A világ 6 legszebb tava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiwe-Flower Lake, avagy az Ötvirág tó – Kína

 

 


 

Wuhua Hai érintetlen vize, avagy az Ötvirág tó a Kínában található Jiuzhaigon Nemzeti Park büszkesége. A sekély tó a türkiz különböző árnyalataiban csillog és medre tele van kidőlt ősi fák törzseivel. Az Ötvirág tó egyike a 108 legendás többszínű tavaknak, melynek története egy ősi istennőhöz fűződik, aki kapott szerelmétől egy tükröt és mikor elejtette, az 108 darabba tört szét. A csodálatos színek teszik ezt a tavat a világ egyik legszebbjévé.

 

 

Plitvice tó – Horvátország

 

 

 

 

Egy nap a Plitvice tó zöld és szürke színe elkezdett kivilágosodni, átfordulva kék és égszínkék árnyalatokba. Ásványi anyagok és élő organizmusok lakóhelyévé vált ez a 16 egymásba kapcsolódó tó, ahol naponta többször lehetünk szemtanúi a lenyűgöző szivárványjátéknak, melyet a napfény változása idéz elő. A Plitvicei tavakat azért is emlegetik mesébe illőnek, mert minden egyes tavat egy vízesés vezet a másikba és a környező erdőkben sűrűn találkozhatunk medvékkel, farkasokkal, több száz különböző fajtájú madárral és szarvasokkal is.

 

 

Yucatan Cave Lake, Mexikó, azaz A Yucatan barlangtó

 

 

 

 

A Yucatan barlangtó a Yucatan-félszigeten található, Mexikóban. A helyi lakosok úgy tartják, hogy egy Maja istennő ajándékozta őket meg ezzel a páratlan szépségű állóvízzel. Az odalátogatóknak meggyűlik a bajuk a tó megtekintésével, mert sajnos fizikailag szinte képtelenség megközelíteni, de ha sikerülne is a közelébe jutni, akkor sem élvezhetnénk ki teljesen a tó adta örömöket, mert betiltották a benne való fürdőzést.

 

 

Reed Flute barlangtó, Kína

 

 

 

 

A Reed Flute barlang egy több, mint 180 millió éves, természetes mészkő barlang, mely Guilin, Guangxi Kínában található. Bár igen réginek mondható keletkezése, de felfedezése csak az 1940-es években történt, mikor egy menekült csoport arra tévedt. Ma már maga a barlang is és a több színben pompázó tó is világhírűek.

 

 

A Melissani barlangtó

 

 

 

 

A Melissani barlangtó Görögország, Kefalonia közelében található, mely egy rejtett kincs volt egészen addig, míg egy 1953-as földrengés be nem omlasztotta a barlang tetejét. A misztikus égszínkék tavat körülvevő sűrű erdő júliusban és augusztusban a legszebb, mikor a napfény áthatolva a területet megváltoztatja a víz színét, és visszatükrözi azt a vizet körülölelő falakra. Melissani névadója egy nimfa, Melissanthe, aki egy görög mitológia szerint vízbe fojtotta magát, mikor Pan, az Isten elutasította romantikus közeledését.

 

 

Matheson tó, Új- Zéland

 

 

 

 

Minden évszakban, hajnaltól sötétedésig a Matheson tó csodálatos színekben pompázik és érintetlen vize kifogástalanul visszatükrözi a környezetét, a körülötte magasodó hegyek látványát.

 

Velünk olcsón és könnyedén ellátogathatsz Európa legszebb tavaihoz. Nézz körül ajánlataink között ide kattintva!