Notre-Dame-tól a Westminster Apátságig: Párizs-London bringatúra

Jelenleg nincs időpont

Részletek

Párizst és Londont, a két csodálatos európai fővárost egy festői szépségű és történelmi látnivalókban gazdag út köti össze, a Notre-Dame katedrálistól a Westminster apátságig. Utunkat gyönyörű kastélyok, székesegyházak és elbűvölő kis falvak keresztezik. A francia fővárosból eltekerünk Dieppe kikötővárosba az Epte-völgyön keresztül, a Szajna fákkal övezett partja mentén, ahol Monet a híres Vízililiomok című képét festette. Felfedezzük Normandiát, Dieppeből a La-Manche-csatorna látványában gyönyörködhetünk. Majd 4 órás komp-út következik Newhavenbe (Anglia), ahonnan gyönyörű hegyek látványa tárul elénk Brighton felé. Szépen gondozott parkok és bringás ösvények keresztezik utunkat a túra utolsó szakaszán, a csodaszép angol tájon haladva London belvárosába.
Távolság: 348 km (6 nap alatt)

Notre-Dame-tól a Westminster Apátságig: Párizs-London bringatúra

Az ár tartalmazza:


– szállás 7 éjszakára kétágyas szobában, privát fürdőszobával
– 7 reggeli ( a 2. naptól a 8. napig)
– 5 vacsora (Párizs és London kivételével)
– szállodából szállodába poggyász szolgáltatás (személyenként 1 db max. 20 kg-os bőrönd megengedett)
– műszaki asszisztencia
– kompjegy Dieppe és Newhaven között
– GPS koordináták, útvonalterv, térkép megadása a Verde Natura mobilos applikáción keresztül
– bringa bérleti díja

E-bike felár: 29.900 Ft

Az ár nem tartalmazza:

– utazás Párizsba, hazautazás Londonból
– transzfer reptértől a szállodáig Párizsban, szállodától a reptérig Londonban
– ebédek
– 2 vacsora (Párizsban és Londonban)
– italok
-belépőjegyek
– útlemondási-, baleset-, betegség és poggyászbiztosítás

Gyerekeknek 15 éves kor felett ajánlott!

1. nap

Párizs

Érkezés egyénileg Párizsba, a szállás elfoglalása. 18 óra után a bérelt biciklik átvétele.
Szállás: Hotel Pullman Paris Bercy****

2. nap

Párizs - Maisons Laffitte 50 km

Reggeli után nyeregbe pattanunk, majd a Notre Dame katedrális felé vesszük az irányt. Kiépített bringautakon átszeljük Párizs csodálatos történelmi belvárosát: érintjük a Bastille teret, a Saint-Martin csatornát, a Villette parkot, Párizs legnagyobb parkját és a Cité des Sciences et de la Musique-t is.

A csatornák mellett tekerve utunk a Szajna partjára vezet, a lenyűgöző Parc des Impressionistes lesz a következő állomásunk Rueil-Malmaisonban.  Napunk Maisons Laffitteben ér véget. A kisvárosban található a francia építészet egyik remekműve: a  barokk stílusban épült Maisons Laffitte kastély a Szajna folyó partján, melyet XIV. Lajos király építtetett.

Szállás: Ibis Hotel Maisons Laffitte***

3. nap

Maisons Laffitte - Gisors 75 km

Napunkat hűvös árnyékot adó bükkfák ölelésében indítjuk, a St. German-en-Laye erdőben kerekezve, az Oise-völgy felé haladva. Ez a vibráló, különleges szépségű táj megannyi híres impresszionista festőnek adott inspirációt, többek között Daumiernek, Piassarronak, Cézannenak és Van Goghnak.

Meglátogatjuk a Vexin vadasparkot is, mely terület rendkívül gazdag történelmi, természeti és építészeti látnivalókban. Az Epte folyó mentén haladva, mely a Szajna jobb oldali mellékfolyója, megérkezünk Normandiába, Gisors városába, ami a napunk végállomása.
Ezt az ősi, középkori várost még ma is bűvkörében tartja a templomos lovagok legendája.
A templomos lovagrend egy a keresztes lovagokból szerveződött társulásból, a Szentföldön alakult a középkor idején. A rend a XIII. század második felében érte el fejlődése csúcspontját. Európa szinte minden országában jelen voltak, gazdagságuk a királyokéval vetekedett. Kiváltságaik révén kikerültek mind a világi, mind az egyházi hatóságok felügyelete alól, egyedül a mindenkori pápa parancsolhatott nekik.1307. október 13-án pénteken (sokan tévesen úgy gondolják, hogy az európai kultúrkörben emiatt szerencsétlen nap péntek 13-a, pedig ennek a hiedelemnek az eredete az Utolsó Vacsorához kötődik) IV. “Szép Fülöp” francia uralkodó egy jól megszervezett akcióval, saját királyságában egyetlen éjszaka leforgása alatt lefoglalta a rend vagyonát, bezáratta a tagjait, majd eljárást indíttatott ellenük a keresztény vallás meggyalázása miatt.
A legenda szerint a templomosok kincse a lefogatásuk után Gisors várában lett elrejtve. A rend utolsó nagymesterét, Jacques de Molayt is itt tartották fogva egy ideig.

A mai napon a túra befejezésére két opciót is kínálunk: a túra teljes útvonalát teljesítheted, vagy vonatra szállhatsz Charsban Gisors felé, hogy rövidítsd a távot. Ebben az esetben a túratáv 46 km lesz.

Szállás: Hotel Moderne Gisors***

4. nap

Gisors - Forges-lex-Eaux 63 km

Reggel folytatjuk utunkat a látnivalókban gazdag vidéken, az Epte-völgyben. Megtekintjük a csodaszép apátságot Saint-Germber-de-Fly-ban, majd egy tipikus kis francia faluban tartjuk az ebéd szünetünket. Haussez hűs, kristálytiszta vizében frissíthetjük fel fáradt végtagjainkat.

A mai napon a 16. században alapított történelmi Forges-lex-Eaux fürdővárosban pihenünk meg. Este kellemes sétát tehetünk a városban található tó partján, vagy próbára tehetjük a szerencsénket a kaszinóban.

Szállás: Hotel Le Continental***

5. nap

Forges-es-Eaux - Dieppe 56 km + kompozás Newhavenbe

Egy használaton kívüli vasútvonalból átalakított bicikliút biztosítja a stresszmentes utunkat Dieppe felé. Ezen a 48 km hosszú szakaszon találkozhatunk virágzó farmgazdaságokkal és kastélyokkal. A kastélyok, mint a Mesniéres-en-Bray és az Arques-la-Bataille Franciaország gazdag történelmét elevenítik fel. Utunk során érintjük Neufchatel-en-Bray-t, mely híres a településről elnevezett különleges lágysajtról. Kóstolj meg Te is egy darabot belőle és hallgasd meg a szív formájú sajt romantikus legendáját a helyiek tolmácsolásában! 🙂

Dieppebe érkezve egy kellemes sétát tehetünk a tengerparton, éhségünket pedig különleges helyi ételekkel csillapíthatjuk, mielőtt kompra szállunk Newhaven felé.

Szállás: Premier Inn Hotel Newhaven***

6. nap

Newhaven - Crawley 59 km

Az első napunkon Angliában Newhaven partja mellett tekerünk, majd South Down lenyűgöző sziklái felé vesszük az irányt. Egy kis emelkedő után lélegzetelállító látvány tárul elénk, ahogy hátratekintünk a tengerpartra. A 10 km hosszú szakaszon élvezhetjük a pazar tájat: az egyik oldalon csodálatos hegyek magasodnak fölénk, a másikon pedig a La-Manche csatornát láthatjuk.

Hamarosan megérkezünk a nyüzsgő Brightonba, mely híres a kikötőjéről, a kellemes kávézóiról és a bájos óvárosáról. Pihenőnk után a szárazföld belseje felé kerekezünk, a Devil’s Dyke völgy szikláin át. Úgy tartják, hogy a völgyet maga az ördög ásta ki. Ezután folytatjuk utunkat a napi végállomásunk, Crawley felé. Este érdemes sétát tennünk a romantikus, macskaköves utcákon, vagy az egyik pubban elvegyülhetünk a helyiek között.

Szállás: Arora International Hotel Crawley****

7. nap

Crawley - London 64 km

Az utolsó bringázással töltött napunkon visszatérünk a nagyvárosi nyüzsgésbe. Reggel még a hamisíthatlan angol táj szépségében gyönyörködhetünk, ahogy Surrey tartományban tekerünk London külvárosai felé. Utunkat városi parkok keresztezik, futókkal, kutyasétáltatókkal, biciklisekkel, amint egyre közelebb érünk a városközponthoz.

Túránk utolsó szakaszán a Wandle folyó partján tekerünk, mely beletorkollik a Temzébe, London szívébe vezetve minket. A csodálatos látnivalókban gazdag túránkat a híres Westminster apátságnál fejezzük be.

Szállás: London St. Pancras****

8. nap

London


A reggeli után búcsút veszünk egymástól, majd egyénileg hazautazunk.

A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges.

Műszaki asszisztencia

A kirándulás tartalmaz egy exkluzív szerviz szolgáltatást is, annak érdekében, hogy a túrázás valóban felejthetetlen élmény legyen. A klasszikus poggyász szállításon és a vészhelyzet esetén hívható ügyeleti telefonszámon túl, országúti asszisztenciát is biztosítunk (betegség, illetve olyan technikai probléma esetén, amit javító készlettel nem lehet megjavítani). Ha problémád adódna csak jelezd a túravezető felé és rövid időn belül a csapatunk tagja orvosolja a problémát. Ha szükséges, a szállodába is elszállítunk.

Terep jellemzők: 2 nap sík terepen, 2 nap dombos terepen, 2 nap sík terepről dombos terepre. A túra teljesítéséhez alapvető bringás tapasztalat szükséges.

Útviszonyok: 65% aszfaltozott, 35% burkolatlan országút
Bicikli: városi kerékpár
Résztvevők: min. 15 fő, amennyiben a kirándulás nem éri el a minimális létszámot, a túrát a Verde Natura mobilos applikáció segítségével lehet teljesíteni.

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

{“latitude”:48.853,”longitude”:2.3499,”timezone”:”Europe\/Paris”,”currently”:{“time”:1542020322,”summary”:”Gyenge es\u0151″,”icon”:”rain”,”precipIntensity”:0.6198,”precipProbability”:0.51,”precipType”:”rain”,”temperature”:10.47,”apparentTemperature”:10.47,”dewPoint”:8.69,”humidity”:0.89,”pressure”:1014.01,”windSpeed”:3.44,”windGust”:3.73,”windBearing”:216,”cloudCover”:0.79,”uvIndex”:1,”visibility”:8.3,”ozone”:284.3},”daily”:{“summary”:”Gyenge es\u0151 ma, 15\u00b0C cs\u00facsh\u0151m\u00e9rs\u00e9klettel cs\u00fct\u00f6rt\u00f6ki nap.”,”icon”:”rain”,”data”:[{“time”:1541977200,”summary”:”Gyenge es\u0151 reggel.”,”icon”:”rain”,”sunriseTime”:1542005780,”sunsetTime”:1542039354,”moonPhase”:0.16,”precipIntensity”:0.5385,”precipIntensityMax”:1.1913,”precipIntensityMaxTime”:1541991600,”precipProbability”:1,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:11.49,”temperatureHighTime”:1542034800,”temperatureLow”:9.84,”temperatureLowTime”:1542067200,”apparentTemperatureHigh”:11.49,”apparentTemperatureHighTime”:1542034800,”apparentTemperatureLow”:7.75,”apparentTemperatureLowTime”:1542067200,”dewPoint”:9.01,”humidity”:0.89,”pressure”:1014.21,”windSpeed”:1.65,”windGust”:8.86,”windGustTime”:1542060000,”windBearing”:226,”cloudCover”:0.92,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1542016800,”visibility”:12.71,”ozone”:283.31,”temperatureMin”:9.88,”temperatureMinTime”:1542060000,”temperatureMax”:11.49,”temperatureMaxTime”:1542034800,”apparentTemperatureMin”:8.02,”apparentTemperatureMinTime”:1542060000,”apparentTemperatureMax”:11.49,”apparentTemperatureMaxTime”:1542034800},{“time”:1542063600,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s reggel.”,”icon”:”partly-cloudy-night”,”sunriseTime”:1542092275,”sunsetTime”:1542125677,”moonPhase”:0.19,”precipIntensity”:0.0254,”precipIntensityMax”:0.1778,”precipIntensityMaxTime”:1542063600,”precipProbability”:0.44,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:13.85,”temperatureHighTime”:1542117600,”temperatureLow”:6.11,”temperatureLowTime”:1542175200,”apparentTemperatureHigh”:13.85,”apparentTemperatureHighTime”:1542117600,”apparentTemperatureLow”:4.34,”apparentTemperatureLowTime”:1542178800,”dewPoint”:7.85,”humidity”:0.82,”pressure”:1026.22,”windSpeed”:3.5,”windGust”:9.74,”windGustTime”:1542088800,”windBearing”:221,”cloudCover”:0.41,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1542103200,”visibility”:16.09,”ozone”:290.34,”temperatureMin”:8.33,”temperatureMinTime”:1542146400,”temperatureMax”:13.85,”temperatureMaxTime”:1542117600,”apparentTemperatureMin”:7.29,”apparentTemperatureMinTime”:1542146400,”apparentTemperatureMax”:13.85,”apparentTemperatureMaxTime”:1542117600},{“time”:1542150000,”summary”:”K\u00f6zepes felh\u0151s\u00f6d\u00e9s d\u00e9lut\u00e1n.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1542178770,”sunsetTime”:1542212002,”moonPhase”:0.22,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0.0051,”precipIntensityMaxTime”:1542164400,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:13.37,”temperatureHighTime”:1542207600,”temperatureLow”:7.1,”temperatureLowTime”:1542258000,”apparentTemperatureHigh”:13.37,”apparentTemperatureHighTime”:1542207600,”apparentTemperatureLow”:5.77,”apparentTemperatureLowTime”:1542258000,”dewPoint”:6.52,”humidity”:0.84,”pressure”:1026.5,”windSpeed”:2.44,”windGust”:5.9,”windGustTime”:1542214800,”windBearing”:133,”cloudCover”:0.35,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1542186000,”visibility”:16.09,”ozone”:263.44,”temperatureMin”:6.11,”temperatureMinTime”:1542175200,”temperatureMax”:13.37,”temperatureMaxTime”:1542207600,”apparentTemperatureMin”:4.34,”apparentTemperatureMinTime”:1542178800,”apparentTemperatureMax”:13.37,”apparentTemperatureMaxTime”:1542207600},{“time”:1542236400,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1542265264,”sunsetTime”:1542298329,”moonPhase”:0.25,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0.0025,”precipIntensityMaxTime”:1542294000,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:14.88,”temperatureHighTime”:1542294000,”temperatureLow”:7.15,”temperatureLowTime”:1542348000,”apparentTemperatureHigh”:14.88,”apparentTemperatureHighTime”:1542294000,”apparentTemperatureLow”:6.03,”apparentTemperatureLowTime”:1542351600,”dewPoint”:8.33,”humidity”:0.88,”pressure”:1023.06,”windSpeed”:2.11,”windGust”:4.49,”windGustTime”:1542294000,”windBearing”:128,”cloudCover”:0.01,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1542276000,”visibility”:16.09,”ozone”:282.53,”temperatureMin”:7.1,”temperatureMinTime”:1542258000,”temperatureMax”:14.88,”temperatureMaxTime”:1542294000,”apparentTemperatureMin”:5.77,”apparentTemperatureMinTime”:1542258000,”apparentTemperatureMax”:14.88,”apparentTemperatureMaxTime”:1542294000},{“time”:1542322800,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1542351757,”sunsetTime”:1542384659,”moonPhase”:0.28,”precipIntensity”:0.0025,”precipIntensityMax”:0.0076,”precipIntensityMaxTime”:1542358800,”precipProbability”:0.04,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:14.3,”temperatureHighTime”:1542380400,”temperatureLow”:3.52,”temperatureLowTime”:1542438000,”apparentTemperatureHigh”:14.3,”apparentTemperatureHighTime”:1542380400,”apparentTemperatureLow”:2.01,”apparentTemperatureLowTime”:1542438000,”dewPoint”:6.63,”humidity”:0.82,”pressure”:1025.02,”windSpeed”:2.04,”windGust”:6.02,”windGustTime”:1542391200,”windBearing”:84,”cloudCover”:0,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1542362400,”visibility”:16.09,”ozone”:286.92,”temperatureMin”:7.15,”temperatureMinTime”:1542348000,”temperatureMax”:14.3,”temperatureMaxTime”:1542380400,”apparentTemperatureMin”:5.74,”apparentTemperatureMinTime”:1542405600,”apparentTemperatureMax”:14.3,”apparentTemperatureMaxTime”:1542380400},{“time”:1542409200,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1542438250,”sunsetTime”:1542470990,”moonPhase”:0.31,”precipIntensity”:0.0025,”precipIntensityMax”:0.0076,”precipIntensityMaxTime”:1542456000,”precipProbability”:0.03,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:10.83,”temperatureHighTime”:1542466800,”temperatureLow”:2.96,”temperatureLowTime”:1542524400,”apparentTemperatureHigh”:10.83,”apparentTemperatureHighTime”:1542466800,”apparentTemperatureLow”:-0.46,”apparentTemperatureLowTime”:1542524400,”dewPoint”:2.93,”humidity”:0.79,”pressure”:1025.7,”windSpeed”:1.97,”windGust”:6.7,”windGustTime”:1542477600,”windBearing”:76,”cloudCover”:0,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1542448800,”visibility”:16.09,”ozone”:289.01,”temperatureMin”:3.52,”temperatureMinTime”:1542438000,”temperatureMax”:10.83,”temperatureMaxTime”:1542466800,”apparentTemperatureMin”:2.01,”apparentTemperatureMinTime”:1542438000,”apparentTemperatureMax”:10.83,”apparentTemperatureMaxTime”:1542466800},{“time”:1542495600,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1542524742,”sunsetTime”:1542557324,”moonPhase”:0.34,”precipIntensity”:0.0025,”precipIntensityMax”:0.0051,”precipIntensityMaxTime”:1542553200,”precipProbability”:0.02,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:12.18,”temperatureHighTime”:1542553200,”temperatureLow”:2.96,”temperatureLowTime”:1542610800,”apparentTemperatureHigh”:12.18,”apparentTemperatureHighTime”:1542553200,”apparentTemperatureLow”:-1.18,”apparentTemperatureLowTime”:1542610800,”dewPoint”:-0.51,”humidity”:0.62,”pressure”:1026.69,”windSpeed”:3.85,”windGust”:13.65,”windGustTime”:1542578400,”windBearing”:68,”cloudCover”:0,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1542535200,”visibility”:16.09,”ozone”:300.65,”temperatureMin”:2.96,”temperatureMinTime”:1542524400,”temperatureMax”:12.18,”temperatureMaxTime”:1542553200,”apparentTemperatureMin”:-0.46,”apparentTemperatureMinTime”:1542524400,”apparentTemperatureMax”:12.18,”apparentTemperatureMaxTime”:1542553200},{“time”:1542582000,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1542611234,”sunsetTime”:1542643660,”moonPhase”:0.37,”precipIntensity”:0.0025,”precipIntensityMax”:0.0051,”precipIntensityMaxTime”:1542592800,”precipProbability”:0.02,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:8.87,”temperatureHighTime”:1542636000,”temperatureLow”:-0.11,”temperatureLowTime”:1542697200,”apparentTemperatureHigh”:6.02,”apparentTemperatureHighTime”:1542636000,”apparentTemperatureLow”:-5.42,”apparentTemperatureLowTime”:1542697200,”dewPoint”:-2.16,”humidity”:0.59,”pressure”:1026.38,”windSpeed”:5.28,”windGust”:13.97,”windGustTime”:1542585600,”windBearing”:61,”cloudCover”:0,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1542621600,”visibility”:16.09,”ozone”:307.96,”temperatureMin”:2.96,”temperatureMinTime”:1542610800,”temperatureMax”:8.87,”temperatureMaxTime”:1542636000,”apparentTemperatureMin”:-1.18,”apparentTemperatureMinTime”:1542610800,”apparentTemperatureMax”:6.02,”apparentTemperatureMaxTime”:1542636000}]},”flags”:{“sources”:[“cmc”,”gfs”,”icon”,”isd”,”madis”],”nearest-station”:4.191,”units”:”si”},”offset”:1}
Notre-Dame-székesegyház, Parvis Notre Dame – Place Jean-Paul II, Párizs, Franciaország
2018.11.12
Gyenge eső reggel.
10°C – 11°C
Dark Sky

Kapcsolódó termékek

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása