Tihanyba.

Majd buszba szállunk és a Tihanyi Hajóállomáshoz hajtunk. Közel 20 perces hajókázás után Balatonfüredre érkezünk.

A délután eltöltésére több alternatívát is tudunk javasolni. Közös séta a Tagore sétányon és a Kiserdőben, Kisfaludy Múzeum meglátogatása vagy strandolás Balatonfüred fizetős strandjai egyikén.

Balatonfüred egyik legszebb és leghíresebb látnivalóját, a Tagore sétányt Rabindranath Tagore, az 1861-ben született indiai költő tiszteletére nevezték el. Tagore akkor lett világhírű, amikor 1913-ban elnyerte az irodalmi Nobel díjat. A jómódú Tagore család ősidők óta Kalkuttában élt, azonban a fiatal Rabindranath nem szerette volna tovább vinni a családi vállalkozást és apja akaratának ellenszegülve ügyvéd sem lett belőle, viszont ellenállhatatlan vágyat érzett az irodalom iránt. Füreden azután nevezték el róla a sétányt, hogy 1926. novemberében megérkezett a szanatóriumba és gyógyulásának örömére fát ültetett. Tagore kezdeményezése valóságos mozgalommá nőtte ki magát: fát ültetett többek között Gandhi és Göncz Árpád is.

Hazaindulás előtt még egy hangulatos borkóstolón is részt veszünk. 19:30 órakor indulunk vissza Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Vidéki felszállás az M7-es autópálya vonalán Lepsényig, a nagyobb pihenőknél lehetséges:

-Budaörs, Media Markt/McDonalds melletti benzinkút
-Velence, Velencei pihenőhely
-Székesfehérvár, Fehérvári pihenő

A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.
Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

Kapcsolódó termékek

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása