Add át magad a karácsonyi hangulatnak Prágában!

Prága az év minden hónapjában turisták millióit csalogatja szépségeivel, viszont az adventi időszakban kevésbé népszerű. Nem is értjük miért, hiszen a cseh főváros karácsonyi vására igazán mesés. Ismerd meg velünk!

Vanocni trhy 2006 - If someone read this, write me e-mail

Prága öt vásárral, öt különböző helyszínen várja látogatóit, köztük a város főterén és a Vencel téren. Az egész központ benépesül ilyenkor az árusok kis bódéival, ezek jobbnál jobb karácsonyi kincseket kínálnak az érdeklődőknek. A különböző díszeken, kézműves alkotásokon, játékokon és csecsebecséken kívül felfedezhetünk remek kulináris alkotásokat is. Érdemes megkóstolni a hagyományos cseh édességeket, a forralt bor (svařené víno vagy svařák) pedig egyenesen kihagyhatatlan a fogvacogtató séta után. Ajánljuk még a grogot, ami a fekete tea és rum vagy whiskey izgalmas variációja. A medovina nevű mézbor is remekül átmelegít, mindenképpen jó választás lehet!

prague_charles_bridge_winter

A száztornyú város nem véletlenül a turisták kedvence, így az adventi időszak is kiváló alkalom az óváros és a cseh építészeti remekművek felfedezésére.

Van kedved csatlakozni? Bővebb információ és jelentkezés: http://www.alfatours.hu/praga-advent.html

sunrise_in_prague