Alfatours kft Online utazási iroda +36 70 77 44 877

Csak néhány szabad hely van

Hallstatt, Dachstein üvegkilátó és jégbarlang 3 napos kirándulás

MÁR CSAK

borito 31 NAP

AZ UTAZÁSIG

Kategória:

borito

Többnapos kirándulások

borito

Buszos kirándulás

Az ár tartalmazza:

borito

Félpanzió


Alapár:

121 990 Ft/Fő


  • BBP/fő - 2100 Ft
  • Egyágyas felár - 25000 Ft

- Hallstatt sóbánya belépő 34 euro/fő + 3 euro/fő magyar nyelvű audio guide
- Jégbarlang+kabinos lift+5 fingers kombinált jegy: 47 euro/fő
- Dachstein felvonó, függőhíd, üvegkilátó, jégpalota kombinált jegy: 49 euro/fő
Az árak tájékoztató jellegűek!

Az ár tartalmazza:
- buszos utazás Budapest – Hallstatt – Gosausee – Dachstein – Budapest útvonalon
- 2 éjszaka szállás 3 csillagos szállodában a Salzkammergut régióban
- félpanziós ellátás
- utaskísérő a buszon
- idegenvezetés, túravezetés a 3 nap folyamán
- üdülőhelyi díj

FÉLPANZIÓS ELLÁTÁS: REGGELI ÉS VACSORA AZ ÁRBAN

Hallstatt, Dachstein 3 napos kirándulás programja:

1.nap Dachstein jégbarlang, 5 fingers kilátó és a Gosau-tó
Indulás a Déli pályaudvarról reggel 5 órakor. Kora délutáni órákban érkezünk a Hallstatt melletti Obertraunba. Itt kabinos liftbe szállunk és megtekintjük a dachsteini jégbarlangot, a Riseneishöhle-t. A lift első állomásán a Schönbergalmnál kiszállunk és laza 15 perces sétával fogunk a barlanghoz érni. A jégbarlang az Alpok legcsodásabb természeti látványosságai közé tartozik. A csodálatos jégvilágban tavak és gleccserek, hatalmas szikladómok, sziklakápolnák váltogatják egymást. Látványosság még a Grál-lovagok terme, a Trisztán terem, a Parsifal terem. Sokszor 200 méter hosszú jégképződményekben barangolhatunk, s a jégcsapok csúcsain csodás táncot járnak a színes világítás fénycsóvái. A felvonó középső állomásánál látványosság egy igazi marsi űrruha, melyet 2012-ben a marsi viszonyokra hasonlító jégbarlangban teszteltek egy esetleges, jövőbeni marsi űrutazás céljára. 5 Fingers kilátóA jégvilágban egy 2 km-es utat teszünk meg, majd kiérve a kellemes nyári délutánba ismét kabinos liftre szállunk és továbbra is felfelé haladunk: a Hallstatti-tó felett 400 méter magasban található kilátóból káprázatos kilátás nyílik a tóra és a környező hegyekre. A Five Fingers (=5 ujj) elnevezésű kilátó valóban az emberi kézfejre emlékeztet. A sziklákra kiszögelésként épített kilátó felejthetetlen látnivalókat ígér. A kilátóhoz a liftből kiszállva még 35-40 perces sétát szükséges megtenni.

Leereszkedve ismét buszra szállunk és a Gosau-tóhoz hajtunk. Gosau-tóGosausee 1997 óta a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régió részeként az UNESCO világörökség része. A Gosau-tó és környéke Salzkammergut egyik gyöngyszeme.

A Dachstein nyugati lábánál fekszik a Gosau-völgy, a tópartról gyönyörű kilátás nyílik a hófödte Dachsteinre és a Gosau-gleccserre. Ez állítólag az osztrák Alpok egyik legszebb látványát nyújtja.Túrázni indulunk a kristálytiszta vizű tó mellett, miközben a természet sokszínű csodáiban gyönyörködhetünk és lenyűgöző sziklaképződmények vesznek minket körül. A szemet kápráztató programok után a szállásunkra hajtunk, átvesszük a szobáinkat és mi is és a fényképezőgépeink is kipihenik a napi fáradalmakat.

2. nap Hallstatt városa, 7000 éves sóbánya és a Waldbachstrub vízesés
Másnap a bőséges reggelink elfogyasztása után buszra szállunk és Hallstattba hajtunk. Itt a világ legrégebbi sóbányájának felfedezésére indulunk. Hallstatt2002-ben Hallstatt városát UNESCO világörökség részévé nyilvánították, ekkor a 7000 éve működő sóbánya egy részét múzeummá alakították át. A sóbánya meglátogatásához először felfelé kell sétálnunk, majd onnan a hegy gyomrába lecsúszunk:) Ehhez kezeslábast is kapunk. Bármilyen nyári időjárás esetén is meleg ruházat és zárt cipő szükséges a sóbánya látogatáshoz. A program végeztével lesétálunk Hallstattba. Közösen végigsétálunk a város egyetlen utcáján a főtérig, majd megtekintjük a csontházat. A város bizarr nevezetessége szintén a helyszűkével függ össze. A templom kertjében található a teraszos temető, melyben a halottak maradványait 10 évente kiássák, majd koponyájukat kifehérítik. A koponyákat festett virág- és babérkoszorúkkal ékesítik, majd a fehér “homlokra” gót betűkkel vésik fel a elhunyt nevét. A templom melletti sziklafalba vájt Csontház így őrzi a város halottainak földi maradványait. A délután további részében fakultatív hajókázást ajánlunk a Hallstatt-tavon vagy egy közös rövid túrát (kb. 3 km oda és ugyan annyi vissza) ajánlunk a Waldbachstrub vízeséshez. A programok végeztével szállásunkra hajtunk.

3. nap Dachstein függőhíd, Skywalk üvegkilátó és a jégpalota
FONTOS! A Skywalk kilátó májusig zárva tart felújítás miatt!

Reggeli után útnak indulunk a Dachstein régió felfedezésére. A Dachstein-gleccser az Alpok legkeletibb gleccsere, a hegycsúcsról lenyűgöző panoráma nyílik. A feljutást a Dachstein felvonó segíti. Dachstein felvonóA felvonó több mint 40 éve biztosítja az idelátogatóknak a gyors feljutást Dachsteinra. Az új felvonót 2013-ban adták át, az új kabin szinte egésze üvegből készült, így biztosítva a legjobb kilátást. A kabin 50 főt tud egyszerre felvinni, és 43 km/h halad, így 5 perc alatt lehet felérni a 2147 méteres magasságba. A felvonóval érhetjük el az Alpok leglátványosabb kilátóját a Sky Walk-t. A Sky Walk kilátó 2700 méter magasan található egy 250 méteres függőleges sziklafal peremén. A kilátónál egyszerre 150 ember tartózkodhat és csodálhatja meg a gleccsereket. A kilátó padlójának egy része üvegből van, így garantálva még nagyobb élményt. Új attrakcióként építették meg Ausztria legmagasabban lévő függőhídját, mely 400 méter mélységet ível át. Dachstein függőhídA 100 m  hosszú hídon továbbhaladva lehet eljutni a “Semmibe vezető lépcsőhöz”. A függőhíd acélos szerkezetén keresztül lehet eljutni a Jégpalotába. A Dachstein gleccser másik látványossága a Jégpalota (Eispalast). A palota kb. 3 percnyi sétára található a felvonótól. Amint beléptünk a Jégpalotába, jégbe vájt járatokon keresztül elindulhatunk a gleccser belseje felé. A séta során több termen keresztül lehet végighaladni, melyek különböző tematika szerint vannak berendezve. A termekben különleges jégszobrokat lehet megtekinteni. A programok után buszra szállunk és haza indulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk

A kiutazáshoz szükséges iratok:
-Érvényes személyi igazolvány vagy érvényes útlevél!

Vidéki felszállás az M1-es autópálya vonalán, a nagyobb pihenőknél lehetséges:
- Budaörs, Media Markt/McDonalds melletti benzinkút
- Vértesszőlős, McDonalds parkoló
- Győr, Királyszék úti Tesco
- Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő
A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.
Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

A biztosításról:
Cégünk az Alfa Vienna Insurance Group-pal köt biztosítást. Jelentkezéskor lehet igényelni felárként (700 Ft/fő/nap) Erről bővebben itt olvashatsz:
https://www.assistravel.hu/dokumentum_letoltes/szerzodesi_feltetelek/3001222

Fényképgaléria korábbi kirándulásainkról
Kattints a dátumra és nézd meg a korábbi kirándulásainkon készült képeket!

2017. augusztus 4-6.
2016. augusztus 12-14.

 

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

Kérés elküldése

Kiemelt ajánlataink

Szlovénia Velencéje: Piran egynapos csobbanás
2024.07 .27. - 2024.07 .27.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Krk-sziget, Baska – egynapos ejtőzés
2024.08 .24. - 2024.08 .24.
1 nap
29 990 Ft/fő
Tengerparti csobbanás

Tengerparti csobbanás

Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Ajánlat megtekintése
Plitvicei Nemzeti Park egynapos kirándulás
2024.10 .05. - 2024.10 .05.
1 nap
28 990 Ft/fő
Buszos kirándulás

Buszos kirándulás

Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Ajánlat megtekintése

ÚJDONSÁG

Krakkó és Zakopane - 4 csodás nap Lengyelországban
2024.10 .31. - 2024.11 .03.
4 nap 3 éjszaka
119 090 Ft/fő
Többnapos kirándulások

Többnapos kirándulások

Városlátogatás

Városlátogatás

Őszi kirándulások

Őszi kirándulások

Ajánlat megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre

Add meg e-mail címed, és értesítést küldünk friss híreinkről, újdonságainkról, valamint akciós ajánlatainkról!