Újra elindult az óriáskerék az Erzsébet-téren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Az óriáskerék paraméterei megegyeznek a tavalyival, ugyanaz a gyártó is. Jelenleg ez a 65 méter magas építmény a legnagyobb a hasonló, ideiglenesen telepíthető eszközök közül Európában. Maximális kapacitása 332 fő, a menetidő átlagosan tíz perc” – mondta Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője a hétfői sajtótájékoztatón. A kerék idén októberig az Erzsébet téren áll, a Sziget fesztiválon egy kisebb, nyitott szerkezetet állítanak fel.

 

 

 

 

Puskás András V. kerületi polgármester-helyettes kiemelte: a Sziget Eye a Főváros és a Belváros támogatásával működik. Mint fogalmazott, az óriáskerék a magánszektor és az önkormányzatok sikeres együttműködésének a példája.

 

 

 

 

Az óriáskerék hétfőtől csütörtökig déli 12 órakor nyit, és éjfélig működik, pénteken és szombaton 10-től halnali 2-ig üzemel, vasárnap pedig 10-től éjfélig – írja a Varosom.hu. A belépő felnőtteknek 2400 forint, gyermekeknek (140 cm testmagasság alatt) 1500 forint, családi jegy (két felnőtt, két gyerek) 6600 forint. A VIP-kabin négy fő részére, TV-vel, kanapéval, ajándék pezsgővel, sötétített üvegekkel és 30 perces menetidővel 30 ezer forint.