Ismerd meg velünk a klosteneuburgi Apátságot!

Egy igazán varázslatos Apátságban, Klosteneuburgban jártunk. Ez a nem mindennapi hely tavaly ünnepelte fennállásának 900 (!) éves évfordulóját. Falai között valóban megelevenedik a történelem.


A szoboroszlopokkal díszített barokk sala terrena, amely napjainkban fogadócsarnokként szolgál, rögtön lenyűgözött minket.A Duna-parti barokk csoda Ágoston-rendi Apátságként működik. A kolostorhoz tartozó templom a gótikus stílus jegyeit hordozza, belső tere pedig a barokkét. Itt csodálhatjuk meg a világhírű, középkori Verduni-oltárt.

A kolostor egy 45 000 kötetet számláló könyvtárral büszkélkedik,ahol néhány ritkaságnak számító könyv mellett kéziratokat is találunk. De itt található az ország legrégebbi és legnagyobb borászata. Történetét az idelátogatók is megismerhetik.

Minden második évben a virág szerelmeseinek mekkájává változik a pálmaház. Az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Orchideakiállítás trópusi növénykerttel és természetesen vásárral is párosul. A lenyűgöző szépségű, rengeteg színben és formában pompázó virágokat, mintegy 1.800 m2 területen csodálhattuk meg. Az orchideáknak több, mint 22 ezer fajtája ismert, itt jó néhány különleges példányra rácsodálkozhattunk.  

Történelmi látnivalók és szemet gyönyörködtető virágok? Csatlakozz te is egy élménydús kiránduláshoz  a Klosterneuburg Apátságban: http://www.alfatours.hu/esemenynaptar/nemzetkozi-orchidea-kiallitas-es-klosterneuburg-apatsag/