Szilveszter a Magas-Tátra kapujában: Poprád

Időpont:
  • 2017. dec. 30 - 2018. jan. 2 , 4 nap Vannak szabad helyek!
Ár: 59 990 Ft/fő
Már csak nap

Részletek

Szilveszter a Magas-Tátra kapujában: Poprád
Időpont: 2017. december 30. – 2018. január 2.
Ár: 59.900 Ft/fő kétágyas szobában

Az ár tartalmazza:
– szállás Poprádban háromcsillagos szállodában
– félpanziós ellátás (reggeli és vacsora)
– szilveszteri gálavacsora

Az ár nem tartalmazza:
– utazás költsége
– ebéd (igényelhető 1.900 Ft/fő/nap áron)

Hosszabbítás lehetséges! Plusz éjszaka: 19.990 Ft/fő/nap

1. nap

Érkezés

Utazás egyénileg Poprádba, a szállás elfoglalása majd szabad program.
Vonattal utazók figyelmébe ajánljuk: indulás reggel 06:30-kor a Keleti pályaudvarról a Rákóczi expresszel. Érkezés Kassára 09:51-kor, majd átszállás 10:08-kor Poprádra. Szállásunk a Tatra Hotel*** Poprád kb. 2 percre található a vasútállomástól.

2. nap

Szilveszteri gálavacsora

Egész napos szabadprogram, majd este kezdetét veszi a szilveszteri mulatság. A jó hangulatról a poprádi VAGONKA néptáncegyüttes, akrobata mutatványosok, társastánc bemutató és az éjféli tűzijáték gondoskodik.
Szilveszteri vacsora menü: aperitíf, előétel, leves, főétel, sütemény, kávé, korhelyleves, éjfél után: virsli, büféasztal 1 üveg pezsgő 2 fő részére

3-4. nap

Szabad program

A szabadidő eltöltésére többféle programot ajánlunk.
Síelők részére:
– Síelés Cucoriedky-n, Szlovákia legmodernebb síterepén: A kék jelzéssel ellátott lesiklók főleg az idősebbek és gyermekek számára alkalmasak.
– Síelés Tátralomnicon: Tátralomic a legmagasabban fekvő síterep Szlovákiában. Legmagasabb síelhető pontja 2190 méteren van, innen egészen 900 méteres magasságig le lehet csúszni, tehát a szintkülönbség is jelentős!
– Síelés Jasna/Chopokon: A Déményfalvi völgy kb. 40 km távolságra van Poprádtól. Jasná Szlovákia legnagyobb összefüggő pályarendszerével rendelkező, 5 csillagosra értékelt síközpontja. Nevét a ragyogó napsütésről kapta. A 45 kilométeres pályarendszert 26 lift szolgálja ki: sikló, 3 kabinos lift, 8 ülőszékes- és 14 húzólift.

Azoknak, akik kihagynák a síelést, Poprád és környéke számtalan izgalmas látnivalót tartogat:

Poprád

Poprád történelmi centruma az orsószerű Szent Egyed-tér (Námestie sv. Egídia) körül terül el. A főteret főleg barokk és klasszicista stílusban épült polgárházak övezik, amelyek nagyrész a 18. és a 19. századból származnak. A város domináns épülete a koragótikus Szent Egyed-templom, amely a 13. századból származik. A város látogatói nem hagyhatják ki a Tátraalji Múzeumot sem, amely gyűjteményei segítenek jobban megismerni a tátraalji régiót.

Szepesszombat (Spišská Sobota) évszázadokon keresztül a leggazdagabb volt az öt felső-szepességi város közül. A település 1945 óta Poprad egyik városrésze. Szepesszombat ennek ellenére az egyik legjobb formában fennmaradt középkori épületegyüttes a mai Szlovákia területén. Ennek köszönhető, hogy Szepesszombat 1953 óta városi műemlék-rezervátum.

Szepesi vár

A szepesi vár (szlovákul: Spišský hrad) , 4 hektáros (41 426 m²) kiterjedésével Közép-Európa legnagyobb vára. A vár és a társított kulturális emlékművei (Szepeshely, Szepesváralja, Zsigra) együttesen a Világörökség részei. A tatárjárás idején IV. Béla szorgalmazta a várépítéseket, ezért a szepesi vár területén 1249. szeptember 19-én a szepesi püspöknek egy területet ajándékozott, ahol saját költségén felépíttethetett egy tornyot és egy palotát. Ez az adománylevél a szepesi vár első írásos említése.

Késmárk

Késmárk tátraaljai város, a Szepesség (Spiš) egyik központja. A város már hosszú ideje a Szepesség műveltségi központja, és remek kiindulópont a Magas-Tátra (Vysoké Tatry) felfedezéséhez és megismeréséhez. A város történelmi központjában található műemlékek a városi műemlék-rezervátum részét képezik.
A városnézést a régi városháza épületénél érdemes kezdeni, amely a főter (Hlavné námestie) domináns épülete. A Várutca a látogatókat a Késmárki várhoz vezeti, amely reneszánsz jellegét 1572 és 1624 után nyerte el egy jelentős átépítés után.

A Szent Kereszt Bazilikát a 14. században építették egy korábbi román stílusú kápolna helyén. A bazilika mellett található az 1568-ban épített reneszánsz harangláb, amely a legrégebbi és a legszebb az egész Szepességben.

Kežmarok büszkeségei közé tartozik az evangélikus fatemplom is. Ezt 1717-ben építették hozzá egy 1593-ból származó régebbi szakrális építményhez, amely jelenleg a fatemplom sekrestyéjét képezi. Ez az egyedülálló faépítmény tiszafából és vörösfenyőből épült egyetlen fém alkatrész felhasználása nélkül. A fatemplom barokk jellegű belső tere is fából készült, különösen érdekes és értékes orgona a hozzá tartozó fasípokkal.

Nagyőri kastély

Kelet-Szlovákiában, Szepesbéla (Spišská Belá) helyi részében Nagyőr (Strážky) néven áll egy kastély, amely Szlovákiában a reneszánsz építőművészet dísze.

A kastély gótikus vár alapjaira épült, amely állítólag egy templomos kolostor romjain keletkezett és Szlovákia legrégibb kastélyai közé tartozik. A későbbi tulajdonosok, a jelentős horvát nemesi családból származó Horváth-Stansith családok gótikus várukat fokozatosan reneszánsz kastéllyá alakították át. Gregor Horváth-Stansith 1588-ban a családi székhelyen jelentős humanitárius iskolát alapított és az 1618. – 1628. közötti években folytatta a kastély átalakítását, amely abban az időben szerezte mai külsejét. Az eredetileg háromszárnyas épületet az 1708. évi tűzvész után kiegészítették egy negyedik szárnnyal, ezzel egy tipikus, belső udvarral ellátott négyszögletes alaprajz alakult ki.

1862-ben a nagyőri kastélyba költözött Mednyánszky Eduárd báró. Beckóról (Beckov) magával hozta 10 éves László nevezetű fiát Szepesre (Spiš), akiből később európai formátumú festő lett. A Tátra lábánál levő családi fészekben eltöltött néhány tartózkodása alatt ez a jelentős festőművész több csodálatos, eredeti szociális komponensekkel kiegészített tájképet festett.

A kastély varázslatos szépségét megsokszorosítja a 19. századból származó angolpark. A kastélyban az értékes történelmi könyvtáron kívül megtalálhatók Mednyánszky László festményei és a Beckó várából származó Ctibor kőcímer.

 

2018. január 2-án délelőtt kijelentkezés a szállodából, majd hazautazás egyénileg.

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

Jelentkezés

 

Időjárás

Kapcsolódó termékek

Országinfó

Euro

Euró
Forint

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása