Lenyűgöző víz alatti látványosságok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. MUSA Víz alatti múzeum – Cancun, Mexikó

 

 

A különleges szobrokat Jason DeCaires Taylor szobrász készítette. A szoborpark elsüllyesztésének célja az volt, hogy egy hurrikán miatt elpusztult korallzátony helyére újra élhető közeget teremtsenek a tengeri élőlények számára.

 

 

2. Jákob kútja – Wimberly, Texas

 

Jákob kútja egy igen népszerű merülőhely a helyiek körében. Négy barlang található a víz alatt. Az első 30 méter mélyen, a második pedig 80 méter mélyen. A harmadik és negyedik barlangot csak tapasztalt búvároknak ajánlják.

 

 

3. Zöld-tó – Ausztria

 

 

Csodájára járnak a stájerországi Zöld-tónak, ugyanis a mélysége folyamatosan változik az év során. A tavaszi hóolvadástól kezdve az egész parkot ellepi a környező karszthegyekből érkező víz, a búvárok legnagyobb örömére.

 

 

4. Víz alatti vízesés – Mauritius

 

 

A víz alatti vízesés Mauritius partjainál nem más, mint egy természet alkotta illúzió. Felülről nézve a homok és az iszap lerakódásának köszönhetően a víz alatti felület olyan illúziót kelt, mintha egy víz alatti vízesést látnánk.

 

 

5. Weeki Wachee Springs – Florida

 

 

Egy floridai parkban már 60 éve tekinthetnek meg az érdeklődők olyan produkciókat, mint például a Kis hableány, természetesen sellők előadásában.

 

 

6. Víz alatti szálloda – Zanzibár

 

 

A Manta Resort különleges szobájából megcsodálhatjuk az óceán varázslatos élővilágát. A három szintes úszó szerkezet egy vízszint feletti teraszból, fürdőszobából és egy négy méterrel a víz alatt lévő hálószobából áll.