Notre-Dame-tól a Westminster Apátságig: Párizs-London bringatúra

Jelenleg nincs időpont

Részletek

Párizst és Londont, a két csodálatos európai fővárost egy festői szépségű és történelmi látnivalókban gazdag út köti össze, a Notre-Dame katedrálistól a Westminster apátságig. Utunkat gyönyörű kastélyok, székesegyházak és elbűvölő kis falvak keresztezik. A francia fővárosból eltekerünk Dieppe kikötővárosba az Epte-völgyön keresztül, a Szajna fákkal övezett partja mentén, ahol Monet a híres Vízililiomok című képét festette. Felfedezzük Normandiát, Dieppeből a La-Manche-csatorna látványában gyönyörködhetünk. Majd 4 órás komp-út következik Newhavenbe (Anglia), ahonnan gyönyörű hegyek látványa tárul elénk Brighton felé. Szépen gondozott parkok és bringás ösvények keresztezik utunkat a túra utolsó szakaszán, a csodaszép angol tájon haladva London belvárosába.
Távolság: 348 km (6 nap alatt)

Notre-Dame-tól a Westminster Apátságig: Párizs-London bringatúra

Az ár tartalmazza:


– szállás 7 éjszakára kétágyas szobában, privát fürdőszobával
– 7 reggeli ( a 2. naptól a 8. napig)
– 5 vacsora (Párizs és London kivételével)
– szállodából szállodába poggyász szolgáltatás (személyenként 1 db max. 20 kg-os bőrönd megengedett)
– műszaki asszisztencia
– kompjegy Dieppe és Newhaven között
– GPS koordináták, útvonalterv, térkép megadása a Verde Natura mobilos applikáción keresztül
– bringa bérleti díja

E-bike felár: 29.900 Ft

Az ár nem tartalmazza:

– utazás Párizsba, hazautazás Londonból
– transzfer reptértől a szállodáig Párizsban, szállodától a reptérig Londonban
– ebédek
– 2 vacsora (Párizsban és Londonban)
– italok
-belépőjegyek
– útlemondási-, baleset-, betegség és poggyászbiztosítás

Gyerekeknek 15 éves kor felett ajánlott!

1. nap

Párizs

Érkezés egyénileg Párizsba, a szállás elfoglalása. 18 óra után a bérelt biciklik átvétele.
Szállás: Hotel Pullman Paris Bercy****

2. nap

Párizs - Maisons Laffitte 50 km

Reggeli után nyeregbe pattanunk, majd a Notre Dame katedrális felé vesszük az irányt. Kiépített bringautakon átszeljük Párizs csodálatos történelmi belvárosát: érintjük a Bastille teret, a Saint-Martin csatornát, a Villette parkot, Párizs legnagyobb parkját és a Cité des Sciences et de la Musique-t is.

A csatornák mellett tekerve utunk a Szajna partjára vezet, a lenyűgöző Parc des Impressionistes lesz a következő állomásunk Rueil-Malmaisonban.  Napunk Maisons Laffitteben ér véget. A kisvárosban található a francia építészet egyik remekműve: a  barokk stílusban épült Maisons Laffitte kastély a Szajna folyó partján, melyet XIV. Lajos király építtetett.

Szállás: Ibis Hotel Maisons Laffitte***

3. nap

Maisons Laffitte - Gisors 75 km

Napunkat hűvös árnyékot adó bükkfák ölelésében indítjuk, a St. German-en-Laye erdőben kerekezve, az Oise-völgy felé haladva. Ez a vibráló, különleges szépségű táj megannyi híres impresszionista festőnek adott inspirációt, többek között Daumiernek, Piassarronak, Cézannenak és Van Goghnak.

Meglátogatjuk a Vexin vadasparkot is, mely terület rendkívül gazdag történelmi, természeti és építészeti látnivalókban. Az Epte folyó mentén haladva, mely a Szajna jobb oldali mellékfolyója, megérkezünk Normandiába, Gisors városába, ami a napunk végállomása.
Ezt az ősi, középkori várost még ma is bűvkörében tartja a templomos lovagok legendája.
A templomos lovagrend egy a keresztes lovagokból szerveződött társulásból, a Szentföldön alakult a középkor idején. A rend a XIII. század második felében érte el fejlődése csúcspontját. Európa szinte minden országában jelen voltak, gazdagságuk a királyokéval vetekedett. Kiváltságaik révén kikerültek mind a világi, mind az egyházi hatóságok felügyelete alól, egyedül a mindenkori pápa parancsolhatott nekik.1307. október 13-án pénteken (sokan tévesen úgy gondolják, hogy az európai kultúrkörben emiatt szerencsétlen nap péntek 13-a, pedig ennek a hiedelemnek az eredete az Utolsó Vacsorához kötődik) IV. “Szép Fülöp” francia uralkodó egy jól megszervezett akcióval, saját királyságában egyetlen éjszaka leforgása alatt lefoglalta a rend vagyonát, bezáratta a tagjait, majd eljárást indíttatott ellenük a keresztény vallás meggyalázása miatt.
A legenda szerint a templomosok kincse a lefogatásuk után Gisors várában lett elrejtve. A rend utolsó nagymesterét, Jacques de Molayt is itt tartották fogva egy ideig.

A mai napon a túra befejezésére két opciót is kínálunk: a túra teljes útvonalát teljesítheted, vagy vonatra szállhatsz Charsban Gisors felé, hogy rövidítsd a távot. Ebben az esetben a túratáv 46 km lesz.

Szállás: Hotel Moderne Gisors***

4. nap

Gisors - Forges-lex-Eaux 63 km

Reggel folytatjuk utunkat a látnivalókban gazdag vidéken, az Epte-völgyben. Megtekintjük a csodaszép apátságot Saint-Germber-de-Fly-ban, majd egy tipikus kis francia faluban tartjuk az ebéd szünetünket. Haussez hűs, kristálytiszta vizében frissíthetjük fel fáradt végtagjainkat.

A mai napon a 16. században alapított történelmi Forges-lex-Eaux fürdővárosban pihenünk meg. Este kellemes sétát tehetünk a városban található tó partján, vagy próbára tehetjük a szerencsénket a kaszinóban.

Szállás: Hotel Le Continental***

5. nap

Forges-es-Eaux - Dieppe 56 km + kompozás Newhavenbe

Egy használaton kívüli vasútvonalból átalakított bicikliút biztosítja a stresszmentes utunkat Dieppe felé. Ezen a 48 km hosszú szakaszon találkozhatunk virágzó farmgazdaságokkal és kastélyokkal. A kastélyok, mint a Mesniéres-en-Bray és az Arques-la-Bataille Franciaország gazdag történelmét elevenítik fel. Utunk során érintjük Neufchatel-en-Bray-t, mely híres a településről elnevezett különleges lágysajtról. Kóstolj meg Te is egy darabot belőle és hallgasd meg a szív formájú sajt romantikus legendáját a helyiek tolmácsolásában! 🙂

Dieppebe érkezve egy kellemes sétát tehetünk a tengerparton, éhségünket pedig különleges helyi ételekkel csillapíthatjuk, mielőtt kompra szállunk Newhaven felé.

Szállás: Premier Inn Hotel Newhaven***

6. nap

Newhaven - Crawley 59 km

Az első napunkon Angliában Newhaven partja mellett tekerünk, majd South Down lenyűgöző sziklái felé vesszük az irányt. Egy kis emelkedő után lélegzetelállító látvány tárul elénk, ahogy hátratekintünk a tengerpartra. A 10 km hosszú szakaszon élvezhetjük a pazar tájat: az egyik oldalon csodálatos hegyek magasodnak fölénk, a másikon pedig a La-Manche csatornát láthatjuk.

Hamarosan megérkezünk a nyüzsgő Brightonba, mely híres a kikötőjéről, a kellemes kávézóiról és a bájos óvárosáról. Pihenőnk után a szárazföld belseje felé kerekezünk, a Devil’s Dyke völgy szikláin át. Úgy tartják, hogy a völgyet maga az ördög ásta ki. Ezután folytatjuk utunkat a napi végállomásunk, Crawley felé. Este érdemes sétát tennünk a romantikus, macskaköves utcákon, vagy az egyik pubban elvegyülhetünk a helyiek között.

Szállás: Arora International Hotel Crawley****

7. nap

Crawley - London 64 km

Az utolsó bringázással töltött napunkon visszatérünk a nagyvárosi nyüzsgésbe. Reggel még a hamisíthatlan angol táj szépségében gyönyörködhetünk, ahogy Surrey tartományban tekerünk London külvárosai felé. Utunkat városi parkok keresztezik, futókkal, kutyasétáltatókkal, biciklisekkel, amint egyre közelebb érünk a városközponthoz.

Túránk utolsó szakaszán a Wandle folyó partján tekerünk, mely beletorkollik a Temzébe, London szívébe vezetve minket. A csodálatos látnivalókban gazdag túránkat a híres Westminster apátságnál fejezzük be.

Szállás: London St. Pancras****

8. nap

London


A reggeli után búcsút veszünk egymástól, majd egyénileg hazautazunk.

A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges.

Műszaki asszisztencia

A kirándulás tartalmaz egy exkluzív szerviz szolgáltatást is, annak érdekében, hogy a túrázás valóban felejthetetlen élmény legyen. A klasszikus poggyász szállításon és a vészhelyzet esetén hívható ügyeleti telefonszámon túl, országúti asszisztenciát is biztosítunk (betegség, illetve olyan technikai probléma esetén, amit javító készlettel nem lehet megjavítani). Ha problémád adódna csak jelezd a túravezető felé és rövid időn belül a csapatunk tagja orvosolja a problémát. Ha szükséges, a szállodába is elszállítunk.

Terep jellemzők: 2 nap sík terepen, 2 nap dombos terepen, 2 nap sík terepről dombos terepre. A túra teljesítéséhez alapvető bringás tapasztalat szükséges.

Útviszonyok: 65% aszfaltozott, 35% burkolatlan országút
Bicikli: városi kerékpár
Résztvevők: min. 15 fő, amennyiben a kirándulás nem éri el a minimális létszámot, a túrát a Verde Natura mobilos applikáció segítségével lehet teljesíteni.

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

{“latitude”:48.853,”longitude”:2.3499,”timezone”:”Europe\/Paris”,”currently”:{“time”:1534514014,”summary”:”K\u00f6zepes felh\u0151s\u00f6d\u00e9s”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”precipIntensity”:0,”precipProbability”:0,”temperature”:24.69,”apparentTemperature”:24.69,”dewPoint”:9.31,”humidity”:0.38,”pressure”:1020.26,”windSpeed”:3.93,”windGust”:9.49,”windBearing”:320,”cloudCover”:0.38,”uvIndex”:4,”visibility”:11.97,”ozone”:331.25},”daily”:{“summary”:”Gyenge es\u0151 ma, 30\u00b0C-ra emelked\u0151 h\u0151m\u00e9rs\u00e9klettel cs\u00fct\u00f6rt\u00f6ki nap.”,”icon”:”rain”,”data”:[{“time”:1534456800,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s d\u00e9lut\u00e1n.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1534481254,”sunsetTime”:1534532680,”moonPhase”:0.22,”precipIntensity”:0.16,”precipIntensityMax”:0.9296,”precipIntensityMaxTime”:1534467600,”precipProbability”:0.63,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:24.77,”temperatureHighTime”:1534518000,”temperatureLow”:11.89,”temperatureLowTime”:1534568400,”apparentTemperatureHigh”:24.77,”apparentTemperatureHighTime”:1534518000,”apparentTemperatureLow”:11.89,”apparentTemperatureLowTime”:1534568400,”dewPoint”:11.72,”humidity”:0.61,”pressure”:1019.16,”windSpeed”:3.6,”windGust”:10.3,”windGustTime”:1534503600,”windBearing”:337,”cloudCover”:0.54,”uvIndex”:5,”uvIndexTime”:1534503600,”visibility”:13.82,”ozone”:329.06,”temperatureMin”:15.83,”temperatureMinTime”:1534482000,”temperatureMax”:24.77,”temperatureMaxTime”:1534518000,”apparentTemperatureMin”:15.83,”apparentTemperatureMinTime”:1534482000,”apparentTemperatureMax”:24.77,”apparentTemperatureMaxTime”:1534518000},{“time”:1534543200,”summary”:”K\u00f6zepes felh\u0151s\u00f6d\u00e9s lesz este.”,”icon”:”partly-cloudy-night”,”sunriseTime”:1534567740,”sunsetTime”:1534618969,”moonPhase”:0.25,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0.0025,”precipIntensityMaxTime”:1534582800,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:25.63,”temperatureHighTime”:1534604400,”temperatureLow”:14.37,”temperatureLowTime”:1534654800,”apparentTemperatureHigh”:25.63,”apparentTemperatureHighTime”:1534604400,”apparentTemperatureLow”:14.37,”apparentTemperatureLowTime”:1534654800,”dewPoint”:10.9,”humidity”:0.62,”pressure”:1023.45,”windSpeed”:1.78,”windGust”:5.81,”windGustTime”:1534543200,”windBearing”:322,”cloudCover”:0.18,”uvIndex”:6,”uvIndexTime”:1534590000,”visibility”:16.09,”ozone”:315.36,”temperatureMin”:11.89,”temperatureMinTime”:1534568400,”temperatureMax”:25.63,”temperatureMaxTime”:1534604400,”apparentTemperatureMin”:11.89,”apparentTemperatureMinTime”:1534568400,”apparentTemperatureMax”:25.63,”apparentTemperatureMaxTime”:1534604400},{“time”:1534629600,”summary”:”K\u00f6zepes felh\u0151s\u00f6d\u00e9s d\u00e9lut\u00e1n.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1534654225,”sunsetTime”:1534705258,”moonPhase”:0.28,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:28.22,”temperatureHighTime”:1534690800,”temperatureLow”:17.46,”temperatureLowTime”:1534741200,”apparentTemperatureHigh”:28.22,”apparentTemperatureHighTime”:1534690800,”apparentTemperatureLow”:17.47,”apparentTemperatureLowTime”:1534741200,”dewPoint”:12.99,”humidity”:0.63,”pressure”:1022.41,”windSpeed”:1.32,”windGust”:4.4,”windGustTime”:1534712400,”windBearing”:299,”cloudCover”:0.23,”uvIndex”:6,”uvIndexTime”:1534676400,”visibility”:16.09,”ozone”:308.22,”temperatureMin”:14.37,”temperatureMinTime”:1534654800,”temperatureMax”:28.22,”temperatureMaxTime”:1534690800,”apparentTemperatureMin”:14.37,”apparentTemperatureMinTime”:1534654800,”apparentTemperatureMax”:28.22,”apparentTemperatureMaxTime”:1534690800},{“time”:1534716000,”summary”:”K\u00f6zepes felh\u0151s\u00f6d\u00e9s este.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1534740710,”sunsetTime”:1534791545,”moonPhase”:0.31,”precipIntensity”:0.0025,”precipIntensityMax”:0.0051,”precipIntensityMaxTime”:1534741200,”precipProbability”:0.03,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:26.77,”temperatureHighTime”:1534777200,”temperatureLow”:16.03,”temperatureLowTime”:1534827600,”apparentTemperatureHigh”:27.21,”apparentTemperatureHighTime”:1534777200,”apparentTemperatureLow”:16.09,”apparentTemperatureLowTime”:1534827600,”dewPoint”:14.93,”humidity”:0.66,”pressure”:1020.85,”windSpeed”:2.25,”windGust”:4.77,”windGustTime”:1534798800,”windBearing”:320,”cloudCover”:0.52,”uvIndex”:5,”uvIndexTime”:1534762800,”visibility”:16.09,”ozone”:304.42,”temperatureMin”:17.46,”temperatureMinTime”:1534741200,”temperatureMax”:26.77,”temperatureMaxTime”:1534777200,”apparentTemperatureMin”:17.47,”apparentTemperatureMinTime”:1534741200,”apparentTemperatureMax”:27.21,”apparentTemperatureMaxTime”:1534777200},{“time”:1534802400,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1534827195,”sunsetTime”:1534877831,”moonPhase”:0.35,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:28.66,”temperatureHighTime”:1534863600,”temperatureLow”:16.25,”temperatureLowTime”:1534914000,”apparentTemperatureHigh”:28.66,”apparentTemperatureHighTime”:1534863600,”apparentTemperatureLow”:16.26,”apparentTemperatureLowTime”:1534914000,”dewPoint”:14.24,”humidity”:0.64,”pressure”:1020.33,”windSpeed”:1.99,”windGust”:6.53,”windGustTime”:1534885200,”windBearing”:11,”cloudCover”:0.02,”uvIndex”:7,”uvIndexTime”:1534852800,”visibility”:16.09,”ozone”:303.82,”temperatureMin”:16.03,”temperatureMinTime”:1534827600,”temperatureMax”:28.66,”temperatureMaxTime”:1534863600,”apparentTemperatureMin”:16.09,”apparentTemperatureMinTime”:1534827600,”apparentTemperatureMax”:28.66,”apparentTemperatureMaxTime”:1534863600},{“time”:1534888800,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1534913681,”sunsetTime”:1534964117,”moonPhase”:0.38,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0.0051,”precipIntensityMaxTime”:1534899600,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:29.32,”temperatureHighTime”:1534950000,”temperatureLow”:16.08,”temperatureLowTime”:1535000400,”apparentTemperatureHigh”:29.32,”apparentTemperatureHighTime”:1534950000,”apparentTemperatureLow”:16.09,”apparentTemperatureLowTime”:1535000400,”dewPoint”:15.02,”humidity”:0.64,”pressure”:1019.26,”windSpeed”:2.4,”windGust”:7.34,”windGustTime”:1534971600,”windBearing”:349,”cloudCover”:0.01,”uvIndex”:7,”uvIndexTime”:1534939200,”visibility”:16.09,”ozone”:306.67,”temperatureMin”:16.25,”temperatureMinTime”:1534914000,”temperatureMax”:29.32,”temperatureMaxTime”:1534950000,”apparentTemperatureMin”:16.26,”apparentTemperatureMinTime”:1534914000,”apparentTemperatureMax”:29.32,”apparentTemperatureMaxTime”:1534950000},{“time”:1534975200,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1535000166,”sunsetTime”:1535050401,”moonPhase”:0.41,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0.0025,”precipIntensityMaxTime”:1535058000,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:29.63,”temperatureHighTime”:1535036400,”temperatureLow”:16.74,”temperatureLowTime”:1535086800,”apparentTemperatureHigh”:29.63,”apparentTemperatureHighTime”:1535036400,”apparentTemperatureLow”:16.74,”apparentTemperatureLowTime”:1535086800,”dewPoint”:13.32,”humidity”:0.58,”pressure”:1019.1,”windSpeed”:2.36,”windGust”:7.66,”windGustTime”:1534975200,”windBearing”:358,”cloudCover”:0,”uvIndex”:7,”uvIndexTime”:1535025600,”visibility”:16.09,”ozone”:307.86,”temperatureMin”:16.08,”temperatureMinTime”:1535000400,”temperatureMax”:29.63,”temperatureMaxTime”:1535036400,”apparentTemperatureMin”:16.09,”apparentTemperatureMinTime”:1535000400,”apparentTemperatureMax”:29.63,”apparentTemperatureMaxTime”:1535036400},{“time”:1535061600,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1535086651,”sunsetTime”:1535136685,”moonPhase”:0.44,”precipIntensity”:0.0305,”precipIntensityMax”:0.1499,”precipIntensityMaxTime”:1535094000,”precipProbability”:0.13,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:25.55,”temperatureHighTime”:1535122800,”temperatureLow”:12.43,”temperatureLowTime”:1535173200,”apparentTemperatureHigh”:25.55,”apparentTemperatureHighTime”:1535122800,”apparentTemperatureLow”:12.43,”apparentTemperatureLowTime”:1535173200,”dewPoint”:11.38,”humidity”:0.57,”pressure”:1017.36,”windSpeed”:3.54,”windGust”:7.04,”windGustTime”:1535083200,”windBearing”:334,”cloudCover”:0.69,”uvIndex”:4,”uvIndexTime”:1535115600,”visibility”:16.09,”ozone”:319.86,”temperatureMin”:16.74,”temperatureMinTime”:1535086800,”temperatureMax”:25.55,”temperatureMaxTime”:1535122800,”apparentTemperatureMin”:16.74,”apparentTemperatureMinTime”:1535086800,”apparentTemperatureMax”:25.55,”apparentTemperatureMaxTime”:1535122800}]},”flags”:{“sources”:[“cmc”,”gfs”,”icon”,”isd”,”madis”],”nearest-station”:4.191,”units”:”si”},”offset”:2}
Notre-Dame-székesegyház, Parvis Notre Dame – Place Jean-Paul II, Párizs, Franciaország
2018.08.17
Erős felhősödés délután.
16°C – 25°C
Dark Sky

Kapcsolódó termékek

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása