Prága, Karlovy Vary és Cesky Krumlov 3 napos kirándulás Csehországban

Időpont:
  • 2019. nov. 1 - 2019. nov. 3 , 3 nap Vannak szabad helyek!
Ár: 44 400 Ft/fő
Már csak nap

Részletek

Prága, Karlovy Vary és Cesky Krumlov 3 napos kirándulás Csehországban – ÚJDONSÁG!
Ár: 44.400 Ft/fő kétágyas szobában
Időpont: 2019. november 1-3. péntektől vasárnapig (november 1-i hosszú hétvége)

Az ár tartalmazza:

-buszos utazás Budapest – Prága – Karlovy Vary – Cesky Krumlov – Budapest útvonalon
-2 éjszaka szállás 3 csillagos prágai szállodában
-reggeli
-idegenvezetés a teljes program alatt

Egyágyas felár: 11.990 Ft/fő.

Helyszínen fizetendő költség:

Cesky Krumlov vár belépőjegy 320 CZK/fő felnőtteknek, 220 CZK/fő gyerekeknek és diákoknak.
Ár árak tájékoztató jellegűek.

1. nap

Prága

Indulás Budapestről, a Déli pályaudvartól reggel 5 órakor. A késő délelőtti órákban érkezünk Prága belvárosába. Megérkezésünk után rögtön idegenvezető segítségével megtekintjük a város legfontosabb látnivalóit: Hradzsin, Szent Vitus-katedrális, Aranyművesek utcája, Károly híd, Óváros tér a városházával, Vencel tér.
A Cseh fővárost száztornyú városként vagy arany városként is szokták emlegetni. Óvárosa 1992 óta a Világörökség része.

Prága jellegzetességeihez, sajátosságához hozzátartozik a söröző (pivnica), a sörözők hangulata. A cseh polgárok mindennapi életéhez hozzátartozik a mindennapi, munka utáni sörözés, vagy csak “sörivás”. Úgy mondják ugyanis, csak öt korsó sör elfogyasztásától beszélhetünk sörözésről, addig az csupán sörivás. Egyedi eleme a prágai sörözőknek a söralátéttel (sörkeksszel) történő rendelés: amennyiben asztalfoglalás után a középen elhelyezett alátétek közül magunk elé helyezünk egyet, az azt jelenti, kérünk egy korsó sört. Amennyiben a korsónk kiürül és az alátétet nem helyezzük az üres korsó szájára, automatikusan hozza a pincér a következő kört. A fogyasztást pedig az asztalunkon elhelyezett papírcetlin jelzi: minden egyes korsó sört egy rovátka jelöl. Érdemes kipróbálni.

Délután szabad program, amely keretében érdemes vacsorázni, majd 21 órakor indulunk a szállásunkat elfoglalni, Prága V. kerületébe. A gazdag program után álomra hajtjuk a fejünket.

2. nap

Karlovy Vary

Másnap reggeli után Karlovy Vary felé vesszük az irányt. A fürdőváros német neve Karlsbad. A várost az alapító IV. Károly német-római császárról nevezték el. Európa első gyógyhelye lett, VIII . századtól híres európai fürdőhely. 1759-ben egy tűzvészben nagy része leégett, és utána klasszicista épületeket emeltek. A fürdőépületek többsége és a fontosabb forrásokat összekötő elegáns, oszlopos fedett sétány, a kolonád a 19. században épült.
A XX. század elején jöttek létre porcelángyárai, a Karlsbadi Porcelángyár és a Moser Üveggyár. A Becherovka gyógynövénylikőrt is itt gyártják.
Az egész város műemlékvédelem alatt áll 1992 óta.

A gyógyfürdővárosnak 13 nagyobb és 300 kisebb gyógyvíz forrása van. Az egyes források hőmérséklete 34 – 73 °C között alakul; vizüket ivó–, fürdő– és speciális gyógykúrákra használják az emésztőszervek és az anyagcsere zavarainak gyógyítására.

A város felfedezése után visszatérünk prágai szállásunkra.

3. nap

Cesky Krumlov

Másnap reggeli után kijelentkezünk a szállodából és Cesky Krumlov felé vesszük utunkat. Megérkezésünk után a Moldva parti városka felfedezésére indulunk. Cesky Krumlov Dél-Csehországban található, a Moldva folyó kettős kanyarulatánál fekvő városka, Prága után Csehország második leglátogatottabb turisztikai célpontja. Történelmi negyedét körbeöleli a Moldva kanyarulata, neve az ónémet Krumme Aue (magyarul görbe mező) kifejezésből származik.
Az UNESCO 1992-ben nyilvánította a világörökség részének.

A krumlovi vár a prágai Hradzsin után a második legnagyobb vár Csehországban. A negyven épületből álló épületegyüttesnek öt udvara van és hét hektáros kastélypark veszi körül. A XIV. században kezdték építeni, majd folyamatos építés és bővítés után a mai elrendezését a reneszánsz korában, a XVI. században nyerte el. Négy fő részből áll: alsó- és felsővár, barokk színház és kastélypark. A felső vár és a barokk színház közötti várárkot boltozatos híd tölti ki. A barokk kastélyszínház egyedülálló látványosság. 1776-ban építették, akkor egyedülállóan modern díszletmozgató technikával, mely a mai napon is működik. Több eredeti jelmez is fennmaradt. A színház látogatható, előadást évente háromszor tartanak – barokk opera előadásokat gyertyafényt utánzó világításnál tartják.

A város egyik jelképe a kör alakú vártorony. Az 54 méter magas vártorony gótikus és reneszánsz stílusban épült. Tetejéről káprázatos kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. A várárokban medvéket láthatunk. A XVIII. századtól tartanak medvéket itt – a Rosenberg család jelképe volt, ezzel az ősi származásukat szerették volna kihangsúlyozni.

A Szent Vitus templom is a város jelképe. A háromhajós templom gótikus freskómaradványait is érdemes megtekinteni.

Csehországban „kötelező” program a sörkóstolás. Ez Cesky Krumlovban sincs másként, hiszen a várossal egyidős a sörfőzés. A XIII. század óta működik sörfőzde az Eggenberg család jóvoltából. A barokk stílusú, folyóparti Eggenberg sörgyár termékét érdemes megkóstolni hazaindulás előtt.

A busz kora délután indul haza, érkezés Budapestre a kora esti órákban.

A kiutazáshoz és a szállodába való bejelentkezéshez érvényes személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél szükséges.

Vidéki felszállás az M1-es autópálya vonalán, a nagyobb pihenőknél lehetséges:

-Budaörs, Media Markt/McDonalds melletti benzinkút
–Vértesszőlős McDonalds parkoló
-Győr, Királyszék úti Tesco
-Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő

A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.
Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

Jelentkezés

 

Időjárás

Kapcsolódó termékek

Országinfó

Cseh Korona

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása