James Bond múzeum nyílt Ausztriában

Az idén nyáron megnyílt múzeumban filmeket, kellékeket és különböző tárgyakat tekinthetnek meg a látogatók a legendás figura 50 éves történelmére visszatekintve.

A helyszínválasztás – az osztrák Gaislachkogl-hegy – természetesen nem volt véletlen. 2015-ben Daniel Craig főszereplésében Ausztriában forgatták a Spectre című részt, melynek legizgalmasabb akciójeleneteit Söldenben vették fel. A Gaislachkogl „007 Elements” című kiállítás emlékeztetheti a látogatókat minden idők legdrágább Bond-filmjének itteni forgatására, és az eddigi 007-es filmek eszköztárára.

A kiállítás két emeletén és közel 1300 négyzetméterén a James Bond filmek rajongói megtekinthetik a Svájcban, Thaiföldön, Miamiban, Londonban és Svédországban forgatott részek helyszíneit. A múzeumot sífelvonóval lehet megközelíteni, amely a söldeni síközpontból indul.

A múzeumban megdöbbentő hanghatások és interaktív installációk szólítják meg és kápráztatják el a látogatót.

A futurisztikus épület, amelybe egy föld  alatti alagúton keresztül lehet bejutni, szintén része a koncepciónak. A legújabb film témája a Spectre elnevezésű titkos bűnszervezet utáni kutatás, amelynek keretében James Bond immár a 24. alkalommal járja körbe világot.