Notre-Dame-tól a Westminster Apátságig: Párizs-London bringatúra

Jelenleg nincs időpont

Részletek

Párizst és Londont, a két csodálatos európai fővárost egy festői szépségű és történelmi látnivalókban gazdag út köti össze, a Notre-Dame katedrálistól a Westminster apátságig. Utunkat gyönyörű kastélyok, székesegyházak és elbűvölő kis falvak keresztezik. A francia fővárosból eltekerünk Dieppe kikötővárosba az Epte-völgyön keresztül, a Szajna fákkal övezett partja mentén, ahol Monet a híres Vízililiomok című képét festette. Felfedezzük Normandiát, Dieppeből a La-Manche-csatorna látványában gyönyörködhetünk. Majd 4 órás komp-út következik Newhavenbe (Anglia), ahonnan gyönyörű hegyek látványa tárul elénk Brighton felé. Szépen gondozott parkok és bringás ösvények keresztezik utunkat a túra utolsó szakaszán, a csodaszép angol tájon haladva London belvárosába.
Távolság: 348 km (6 nap alatt)

Notre-Dame-tól a Westminster Apátságig: Párizs-London bringatúra

Az ár tartalmazza:


– szállás 7 éjszakára kétágyas szobában, privát fürdőszobával
– 7 reggeli ( a 2. naptól a 8. napig)
– 5 vacsora (Párizs és London kivételével)
– szállodából szállodába poggyász szolgáltatás (személyenként 1 db max. 20 kg-os bőrönd megengedett)
– műszaki asszisztencia
– kompjegy Dieppe és Newhaven között
– GPS koordináták, útvonalterv, térkép megadása a Verde Natura mobilos applikáción keresztül
– bringa bérleti díja

E-bike felár: 29.900 Ft

Az ár nem tartalmazza:

– utazás Párizsba, hazautazás Londonból
– transzfer reptértől a szállodáig Párizsban, szállodától a reptérig Londonban
– ebédek
– 2 vacsora (Párizsban és Londonban)
– italok
-belépőjegyek
– útlemondási-, baleset-, betegség és poggyászbiztosítás

Gyerekeknek 15 éves kor felett ajánlott!

1. nap

Párizs

Érkezés egyénileg Párizsba, a szállás elfoglalása. 18 óra után a bérelt biciklik átvétele.
Szállás: Hotel Pullman Paris Bercy****

2. nap

Párizs - Maisons Laffitte 50 km

Reggeli után nyeregbe pattanunk, majd a Notre Dame katedrális felé vesszük az irányt. Kiépített bringautakon átszeljük Párizs csodálatos történelmi belvárosát: érintjük a Bastille teret, a Saint-Martin csatornát, a Villette parkot, Párizs legnagyobb parkját és a Cité des Sciences et de la Musique-t is.

A csatornák mellett tekerve utunk a Szajna partjára vezet, a lenyűgöző Parc des Impressionistes lesz a következő állomásunk Rueil-Malmaisonban.  Napunk Maisons Laffitteben ér véget. A kisvárosban található a francia építészet egyik remekműve: a  barokk stílusban épült Maisons Laffitte kastély a Szajna folyó partján, melyet XIV. Lajos király építtetett.

Szállás: Ibis Hotel Maisons Laffitte***

3. nap

Maisons Laffitte - Gisors 75 km

Napunkat hűvös árnyékot adó bükkfák ölelésében indítjuk, a St. German-en-Laye erdőben kerekezve, az Oise-völgy felé haladva. Ez a vibráló, különleges szépségű táj megannyi híres impresszionista festőnek adott inspirációt, többek között Daumiernek, Piassarronak, Cézannenak és Van Goghnak.

Meglátogatjuk a Vexin vadasparkot is, mely terület rendkívül gazdag történelmi, természeti és építészeti látnivalókban. Az Epte folyó mentén haladva, mely a Szajna jobb oldali mellékfolyója, megérkezünk Normandiába, Gisors városába, ami a napunk végállomása.
Ezt az ősi, középkori várost még ma is bűvkörében tartja a templomos lovagok legendája.
A templomos lovagrend egy a keresztes lovagokból szerveződött társulásból, a Szentföldön alakult a középkor idején. A rend a XIII. század második felében érte el fejlődése csúcspontját. Európa szinte minden országában jelen voltak, gazdagságuk a királyokéval vetekedett. Kiváltságaik révén kikerültek mind a világi, mind az egyházi hatóságok felügyelete alól, egyedül a mindenkori pápa parancsolhatott nekik.1307. október 13-án pénteken (sokan tévesen úgy gondolják, hogy az európai kultúrkörben emiatt szerencsétlen nap péntek 13-a, pedig ennek a hiedelemnek az eredete az Utolsó Vacsorához kötődik) IV. “Szép Fülöp” francia uralkodó egy jól megszervezett akcióval, saját királyságában egyetlen éjszaka leforgása alatt lefoglalta a rend vagyonát, bezáratta a tagjait, majd eljárást indíttatott ellenük a keresztény vallás meggyalázása miatt.
A legenda szerint a templomosok kincse a lefogatásuk után Gisors várában lett elrejtve. A rend utolsó nagymesterét, Jacques de Molayt is itt tartották fogva egy ideig.

A mai napon a túra befejezésére két opciót is kínálunk: a túra teljes útvonalát teljesítheted, vagy vonatra szállhatsz Charsban Gisors felé, hogy rövidítsd a távot. Ebben az esetben a túratáv 46 km lesz.

Szállás: Hotel Moderne Gisors***

4. nap

Gisors - Forges-lex-Eaux 63 km

Reggel folytatjuk utunkat a látnivalókban gazdag vidéken, az Epte-völgyben. Megtekintjük a csodaszép apátságot Saint-Germber-de-Fly-ban, majd egy tipikus kis francia faluban tartjuk az ebéd szünetünket. Haussez hűs, kristálytiszta vizében frissíthetjük fel fáradt végtagjainkat.

A mai napon a 16. században alapított történelmi Forges-lex-Eaux fürdővárosban pihenünk meg. Este kellemes sétát tehetünk a városban található tó partján, vagy próbára tehetjük a szerencsénket a kaszinóban.

Szállás: Hotel Le Continental***

5. nap

Forges-es-Eaux - Dieppe 56 km + kompozás Newhavenbe

Egy használaton kívüli vasútvonalból átalakított bicikliút biztosítja a stresszmentes utunkat Dieppe felé. Ezen a 48 km hosszú szakaszon találkozhatunk virágzó farmgazdaságokkal és kastélyokkal. A kastélyok, mint a Mesniéres-en-Bray és az Arques-la-Bataille Franciaország gazdag történelmét elevenítik fel. Utunk során érintjük Neufchatel-en-Bray-t, mely híres a településről elnevezett különleges lágysajtról. Kóstolj meg Te is egy darabot belőle és hallgasd meg a szív formájú sajt romantikus legendáját a helyiek tolmácsolásában! 🙂

Dieppebe érkezve egy kellemes sétát tehetünk a tengerparton, éhségünket pedig különleges helyi ételekkel csillapíthatjuk, mielőtt kompra szállunk Newhaven felé.

Szállás: Premier Inn Hotel Newhaven***

6. nap

Newhaven - Crawley 59 km

Az első napunkon Angliában Newhaven partja mellett tekerünk, majd South Down lenyűgöző sziklái felé vesszük az irányt. Egy kis emelkedő után lélegzetelállító látvány tárul elénk, ahogy hátratekintünk a tengerpartra. A 10 km hosszú szakaszon élvezhetjük a pazar tájat: az egyik oldalon csodálatos hegyek magasodnak fölénk, a másikon pedig a La-Manche csatornát láthatjuk.

Hamarosan megérkezünk a nyüzsgő Brightonba, mely híres a kikötőjéről, a kellemes kávézóiról és a bájos óvárosáról. Pihenőnk után a szárazföld belseje felé kerekezünk, a Devil’s Dyke völgy szikláin át. Úgy tartják, hogy a völgyet maga az ördög ásta ki. Ezután folytatjuk utunkat a napi végállomásunk, Crawley felé. Este érdemes sétát tennünk a romantikus, macskaköves utcákon, vagy az egyik pubban elvegyülhetünk a helyiek között.

Szállás: Arora International Hotel Crawley****

7. nap

Crawley - London 64 km

Az utolsó bringázással töltött napunkon visszatérünk a nagyvárosi nyüzsgésbe. Reggel még a hamisíthatlan angol táj szépségében gyönyörködhetünk, ahogy Surrey tartományban tekerünk London külvárosai felé. Utunkat városi parkok keresztezik, futókkal, kutyasétáltatókkal, biciklisekkel, amint egyre közelebb érünk a városközponthoz.

Túránk utolsó szakaszán a Wandle folyó partján tekerünk, mely beletorkollik a Temzébe, London szívébe vezetve minket. A csodálatos látnivalókban gazdag túránkat a híres Westminster apátságnál fejezzük be.

Szállás: London St. Pancras****

8. nap

London


A reggeli után búcsút veszünk egymástól, majd egyénileg hazautazunk.

A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges.

Műszaki asszisztencia

A kirándulás tartalmaz egy exkluzív szerviz szolgáltatást is, annak érdekében, hogy a túrázás valóban felejthetetlen élmény legyen. A klasszikus poggyász szállításon és a vészhelyzet esetén hívható ügyeleti telefonszámon túl, országúti asszisztenciát is biztosítunk (betegség, illetve olyan technikai probléma esetén, amit javító készlettel nem lehet megjavítani). Ha problémád adódna csak jelezd a túravezető felé és rövid időn belül a csapatunk tagja orvosolja a problémát. Ha szükséges, a szállodába is elszállítunk.

Terep jellemzők: 2 nap sík terepen, 2 nap dombos terepen, 2 nap sík terepről dombos terepre. A túra teljesítéséhez alapvető bringás tapasztalat szükséges.

Útviszonyok: 65% aszfaltozott, 35% burkolatlan országút
Bicikli: városi kerékpár
Résztvevők: min. 15 fő, amennyiben a kirándulás nem éri el a minimális létszámot, a túrát a Verde Natura mobilos applikáció segítségével lehet teljesíteni.

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

{“latitude”:48.853,”longitude”:2.3499,”timezone”:”Europe\/Paris”,”currently”:{“time”:1527346301,”summary”:”K\u00f6zepes felh\u0151s\u00f6d\u00e9s”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”precipIntensity”:0,”precipProbability”:0,”temperature”:26.67,”apparentTemperature”:26.67,”dewPoint”:14.47,”humidity”:0.47,”pressure”:1014.62,”windSpeed”:4.95,”windGust”:8.44,”windBearing”:132,”cloudCover”:0.36,”uvIndex”:3,”visibility”:10.01,”ozone”:323.1},”daily”:{“summary”:”Gyenge es\u0151 h\u00e9tf\u0151i nap \u00e9s szombati nap k\u00f6z\u00f6tt, 20\u00b0C-ra es\u0151 h\u0151m\u00e9rs\u00e9klettel p\u00e9nteki nap.”,”icon”:”rain”,”data”:[{“time”:1527285600,”summary”:”K\u00f6zepes felh\u0151s\u00f6d\u00e9s lesz este.”,”icon”:”partly-cloudy-night”,”sunriseTime”:1527307076,”sunsetTime”:1527363622,”moonPhase”:0.4,”precipIntensity”:0.0178,”precipIntensityMax”:0.1041,”precipIntensityMaxTime”:1527285600,”precipProbability”:0.21,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:27.27,”temperatureHighTime”:1527350400,”temperatureLow”:16.99,”temperatureLowTime”:1527393600,”apparentTemperatureHigh”:27.51,”apparentTemperatureHighTime”:1527354000,”apparentTemperatureLow”:17,”apparentTemperatureLowTime”:1527393600,”dewPoint”:15.37,”humidity”:0.7,”pressure”:1015.7,”windSpeed”:3.24,”windGust”:11.1,”windGustTime”:1527368400,”windBearing”:100,”cloudCover”:0.34,”uvIndex”:7,”uvIndexTime”:1527332400,”visibility”:9.24,”ozone”:326.22,”temperatureMin”:15.59,”temperatureMinTime”:1527303600,”temperatureMax”:27.27,”temperatureMaxTime”:1527350400,”apparentTemperatureMin”:15.71,”apparentTemperatureMinTime”:1527303600,”apparentTemperatureMax”:27.51,”apparentTemperatureMaxTime”:1527354000},{“time”:1527372000,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s d\u00e9lut\u00e1n.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1527393422,”sunsetTime”:1527450090,”moonPhase”:0.43,”precipIntensity”:0.0102,”precipIntensityMax”:0.0686,”precipIntensityMaxTime”:1527390000,”precipProbability”:0.08,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:27.94,”temperatureHighTime”:1527436800,”temperatureLow”:18.06,”temperatureLowTime”:1527483600,”apparentTemperatureHigh”:27.94,”apparentTemperatureHighTime”:1527436800,”apparentTemperatureLow”:18.11,”apparentTemperatureLowTime”:1527483600,”dewPoint”:14.63,”humidity”:0.64,”pressure”:1015.05,”windSpeed”:2.85,”windGust”:10.54,”windGustTime”:1527372000,”windBearing”:153,”cloudCover”:0.54,”uvIndex”:6,”uvIndexTime”:1527422400,”ozone”:323.37,”temperatureMin”:16.99,”temperatureMinTime”:1527393600,”temperatureMax”:27.94,”temperatureMaxTime”:1527436800,”apparentTemperatureMin”:17,”apparentTemperatureMinTime”:1527393600,”apparentTemperatureMax”:27.94,”apparentTemperatureMaxTime”:1527436800},{“time”:1527458400,”summary”:”Borult id\u0151 eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”cloudy”,”sunriseTime”:1527479770,”sunsetTime”:1527536556,”moonPhase”:0.46,”precipIntensity”:0.0787,”precipIntensityMax”:0.4394,”precipIntensityMaxTime”:1527508800,”precipProbability”:0.27,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:23.8,”temperatureHighTime”:1527508800,”temperatureLow”:17.84,”temperatureLowTime”:1527573600,”apparentTemperatureHigh”:23.88,”apparentTemperatureHighTime”:1527508800,”apparentTemperatureLow”:17.96,”apparentTemperatureLowTime”:1527573600,”dewPoint”:15.72,”humidity”:0.73,”pressure”:1015.17,”windSpeed”:1.45,”windGust”:7.07,”windGustTime”:1527541200,”windBearing”:124,”cloudCover”:0.95,”uvIndex”:5,”uvIndexTime”:1527508800,”ozone”:320.84,”temperatureMin”:18.06,”temperatureMinTime”:1527483600,”temperatureMax”:23.8,”temperatureMaxTime”:1527508800,”apparentTemperatureMin”:18.11,”apparentTemperatureMinTime”:1527483600,”apparentTemperatureMax”:23.88,”apparentTemperatureMaxTime”:1527508800},{“time”:1527544800,”summary”:”Es\u0151 lesz d\u00e9lut\u00e1n.”,”icon”:”rain”,”sunriseTime”:1527566121,”sunsetTime”:1527623021,”moonPhase”:0.51,”precipIntensity”:0.9271,”precipIntensityMax”:4.1707,”precipIntensityMaxTime”:1527616800,”precipProbability”:0.59,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:23.53,”temperatureHighTime”:1527606000,”temperatureLow”:17.07,”temperatureLowTime”:1527656400,”apparentTemperatureHigh”:23.53,”apparentTemperatureHighTime”:1527606000,”apparentTemperatureLow”:17.12,”apparentTemperatureLowTime”:1527656400,”dewPoint”:15.62,”humidity”:0.77,”pressure”:1013.16,”windSpeed”:1.75,”windGust”:6.04,”windGustTime”:1527544800,”windBearing”:182,”cloudCover”:0.82,”uvIndex”:4,”uvIndexTime”:1527591600,”ozone”:335.1,”temperatureMin”:17.84,”temperatureMinTime”:1527573600,”temperatureMax”:23.53,”temperatureMaxTime”:1527606000,”apparentTemperatureMin”:17.96,”apparentTemperatureMinTime”:1527573600,”apparentTemperatureMax”:23.53,”apparentTemperatureMaxTime”:1527606000},{“time”:1527631200,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1527652474,”sunsetTime”:1527709485,”moonPhase”:0.53,”precipIntensity”:0.1092,”precipIntensityMax”:0.5207,”precipIntensityMaxTime”:1527631200,”precipProbability”:0.34,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:21.87,”temperatureHighTime”:1527688800,”temperatureLow”:18.07,”temperatureLowTime”:1527746400,”apparentTemperatureHigh”:21.98,”apparentTemperatureHighTime”:1527688800,”apparentTemperatureLow”:18.26,”apparentTemperatureLowTime”:1527746400,”dewPoint”:15.87,”humidity”:0.81,”pressure”:1010.37,”windSpeed”:2,”windGust”:3.95,”windGustTime”:1527688800,”windBearing”:254,”cloudCover”:0.5,”uvIndex”:8,”uvIndexTime”:1527681600,”ozone”:323.86,”temperatureMin”:17.07,”temperatureMinTime”:1527656400,”temperatureMax”:21.87,”temperatureMaxTime”:1527688800,”apparentTemperatureMin”:17.12,”apparentTemperatureMinTime”:1527656400,”apparentTemperatureMax”:21.98,”apparentTemperatureMaxTime”:1527688800},{“time”:1527717600,”summary”:”K\u00f6zepes felh\u0151s\u00f6d\u00e9s reggel.”,”icon”:”partly-cloudy-night”,”sunriseTime”:1527738830,”sunsetTime”:1527795946,”moonPhase”:0.56,”precipIntensity”:0.3708,”precipIntensityMax”:0.8331,”precipIntensityMaxTime”:1527757200,”precipProbability”:0.5,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:22.29,”temperatureHighTime”:1527768000,”temperatureLow”:16.23,”temperatureLowTime”:1527832800,”apparentTemperatureHigh”:22.38,”apparentTemperatureHighTime”:1527768000,”apparentTemperatureLow”:16.4,”apparentTemperatureLowTime”:1527832800,”dewPoint”:16.28,”humidity”:0.8,”pressure”:1012.49,”windSpeed”:0.79,”windGust”:3.24,”windGustTime”:1527800400,”windBearing”:300,”cloudCover”:0.52,”uvIndex”:6,”uvIndexTime”:1527764400,”ozone”:318.84,”temperatureMin”:18.07,”temperatureMinTime”:1527746400,”temperatureMax”:22.29,”temperatureMaxTime”:1527768000,”apparentTemperatureMin”:18.26,”apparentTemperatureMinTime”:1527746400,”apparentTemperatureMax”:22.38,”apparentTemperatureMaxTime”:1527768000},{“time”:1527804000,”summary”:”Gyenge es\u0151 lesz este.”,”icon”:”rain”,”sunriseTime”:1527825188,”sunsetTime”:1527882406,”moonPhase”:0.59,”precipIntensity”:0.574,”precipIntensityMax”:1.2446,”precipIntensityMaxTime”:1527876000,”precipProbability”:0.53,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:20.17,”temperatureHighTime”:1527865200,”temperatureLow”:15.22,”temperatureLowTime”:1527919200,”apparentTemperatureHigh”:20.22,”apparentTemperatureHighTime”:1527865200,”apparentTemperatureLow”:15.22,”apparentTemperatureLowTime”:1527919200,”dewPoint”:15.75,”humidity”:0.9,”pressure”:1016.64,”windSpeed”:2.88,”windGust”:7.14,”windGustTime”:1527876000,”windBearing”:314,”cloudCover”:0.96,”uvIndex”:4,”uvIndexTime”:1527850800,”ozone”:327.92,”temperatureMin”:16.23,”temperatureMinTime”:1527832800,”temperatureMax”:20.17,”temperatureMaxTime”:1527865200,”apparentTemperatureMin”:16.4,”apparentTemperatureMinTime”:1527832800,”apparentTemperatureMax”:20.22,”apparentTemperatureMaxTime”:1527865200},{“time”:1527890400,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1527911549,”sunsetTime”:1527968864,”moonPhase”:0.62,”precipIntensity”:0.5156,”precipIntensityMax”:1.0439,”precipIntensityMaxTime”:1527890400,”precipProbability”:0.49,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:21.02,”temperatureHighTime”:1527955200,”temperatureLow”:16.48,”temperatureLowTime”:1528002000,”apparentTemperatureHigh”:21.06,”apparentTemperatureHighTime”:1527955200,”apparentTemperatureLow”:16.57,”apparentTemperatureLowTime”:1528002000,”dewPoint”:14.91,”humidity”:0.86,”pressure”:1017.09,”windSpeed”:1.9,”windGust”:5.58,”windGustTime”:1527890400,”windBearing”:328,”cloudCover”:0.87,”uvIndex”:4,”uvIndexTime”:1527937200,”ozone”:347.82,”temperatureMin”:15.22,”temperatureMinTime”:1527919200,”temperatureMax”:21.02,”temperatureMaxTime”:1527955200,”apparentTemperatureMin”:15.22,”apparentTemperatureMinTime”:1527919200,”apparentTemperatureMax”:21.06,”apparentTemperatureMaxTime”:1527955200}]},”flags”:{“sources”:[“isd”,”cmc”,”gfs”,”madis”],”isd-stations”:[“070530-99999″,”070550-99999″,”070570-99999″,”071430-99999″,”071450-99999″,”071470-99999″,”071480-99999″,”071490-99999″,”071500-99999″,”071530-99999″,”071540-99999″,”071560-99999″,”071570-99999″,”071813-99999″,”074765-99999″,”999999-34061″],”units”:”si”},”offset”:2}
Notre-Dame-székesegyház, Parvis Notre Dame – Place Jean-Paul II, Párizs, Franciaország
2018.05.26
Közepes felhősödés lesz este.
16°C – 27°C
Dark Sky

Kapcsolódó termékek

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása