Schloss Hof és a Kálnoki Levendulás

Jelenleg nincs időpont
Kategória:

Részletek

Egy nap a virágok és a kertészet bűvöletében. Délelőtt meglátogatjuk az ausztriai Hofi Kastélyt és 50 hektáros gyönyörű parkját. Majd a délutánt a Szigetközben töltjük, ahol az éppen virágzó levendulák látványában gyönyörködhetünk, illetve a szedd magad akció keretében haza is vihetünk az illatos virágokból.

Schloss Hof és a Kálnoki Levendulás

Az ár tartalmazza:
-buszos utazás Budapest – Schloss Hof – Máriakálnok – Budapest útvonalon
-idegenvezetés 

Helyszínen fizetendő költség:
-Schloss Hof belépőjegy 16 euro/fő
-Levendula szedd magad kosár méret szerinti áron (600 Ft – 1600 Ft) – nem kötelező
Az ár tájékoztató jellegű.

 

Schloss Hof és a Kálnoki Levendulás

Indulás reggel 6 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Rövid utazás után megérkezünk a Schloss Hof-ba, az 50 hektáron elterülő Hofi Kastélyba.

A főúri lakóépületből, a művészien kialakított teraszos kertből és az idilli majorságból álló pazar épületegyüttest a kései 1720-as években Savoyai Jenő herceg reprezentatív vidéki és vadász székhelyeként létesítették.

Savoyai Jenő korának nem csak az egyik legsikeresebb hadvezére, de az egyik legvagyonosabb embere is volt. Több száz munkást, napszámost, mesterembert és kertészt fogadtak fel, hogy többéves szakadatlan munkával megvalósítsák a kastélyt. Amikor 1730 körül nagyjából lezárultak a munkálatok, az európai barokk egyik leglenyűgözőbb mesterműve konkrét alakot öltött.

A Hofi kastély páratlan szépsége Mária Terézia figyelmét sem kerülte el. A császárné Jenő herceg örököseitől 1755-ban vette meg a birtokot, amelyet aztán férjének ajándékozott. Mária Terézia még egy emeletet építtetett a kastélyra. Franz Anton Hillebrandt udvari építész e munkálatok során a kor ízlésének szellemében gazdag klasszicista díszítéssel látta el a homlokzatot és a belső termeket is. Lényegében ekkor alakult ki a Hofi kastély mai arca.

A Hofi kastély pompája a lenyűgözően tágas kertnek is köszönhető.  Eleganciájában csak kevés európai barokk kert vetekedhetett a Hofi kastély Jenő herceg számára kialakított kertjével. A természet alkotó ereje az ember művészi alkotóvágyával párosulva a tökéletes szépség és harmónia gyöngyszemét hozta létre.

A program végeztével buszra szállunk és a Szigetköz szívébe, Máriakálnokra hajtunk. Itt terül el közel 15.000 négyzetméteren a Kálnoki Levendulás. A szedd magad akció keretében különböző méretű kosarakat vásárolhatunk, így haza is tudunk vinni az illatos virágokból.

Kézműves foglalkozások is gondoskodnak a délután felhőtlen eltöltéséről. Tűzzománc, scrapbook, bútorfestés, kerámiás és koszorú készítő foglalkozás is várja az érdeklődőket. Minőségi street food kínálat is gondoskodik a vendégekről.

A programok végeztével 18:30 órakor indulunk haza. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Kérjük,hogy a virágszedéshez hozzanak magukkal ollót! A bokrok sérülésének elkerülése érdekében tilos tépni vagy nem megfelelő eszközzel szedni a levendulát!

A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél szükséges.

 Vidéki felszállás az M1-es autópálya vonalán, a nagyobb pihenőknél lehetséges:

-Budaörs, Media Markt/McDonalds melletti benzinkút

-Vértesszőlős McDonalds parkoló

-Győr, Királyszék úti Tesco

-Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő

 A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.

Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

Fényképgaléria a régebbi kirándulásokról

Kattints a dátumra és gyönyörködj a csodálatos levendulamezőben 🙂

2019. június 15.

 

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

Kapcsolódó termékek

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása