Rax-Alpok bakancsos túra + Klettersteig

Jelenleg nincs időpont
Kategória:

Részletek

A Rax-Alpok bakancsos túra ára tartalmazza:

– buszos utazás Budapest – Rax – Budapest útvonalon
– utaskísérő a buszon
– profi túravezetők a túra folyamán

A Klettersteig túra ára tartalmazza:

– buszos utazás Budapest – Rax – Budapest útvonalon
– utaskísérő a buszon
– profi Klettersteig túravezetők a túra folyamán
– teljes felszerelés bérleti díja (beülő, sisak, zuhanásgátló felszerelés)

Résztvevők min. létszáma: 10 fő! A Via Ferrata túrázás fizikai állóképességet követel, tériszony kizáró tényező!

 

Erre a napra 2 programot szervezünk, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. A bakancsos túrán kívül most mást is ajánlunk. Aki ki akarja próbálni magát a Klettersteig-en…íme itt a lehetőség csodás természeti környezetben.

A Rax-Alpok bakancsos túra programja:

A busz 5 órakor indul Budapestről a Déli pályaudvartól. Hamarosan elérkezünk a Rax-Alpok lábánál található Hirschwang-ig, ahol megkezdjük a túrázást a Wachthüttelklamm útvonalon.
Túránk folyamán folyamatosan emelkedőkön járunk, ahol a meredekebb részeken vaslétrák és vaspallók segítik a közlekedést.
A fennsík peremére érve változik a környezet, amelyben haladunk és a meredekség is csökken. Szemet gyönyörködtető rétekkel taglalt fenyőerdőkben túrázunk, amíg meg nem érkezünk az Ottó-házig (Ottohaus). Itt, a Rax legnépszerűbb kiránduló célpontján meg is pihenünk.
phpthumb_cache_srccfc54d2c2766f5d264c66a8c065f1135_par73e5c0d16b86ca94c69131992c0d1675_dat1371555877
A túrázókat a Törlweg útvonalon viszik le túravezetőink a kabinos lift alsó állomásáig. A hegy fel- és lemenetet gyalogosan vagy lifttel mindenki saját erőnléte szerint kombinálhatja. Erről előzetes igényfelmérést sem készítünk, mindenki dönthet akár az aznapi hangulata szerint is. Kabinos lift egy menet ára: 12,50 euro, oda-vissza jegy ára: 21,60 euro.

Délután 18 óra körül indulunk haza, érkezés Budapestre a késő esti órákban.
Túratáv: 7 km fel és 7 km le, szintkülönbség: 1150 méter fel és 1150 méter le.
A teljes túrához az átlagosnál kicsit jobb erőnlét szükséges.
Több profi túravezető gondoskodik a biztonságunkról.

Klettersteig vagy más néven via ferrata

Klettersteig túrán való részvétet előre jelezni szükséges!
Mi az a Klettersteig?

A klettersteig egy előre kiépített, sziklafalon futó mászóút, amelyen előzetesen felszerelt drótkötél kifeszítésével, mesterséges lépések, fogások – vascövekek, kampók – kialakításával, létrák beépítésével, de akár függőhidakkal, dróthálókkal segítik előrejutásunkat. Jellemzően magashegyi, sziklás terepen hoznak létre ilyen hegyi utakat azzal a céllal, hogy megközelíthetőek legyenek az egyes túráink célpontjai olyan útvonalon is, amelyeket eddig egy-egy kilátóból csak megcsodálunk, és titkon valamiféle vágyat gerjesztünk magunkba, hogy oda, és úgy kell elmennünk.

A hozzánk közeli, német nyelvterületen klettersteig-nek (máshol via ferrata, vagy fixed rope route, magyarul talán biztosított mászóút) elkeresztelt utak mára már egy önálló sportágat fednek le, azonban mindig ugyanarra gondolunk: kiszakadni a hétköznapok egyhangúságából, s biztonságban, egy kicsit kalandosabban eljutni ugyanarra a célpontra, ahol a többiek várnak.

rax_k01-jpg-pagespeed-ce-n1m_-xg1h0

A mászók speciális biztosító szerkezet, ún. klettersteig-szett segítségével biztosítják magukat elsősorban a drótkötélre. A klettersteigek nehézsége nagyon változó, az egyszerű sétát kapaszkodóként segítő túra-klettersteigektől az extrém, visszahajló falakon vezetett kőkemény utakig („A-F” közötti skálán értékelt) terjed.

A klettersteigek átmenetet képeznek a túrázás és a sziklamászás között. Jellemzően nem szükséges sziklamászó és kötéltechnikai ismeretekkel rendelkezni, ám aki a Rám-szakadék létráin vagy akár a Magas-Tátra láncos útjain kedvet kapott egy hasonló izgalom megélésre, annak erősen ajánlott. A kezdő mászóknak ezért javasolt, hogy pár könnyebb: A-B, maximum C nehézségű klettersteigen tegyék meg az első lépéseket, majd a biztos lépéseket követően kipróbálni, egy-egy nehezebb (D-E) utat mászni.

Az egyes túrák megkezdése előtt a képzett, profi túravezető a mászástechnikán, biztosítástechnikán túl alapvető ismertetekkel látja el a túrára vállalkozókat, így megismerik a magashegységek viszonyait, a túrázás szubjektív és objektív veszélyeit, valamint a felszerelés használatát.

klettersteig_szett-jpg-pagespeed-ce-i00cmgivn7

Fontos még megemlíteni a túrákhoz szükséges, megfelelő erőnlétet és állóképességet, amelyet rendszeres testmozgással elérhetünk. Nehezebb és hosszabb utakon mindkettő alapvető fontosságú mind a biztonságunk szempontjából, mind azért, hogy élvezni tudjuk a túrát.

A szükséges,  túravezető által nem biztosított felszerelés tekintetében érdemes a megszokott folyadékbevitelünk másfélszeresét magunkkal hozni, valamint túrabot, és biciklizéshez is használatos ujjatlan kesztyű is nagyon hasznos kiegészítő elem tud lenni.

A tapasztalat aztán majd jön magától. El kell kezdeni, majd találkozni és rácsodálkozni arra az élményre, amelyet egy ilyen út jelent számunkra. Ezt követően pedig a folytonosság mentén már csak sokat kell mászni, s megtalálni benne az örömöt, valamint a szeretetet.

phpthumb_cache_src88bc7dfcdc4a778fc38990dd1124a86d_par73e5c0d16b86ca94c69131992c0d1675_dat1371555908

Hogyan fogjuk tölteni ezt a napot?

A Rax hegycsoport falain kígyózó, ezer méteres mélységet közvetítő sziklacsoportjai több klettersteig útvonalat rejt magában a kezdő szinttől egészen a bátrabb, tapasztaltabb mászók számára. A helyszín és környéke a hazai sziklamászás és magashegyi túrázás amúgy is közkedvelt helyszíne. A hazai hegymászók zöme itt ismerkedik meg a sziklamászás, vagy épp a klettersteigezés alapjaival, örömeivel, izgalmával.

A Rax fennsík és a szomszédos Schneeberg csoport a 2000 métert meghaladó csúcsai rengeteg kilátóhellyel és élvezetes mászással, szurdoktúrával ajándékozza meg az odalátogatókat, köztük minket is.

Azért, hogy a túra élmény maradjon a jókedven túl érdemes magunkkal hozni néhány olyan alapvető ismeretet (lásd Bevezető), amely elmélyíti eltökélt szándékunkat, hogy megismerkedjünk a sziklákkal kicsit közelebbről, amely az örömön túl felelősséget is jelent.

A reggel 5-kor, Budapestről induló buszon mi is ott leszünk, sőt együtt utazunk egészen Hirschwang (Weichtalhaus) parkolóig, ahol egészen elérjük a 560 méteres tengerszint feletti magasságot.
Itt mindenki megkapja a felszerelését (klettersteig szett), majd a fennsíkra igyekvő bakancsosokkal menve közel 250 métert követően szétválunk, és bátor, ám de kicsiny csapatunk a Höllentál völgyének nyugat-északnyugati tövében húzódó fala felé veszi irányát.

rax_k04-jpg-pagespeed-ce-1w0lyi1hpi

A buszt elhagyva egyből egy kaptatón mászunk fel, majd egy 60 méteres létrán át haladunk a völgy bejárata felé. Az út köves, sziklás részeken át kígyózik hol a völgy jobb, majd bal oldalán, a sziklafalak tövében.

Egy kisebb pihenőt követően, beérve a fenyőerdőbe elágazik utunk a jól megszokott piros jelzésről, amely a Teufelbachstuben steig felé kanyarodik fel, mi egy keskenyebb utat választva az AV Steig táblát követve lopjuk a szinteket.

