Fantasztikus élmények az adventi Bécsben

Bécs gyönyörű terei már november közepétől ünneplőbe öltöznek, hogy otthont adhassanak a hangulatos karácsonyi vásárnak. Nem véletlen, hogy a város ilyenkor még jobban vonzza a turistákat, hiszen ki ne szeretné megcsodálni a szebbnél szebb fényeket, érezni a karácsonyi sütemények édes illatát?

becs2

A vásár szervezői a megszokott különleges hangulaton kívül minden évben igyekeznek valami újdonsággal megajándékozni a Bécsbe utazókat: az idén például egy gyertyákkal kirakott hatalmas kapuív köszönti az embereket a Rathausplatz bejáratánál. A korcsolyázás kedvelőinek is óriási meglepetéssel készültek a szervezők, ugyanis 2016-ban először két nagy jégpályáról és sétányokról suhanva élvezhetik az ünnepi hangulatot. A bátrabbak akár a jégtekézést is kipróbálhatják a 4000 négyzetméternyi jeges felületen.

becs3

A Christkindlmarkt a hagyományokhoz híven 150 standon kínál különböző karácsonyi portékát a látogatóknak, az ajándékok, díszek, kézműves termékek között biztosan mindenki talál kedvére valót. A vásáron a gyönyörködésen kívül érdemes megkóstolni a finomabbnál finomabb melegítő italokat, forralt borokat, puncsot, ízletes harapnivalókat.

becs4

A családoknak is számos kiváló programlehetőség adódik, a parkban megelevenednek a karácsonyi történetek, lehet ingyenesen mézeskalácsot díszíteni, barkácsolni. A csodálatos élményeket az itteni ünnepi fények, illatok és karácsonyi dalok teszik igazán felejthetetlenné.

Tarts velünk bécsi kirándulásainkra! 🙂