A parkolótól menetkedv, és időjárás függvényében 90 percnyi 400 méter szintemelkedő sétát követve megérkezünk a fal tövébe, ahol a kék pöttyöket (ezt szaknyelven jelzésnek hívjuk) követve megérkezünk az Alpenverein stieg beszállásához. Magunkra öltve a speciális kelléketeket kipróbáljuk az eszközök biztonságot sugalló funkcióit, hogy meg merjünk bízni bennük, ha a későbbiek során szükséges lesz. A túravezetők felállítják a mászók sorrendjét, amely egészen a kiszállásig követendő stratégia lesz, mint menetsorrend, majd a túravezető vezetésével elindulunk a 150 percnyi mászó kalandra.

Az utat még 1910-ben építették ki , természetesen azóta többször felújították, de mint ilyen az egyik legrégibb mászó útnak számít a környéken. Az idő során egyre több létrával, drótkötéllel, mászást, és lépést segítő eszközzel biztosították a fel-le jutás, hogy megkönnyítsék a haladást, azonban a hely kitettsége miatt klettersteig jelzőt kapott. Noha egy-egy helyi sporttárs mindenféle eszköz nélkül végigszalad rajta, mi végig használva az eszközöket, tapasztalatot gyűjtünk az efféle sport rutinszerű teljesítéséhez.

Az út nem különösebben nehéz (A, helyenként B nehézségű kulcselemekkel), azonban elég kitett, és kifejezetten meredek ösvényeken, néhol létrán át halad, amely néhány helyen nem biztosított, azonban a kulcshelyeken mindig találunk biztonságot nyújtó lépést, és kapaszkodást segítő eszközöket a falban elhelyezve.

A beszállás után öt elég megviselt, de elég fix létrán haladunk felfele, immáron, mint klettersteigezők, s pillantunk magunk fölé, ahol látszik a előttünk futó meredek sziklafalon vezető utunk. Itt a létrák mellett futó fix vasrudakon, tudunk biztosítani, vagy magukba a létrafokokba.

Egy rövid párkány után ismét törmeléklejtőn szerpentinezünk fölfelé, majd az út során, leginkább élvezetes mászás ezután következik:
egy meredek sziklafal alatt, csúszós, köves, biztosítást mellőző szintutat magunk mögött hagyva elérünk egy ferde rámpához, amely nedves időben a fejünk fölötti apró vízesésből nyer nedvességet, és szolgáltat izgalmat számunkra. Itt a falból kiálló szögeken, kapcsokon lépkedve, néha a fentről permetező vízfolyás alatt jutunk el utunk felezőpontjához, ahol egy kis pihenéssel, valamint a tájban való gyönyörködéssel hangolunk a következő szakaszra.

A túra felénél balra a Gustav Jahn Steig elágazik a rendkívül szép Gaisloch ferráta, egy sokkal kitettebb, és kapaszkodósabb mászó út felé, amely egy másik alkalommal lesz majd úti célunk. Így a pihenőt követően ismét egy kis tekervényes emelkedő út vár ránk, majd egy kicsit kitett rész, egy traverz (vízszintes sziklán való haladás) mászást követően felcsillan a cél, amelyet elérve, éppen a Höllentál kilátóhelyének peremfalán, a többi nézelődő ember közé érkezünk meg (1650m). Gyönyörködve a megtett útban, a kilátás szépségeiben, és gratulálva egymásnak a teljesítményben örömittasan vesszük magunkra zsákunkat (ezúttal a mászást segítő eszközök már a zsákban lesznek), s a kék jelzést követve sétálunk 30 percest az Otto Haus-ig, ahol a többi, buszon jól megismert túrázó is vár ránk.

rax_k02-jpg-pagespeed-ce-wkis5kkrbj

Élménymegosztás, pihenés, sör. Ezt követően elindulunk vissza a buszhoz. A kalandvágyóbbakkal, illetve akiknek ez nem volt még elég a lemeneti út mellett útba ejtünk egy újabb, rövidebb, 40 perces mászást igénylő pici mászóutat, a Kronich Eisenweg steiget.

Ez a délkeleti, rövid, azonban technikás mászás méltó lezárása lehet a napnak, kiváltképpen azoknak, akik ki szeretnék próbálni magukat egy kicsit nehezebb terepen is (a ferrata C-D-s nehézséggel bír). A rövid útvonalunk beszállóhelye az Ottó háztól induló piros jelzést követve az út menti sziklalyuk (Thörl) mögött tálaláható. A bemelegítő lépések után egy karizmot terhelő felszökelléssel kezdünk, majd egy kitett részen vaskampókon kapaszkodva jutunk el egy barlangba, ahol az útnak a könyvecskéje is található. Itt egy picit megszusszanva erőt gyűjtünk három-négy elég erőteljes lépésre, hogy a mászás kulcshelyét (D) abszolválni tudjuk. Itt egy enyhe traverz átkötést követően felkapaszkodunk egy szikla peremére, ahonnan már látszik is a Thörlkopf 1550m méter magasan lévő csúcskeresztje.

A csúcskereszt elérését övező eufória után egy sziklamászó út mellett haladva, egy láncos ereszkedéssel érjük el ismét a fennsíkot, ahol csatlakozunk a korábban megismert, lefele haladó piros jelzéssel ellátott útra.

Vissza az Ottohaus-ból induló, bakancsos túrázókkal együtt, az ő útjukat követve érkezünk meg a buszhoz, ahol a hűsítő patakban, vagy a helyi étterem mosdójában öltözhetünk át száraz ruhába.

Élményekben gazdag napot zárunk, aki pedig nem tud aludni a buszon, annak a túravezetők mesélnek kalandokról, élményekről, és egy talán lehetséges, kicsit nehezebb soron következő lehetőségről, a legközelebb adódó klettersteig túráról.

Ajánlott felszerelés:

– kényelmes, vízhatlan túrázásra alkalmas bakancs
– kényelmes, réteges vízhatlan ruházat
– egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé
– személyenként min. 1,5-2 liter folyadék

faultetes

A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél szükséges.

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

{“latitude”:47.69,”longitude”:15.69,”timezone”:”Europe\/Vienna”,”currently”:{“time”:1511308133,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s”,”icon”:”partly-cloudy-night”,”precipIntensity”:0.0051,”precipProbability”:0.03,”precipType”:”rain”,”temperature”:1.69,”apparentTemperature”:-1.07,”dewPoint”:0.7,”humidity”:0.93,”pressure”:1016.75,”windSpeed”:2.56,”windGust”:4.03,”windBearing”:275,”cloudCover”:0.87,”uvIndex”:0,”ozone”:279.42},”daily”:{“summary”:”Havaz\u00e1s (18\u201328 cm.) szombati nap \u00e9s szerdai nap k\u00f6z\u00f6tt, 6\u00b0C cs\u00facsh\u0151m\u00e9rs\u00e9klettel p\u00e9nteki nap.”,”icon”:”snow”,”data”:[{“time”:1511305200,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s este.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1511331256,”sunsetTime”:1511363728,”moonPhase”:0.12,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0.0051,”precipIntensityMaxTime”:1511305200,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:5.95,”temperatureHighTime”:1511355600,”temperatureLow”:-0.99,”temperatureLowTime”:1511413200,”apparentTemperatureHigh”:5.95,”apparentTemperatureHighTime”:1511355600,”apparentTemperatureLow”:-1.82,”apparentTemperatureLowTime”:1511409600,”dewPoint”:-0.64,”humidity”:0.77,”pressure”:1016.11,”windSpeed”:1.78,”windGust”:4.25,”windGustTime”:1511305200,”windBearing”:263,”cloudCover”:0.83,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1511341200,”ozone”:271.11,”temperatureMin”:1.05,”temperatureMinTime”:1511388000,”temperatureMax”:5.95,”temperatureMaxTime”:1511355600,”apparentTemperatureMin”:-1.15,”apparentTemperatureMinTime”:1511305200,”apparentTemperatureMax”:5.95,”apparentTemperatureMaxTime”:1511355600},{“time”:1511391600,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1511417740,”sunsetTime”:1511450076,”moonPhase”:0.15,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0.0025,”precipIntensityMaxTime”:1511391600,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:6.18,”temperatureHighTime”:1511438400,”temperatureLow”:0.52,”temperatureLowTime”:1511470800,”apparentTemperatureHigh”:6.18,”apparentTemperatureHighTime”:1511438400,”apparentTemperatureLow”:-1.19,”apparentTemperatureLowTime”:1511463600,”dewPoint”:-2.49,”humidity”:0.72,”pressure”:1016.78,”windSpeed”:0.7,”windGust”:2.51,”windGustTime”:1511409600,”windBearing”:247,”cloudCover”:0.77,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1511424000,”ozone”:266.08,”temperatureMin”:-0.99,”temperatureMinTime”:1511413200,”temperatureMax”:6.18,”temperatureMaxTime”:1511438400,”apparentTemperatureMin”:-1.82,”apparentTemperatureMinTime”:1511409600,”apparentTemperatureMax”:6.18,”apparentTemperatureMaxTime”:1511438400},{“time”:1511478000,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s lesz d\u00e9lut\u00e1n.”,”icon”:”partly-cloudy-night”,”sunriseTime”:1511504224,”sunsetTime”:1511536428,”moonPhase”:0.18,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0.0025,”precipIntensityMaxTime”:1511524800,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:6.34,”temperatureHighTime”:1511524800,”temperatureLow”:0.33,”temperatureLowTime”:1511589600,”apparentTemperatureHigh”:5.47,”apparentTemperatureHighTime”:1511524800,”apparentTemperatureLow”:-1.28,”apparentTemperatureLowTime”:1511589600,”dewPoint”:-0.62,”humidity”:0.8,”pressure”:1020,”windSpeed”:1.08,”windGust”:3.48,”windGustTime”:1511524800,”windBearing”:200,”cloudCover”:0.62,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1511510400,”ozone”:278.72,”temperatureMin”:0.56,”temperatureMinTime”:1511478000,”temperatureMax”:6.34,”temperatureMaxTime”:1511524800,”apparentTemperatureMin”:-0.8,”apparentTemperatureMinTime”:1511560800,”apparentTemperatureMax”:5.47,”apparentTemperatureMaxTime”:1511524800},{“time”:1511564400,”summary”:”Havaz\u00e1s (1\u20133 cm.) lesz este.”,”icon”:”snow”,”sunriseTime”:1511590707,”sunsetTime”:1511622782,”moonPhase”:0.21,”precipIntensity”:0.1143,”precipIntensityMax”:0.541,”precipIntensityMaxTime”:1511643600,”precipProbability”:0.39,”precipAccumulation”:1.781,”precipType”:”snow”,”temperatureHigh”:3.83,”temperatureHighTime”:1511611200,”temperatureLow”:-5.19,”temperatureLowTime”:1511676000,”apparentTemperatureHigh”:2.21,”apparentTemperatureHighTime”:1511607600,”apparentTemperatureLow”:-6.05,”apparentTemperatureLowTime”:1511661600,”dewPoint”:-0.69,”humidity”:0.9,”pressure”:1014.39,”windSpeed”:1.14,”windGust”:7.64,”windGustTime”:1511643600,”windBearing”:238,”cloudCover”:0.92,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1511600400,”ozone”:261.33,”temperatureMin”:-2.08,”temperatureMinTime”:1511647200,”temperatureMax”:3.83,”temperatureMaxTime”:1511611200,”apparentTemperatureMin”:-4.89,”apparentTemperatureMinTime”:1511647200,”apparentTemperatureMax”:2.21,”apparentTemperatureMaxTime”:1511607600},{“time”:1511650800,”summary”:”Havaz\u00e1s (3\u20138 cm.) reggel.”,”icon”:”snow”,”sunriseTime”:1511677188,”sunsetTime”:1511709138,”moonPhase”:0.25,”precipIntensity”:0.2413,”precipIntensityMax”:0.8407,”precipIntensityMaxTime”:1511676000,”precipProbability”:0.7,”precipAccumulation”:7.178,”precipType”:”snow”,”temperatureHigh”:-4.53,”temperatureHighTime”:1511690400,”temperatureLow”:-6.72,”temperatureLowTime”:1511719200,”apparentTemperatureHigh”:-5.16,”apparentTemperatureHighTime”:1511679600,”apparentTemperatureLow”:-9.78,”apparentTemperatureLowTime”:1511740800,”dewPoint”:-5.18,”humidity”:1,”pressure”:1019.95,”windSpeed”:1.52,”windGust”:5.8,”windGustTime”:1511712000,”windBearing”:313,”cloudCover”:0.99,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1511686800,”ozone”:280.47,”temperatureMin”:-6.92,”temperatureMinTime”:1511712000,”temperatureMax”:-2.48,”temperatureMaxTime”:1511650800,”apparentTemperatureMin”:-9.73,”apparentTemperatureMinTime”:1511715600,”apparentTemperatureMax”:-4.18,”apparentTemperatureMaxTime”:1511665200},{“time”:1511737200,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s reggel.”,”icon”:”partly-cloudy-night”,”sunriseTime”:1511763668,”sunsetTime”:1511795497,”moonPhase”:0.28,”precipIntensity”:0.0025,”precipIntensityMax”:0.0102,”precipIntensityMaxTime”:1511740800,”precipProbability”:0.2,”precipAccumulation”:0.112,”precipType”:”snow”,”temperatureHigh”:-4.18,”temperatureHighTime”:1511784000,”temperatureLow”:-6.52,”temperatureLowTime”:1511805600,”apparentTemperatureHigh”:-7.84,”apparentTemperatureHighTime”:1511784000,”apparentTemperatureLow”:-10.04,”apparentTemperatureLowTime”:1511805600,”dewPoint”:-5.73,”humidity”:0.99,”pressure”:1021.01,”windSpeed”:1.94,”windGust”:6.7,”windGustTime”:1511780400,”windBearing”:288,”cloudCover”:0.36,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1511769600,”ozone”:298.14,”temperatureMin”:-6.71,”temperatureMinTime”:1511802000,”temperatureMax”:-4.18,”temperatureMaxTime”:1511784000,”apparentTemperatureMin”:-10.04,”apparentTemperatureMinTime”:1511805600,”apparentTemperatureMax”:-7.73,”apparentTemperatureMaxTime”:1511758800},{“time”:1511823600,”summary”:”Borult id\u0151 eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”cloudy”,”sunriseTime”:1511850147,”sunsetTime”:1511881858,”moonPhase”:0.31,”precipIntensity”:0.0025,”precipIntensityMax”:0.0051,”precipIntensityMaxTime”:1511848800,”precipProbability”:0.14,”precipAccumulation”:0.046,”precipType”:”snow”,”temperatureHigh”:-2.07,”temperatureHighTime”:1511870400,”temperatureLow”:-5.62,”temperatureLowTime”:1511931600,”apparentTemperatureHigh”:-3.64,”apparentTemperatureHighTime”:1511877600,”apparentTemperatureLow”:-6.21,”apparentTemperatureLowTime”:1511920800,”dewPoint”:-5.92,”humidity”:0.86,”pressure”:1012.31,”windSpeed”:1.45,”windGust”:6.43,”windGustTime”:1511859600,”windBearing”:205,”cloudCover”:0.82,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1511859600,”ozone”:284.8,”temperatureMin”:-5.8,”temperatureMinTime”:1511827200,”temperatureMax”:-1.35,”temperatureMaxTime”:1511906400,”apparentTemperatureMin”:-8.96,”apparentTemperatureMinTime”:1511827200,”apparentTemperatureMax”:-2.44,”apparentTemperatureMaxTime”:1511899200},{“time”:1511910000,”summary”:”Havaz\u00e1s (11\u201319 cm.) eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”snow”,”sunriseTime”:1511936625,”sunsetTime”:1511968222,”moonPhase”:0.35,”precipIntensity”:0.4902,”precipIntensityMax”:1.1506,”precipIntensityMaxTime”:1511964000,”precipProbability”:0.63,”precipAccumulation”:14.067,”precipType”:”snow”,”temperatureHigh”:-1.78,”temperatureHighTime”:1511956800,”temperatureLow”:-6.18,”temperatureLowTime”:1512025200,”apparentTemperatureHigh”:-2.18,”apparentTemperatureHighTime”:1511953200,”apparentTemperatureLow”:-6.18,”apparentTemperatureLowTime”:1512025200,”dewPoint”:-4.36,”humidity”:0.97,”pressure”:1006.2,”windSpeed”:0.75,”windGust”:2.86,”windGustTime”:1511967600,”windBearing”:141,”cloudCover”:0.98,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1511946000,”ozone”:301.22,”temperatureMin”:-5.62,”temperatureMinTime”:1511931600,”temperatureMax”:-1.72,”temperatureMaxTime”:1511910000,”apparentTemperatureMin”:-7.26,”apparentTemperatureMinTime”:1511971200,”apparentTemperatureMax”:-2.18,”apparentTemperatureMaxTime”:1511953200}]},”flags”:{“sources”:[“isd”,”cmc”,”gfs”,”madis”],”isd-stations”:[“110780-99999″,”111710-99999″,”111720-99999″,”111730-99999″,”111800-99999″,”111820-99999″,”111830-99999″,”111850-99999″,”113700-99999″,”113750-99999″,”113780-99999″,”113800-99999″,”113820-99999″,”113830-99999″,”113840-99999″,”113850-99999″],”units”:”si”},”offset”:1}
Rax, Kapellen, Ausztria
2017.11.22
Erős felhősödés este.
1°C – 6°C
Dark Sky

Kapcsolódó termékek

Országinfó

Euro

Euró

Forint

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása