Notre-Dame-tól a Westminster Apátságig: Párizs-London bringatúra – ÚJDONSÁG!

Időpont:
  • 2018. júl. 15 - 2018. júl. 22 , 8 nap Vannak szabad helyek!
Ár: 359 900 Ft/fő
Már csak nap

Részletek

Párizst és Londont, a két csodálatos európai fővárost egy festői szépségű és történelmi látnivalókban gazdag út köti össze, a Notre-Dame katedrálistól a Westminster apátságig. Utunkat gyönyörű kastélyok, székesegyházak és elbűvölő kis falvak keresztezik. A francia fővárosból eltekerünk Dieppe kikötővárosba az Epte-völgyön keresztül, a Szajna fákkal övezett partja mentén, ahol Monet a híres Vízililiomok című képét festette. Felfedezzük Normandiát, Dieppeből a La-Manche-csatorna látványában gyönyörködhetünk. Majd 4 órás komp-út következik Newhavenbe (Anglia), ahonnan gyönyörű hegyek látványa tárul elénk Brighton felé. Szépen gondozott parkok és bringás ösvények keresztezik utunkat a túra utolsó szakaszán, a csodaszép angol tájon haladva London belvárosába.
Távolság: 348 km (6 nap alatt)

Notre-Dame-tól a Westminster Apátságig: Párizs-London bringatúra ÚJDONSÁG!

Időpont: 2018. július 15-22. (vasárnaptól vasárnapig)
Ár: 359.900 Ft/fő kétágyas szobában

Az ár tartalmazza:


– szállás 7 éjszakára kétágyas szobában, privát fürdőszobával
– 7 reggeli ( a 2. naptól a 8. napig)
– 5 vacsora (Párizs és London kivételével)
– szállodából szállodába poggyász szolgáltatás (személyenként 1 db max. 20 kg-os bőrönd megengedett)
– műszaki asszisztencia
– kompjegy Dieppe és Newhaven között
– GPS koordináták, útvonalterv, térkép megadása a Verde Natura mobilos applikáción keresztül
– bringa bérleti díja

E-bike felár: 29.900 Ft

Az ár nem tartalmazza:

– utazás Párizsba, hazautazás Londonból
– transzfer reptértől a szállodáig Párizsban, szállodától a reptérig Londonban
– ebédek
– 2 vacsora (Párizsban és Londonban)
– italok
-belépőjegyek
– útlemondási-, baleset-, betegség és poggyászbiztosítás

Gyerekeknek 15 éves kor felett ajánlott!

1. nap

Párizs

Érkezés egyénileg Párizsba, a szállás elfoglalása. 18 óra után a bérelt biciklik átvétele.
Szállás: Hotel Pullman Paris Bercy****

2. nap

Párizs - Maisons Laffitte 50 km

Reggeli után nyeregbe pattanunk, majd a Notre Dame katedrális felé vesszük az irányt. Kiépített bringautakon átszeljük Párizs csodálatos történelmi belvárosát: érintjük a Bastille teret, a Saint-Martin csatornát, a Villette parkot, Párizs legnagyobb parkját és a Cité des Sciences et de la Musique-t is.

A csatornák mellett tekerve utunk a Szajna partjára vezet, a lenyűgöző Parc des Impressionistes lesz a következő állomásunk Rueil-Malmaisonban.  Napunk Maisons Laffitteben ér véget. A kisvárosban található a francia építészet egyik remekműve: a  barokk stílusban épült Maisons Laffitte kastély a Szajna folyó partján, melyet XIV. Lajos király építtetett.

Szállás: Ibis Hotel Maisons Laffitte***

3. nap

Maisons Laffitte - Gisors 75 km

Napunkat hűvös árnyékot adó bükkfák ölelésében indítjuk, a St. German-en-Laye erdőben kerekezve, az Oise-völgy felé haladva. Ez a vibráló, különleges szépségű táj megannyi híres impresszionista festőnek adott inspirációt, többek között Daumiernek, Piassarronak, Cézannenak és Van Goghnak.

Meglátogatjuk a Vexin vadasparkot is, mely terület rendkívül gazdag történelmi, természeti és építészeti látnivalókban. Az Epte folyó mentén haladva, mely a Szajna jobb oldali mellékfolyója, megérkezünk Normandiába, Gisors városába, ami a napunk végállomása.
Ezt az ősi, középkori várost még ma is bűvkörében tartja a templomos lovagok legendája.
A templomos lovagrend egy a keresztes lovagokból szerveződött társulásból, a Szentföldön alakult a középkor idején. A rend a XIII. század második felében érte el fejlődése csúcspontját. Európa szinte minden országában jelen voltak, gazdagságuk a királyokéval vetekedett. Kiváltságaik révén kikerültek mind a világi, mind az egyházi hatóságok felügyelete alól, egyedül a mindenkori pápa parancsolhatott nekik.1307. október 13-án pénteken (sokan tévesen úgy gondolják, hogy az európai kultúrkörben emiatt szerencsétlen nap péntek 13-a, pedig ennek a hiedelemnek az eredete az Utolsó Vacsorához kötődik) IV. “Szép Fülöp” francia uralkodó egy jól megszervezett akcióval, saját királyságában egyetlen éjszaka leforgása alatt lefoglalta a rend vagyonát, bezáratta a tagjait, majd eljárást indíttatott ellenük a keresztény vallás meggyalázása miatt.
A legenda szerint a templomosok kincse a lefogatásuk után Gisors várában lett elrejtve. A rend utolsó nagymesterét, Jacques de Molayt is itt tartották fogva egy ideig.

A mai napon a túra befejezésére két opciót is kínálunk: a túra teljes útvonalát teljesítheted, vagy vonatra szállhatsz Charsban Gisors felé, hogy rövidítsd a távot. Ebben az esetben a túratáv 46 km lesz.

Szállás: Hotel Moderne Gisors***

4. nap

Gisors - Forges-lex-Eaux 63 km

Reggel folytatjuk utunkat a látnivalókban gazdag vidéken, az Epte-völgyben. Megtekintjük a csodaszép apátságot Saint-Germber-de-Fly-ban, majd egy tipikus kis francia faluban tartjuk az ebéd szünetünket. Haussez hűs, kristálytiszta vizében frissíthetjük fel fáradt végtagjainkat.

A mai napon a 16. században alapított történelmi Forges-lex-Eaux fürdővárosban pihenünk meg. Este kellemes sétát tehetünk a városban található tó partján, vagy próbára tehetjük a szerencsénket a kaszinóban.

Szállás: Hotel Le Continental***

5. nap

Forges-es-Eaux - Dieppe 56 km + kompozás Newhavenbe

Egy használaton kívüli vasútvonalból átalakított bicikliút biztosítja a stresszmentes utunkat Dieppe felé. Ezen a 48 km hosszú szakaszon találkozhatunk virágzó farmgazdaságokkal és kastélyokkal. A kastélyok, mint a Mesniéres-en-Bray és az Arques-la-Bataille Franciaország gazdag történelmét elevenítik fel. Utunk során érintjük Neufchatel-en-Bray-t, mely híres a településről elnevezett különleges lágysajtról. Kóstolj meg Te is egy darabot belőle és hallgasd meg a szív formájú sajt romantikus legendáját a helyiek tolmácsolásában! 🙂

Dieppebe érkezve egy kellemes sétát tehetünk a tengerparton, éhségünket pedig különleges helyi ételekkel csillapíthatjuk, mielőtt kompra szállunk Newhaven felé.

Szállás: Premier Inn Hotel Newhaven***

6. nap

Newhaven - Crawley 59 km

Az első napunkon Angliában Newhaven partja mellett tekerünk, majd South Down lenyűgöző sziklái felé vesszük az irányt. Egy kis emelkedő után lélegzetelállító látvány tárul elénk, ahogy hátratekintünk a tengerpartra. A 10 km hosszú szakaszon élvezhetjük a pazar tájat: az egyik oldalon csodálatos hegyek magasodnak fölénk, a másikon pedig a La-Manche csatornát láthatjuk.

Hamarosan megérkezünk a nyüzsgő Brightonba, mely híres a kikötőjéről, a kellemes kávézóiról és a bájos óvárosáról. Pihenőnk után a szárazföld belseje felé kerekezünk, a Devil’s Dyke völgy szikláin át. Úgy tartják, hogy a völgyet maga az ördög ásta ki. Ezután folytatjuk utunkat a napi végállomásunk, Crawley felé. Este érdemes sétát tennünk a romantikus, macskaköves utcákon, vagy az egyik pubban elvegyülhetünk a helyiek között.

Szállás: Arora International Hotel Crawley****

7. nap

Crawley - London 64 km

Az utolsó bringázással töltött napunkon visszatérünk a nagyvárosi nyüzsgésbe. Reggel még a hamisíthatlan angol táj szépségében gyönyörködhetünk, ahogy Surrey tartományban tekerünk London külvárosai felé. Utunkat városi parkok keresztezik, futókkal, kutyasétáltatókkal, biciklisekkel, amint egyre közelebb érünk a városközponthoz.

Túránk utolsó szakaszán a Wandle folyó partján tekerünk, mely beletorkollik a Temzébe, London szívébe vezetve minket. A csodálatos látnivalókban gazdag túránkat a híres Westminster apátságnál fejezzük be.

Szállás: London St. Pancras****

8. nap

London


A reggeli után búcsút veszünk egymástól, majd egyénileg hazautazunk.

A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges.

Műszaki asszisztencia

A kirándulás tartalmaz egy exkluzív szerviz szolgáltatást is, annak érdekében, hogy a túrázás valóban felejthetetlen élmény legyen. A klasszikus poggyász szállításon és a vészhelyzet esetén hívható ügyeleti telefonszámon túl, országúti asszisztenciát is biztosítunk (betegség, illetve olyan technikai probléma esetén, amit javító készlettel nem lehet megjavítani). Ha problémád adódna csak jelezd a túravezető felé és rövid időn belül a csapatunk tagja orvosolja a problémát. Ha szükséges, a szállodába is elszállítunk.

Terep jellemzők: 2 nap sík terepen, 2 nap dombos terepen, 2 nap sík terepről dombos terepre. A túra teljesítéséhez alapvető bringás tapasztalat szükséges.

Útviszonyok: 65% aszfaltozott, 35% burkolatlan országút
Bicikli: városi kerékpár
Résztvevők: min. 15 fő, amennyiben a kirándulás nem éri el a minimális létszámot, a túrát a Verde Natura mobilos applikáció segítségével lehet teljesíteni.

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

Jelentkezés

 

Időjárás

{“latitude”:48.853,”longitude”:2.3499,”timezone”:”Europe\/Paris”,”currently”:{“time”:1519060390,”summary”:”Gyenge szit\u00e1l\u00e1s”,”icon”:”rain”,”precipIntensity”:0.2108,”precipProbability”:0.25,”precipType”:”rain”,”temperature”:5.42,”apparentTemperature”:3.61,”dewPoint”:4.11,”humidity”:0.91,”pressure”:1016.98,”windSpeed”:2.26,”windGust”:4.23,”windBearing”:185,”cloudCover”:0.88,”uvIndex”:0,”visibility”:4.22,”ozone”:338.05},”daily”:{“summary”:”Gyenge es\u0151 ma \u00e9s holnap, 9\u00b0C cs\u00facsh\u0151m\u00e9rs\u00e9klettel szombati nap.”,”icon”:”rain”,”data”:[{“time”:1518994800,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1519023180,”sunsetTime”:1519060723,”moonPhase”:0.12,”precipIntensity”:0.1092,”precipIntensityMax”:0.5359,”precipIntensityMaxTime”:1519077600,”precipProbability”:0.47,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:5.59,”temperatureHighTime”:1519063200,”temperatureLow”:4.42,”temperatureLowTime”:1519110000,”apparentTemperatureHigh”:3.85,”apparentTemperatureHighTime”:1519063200,”apparentTemperatureLow”:2.87,”apparentTemperatureLowTime”:1519110000,”dewPoint”:1.71,”humidity”:0.91,”pressure”:1019.15,”windSpeed”:1.89,”windGust”:5.1,”windGustTime”:1518994800,”windBearing”:154,”cloudCover”:0.7,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1519030800,”visibility”:6.68,”ozone”:338.02,”temperatureMin”:0.08,”temperatureMinTime”:1519012800,”temperatureMax”:6.22,”temperatureMaxTime”:1519074000,”apparentTemperatureMin”:-2.29,”apparentTemperatureMinTime”:1519012800,”apparentTemperatureMax”:4.63,”apparentTemperatureMaxTime”:1519077600},{“time”:1519081200,”summary”:”Er\u0151s felh\u0151s\u00f6d\u00e9s eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1519109470,”sunsetTime”:1519147221,”moonPhase”:0.15,”precipIntensity”:0.2007,”precipIntensityMax”:0.5029,”precipIntensityMaxTime”:1519081200,”precipProbability”:0.82,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:6.86,”temperatureHighTime”:1519138800,”temperatureLow”:1.59,”temperatureLowTime”:1519192800,”apparentTemperatureHigh”:4.79,”apparentTemperatureHighTime”:1519138800,”apparentTemperatureLow”:-2.72,”apparentTemperatureLowTime”:1519196400,”dewPoint”:2.14,”humidity”:0.81,”pressure”:1016.46,”windSpeed”:2.03,”windGust”:9.95,”windGustTime”:1519164000,”windBearing”:50,”cloudCover”:0.97,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1519120800,”ozone”:346.88,”temperatureMin”:3.45,”temperatureMinTime”:1519164000,”temperatureMax”:6.86,”temperatureMaxTime”:1519138800,”apparentTemperatureMin”:-0.47,”apparentTemperatureMinTime”:1519164000,”apparentTemperatureMax”:5.54,”apparentTemperatureMaxTime”:1519095600},{“time”:1519167600,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1519195759,”sunsetTime”:1519233719,”moonPhase”:0.19,”precipIntensity”:0.0025,”precipIntensityMax”:0.0025,”precipIntensityMaxTime”:1519192800,”precipProbability”:0.07,”precipType”:”rain”,”temperatureHigh”:7.64,”temperatureHighTime”:1519225200,”temperatureLow”:-0.11,”temperatureLowTime”:1519268400,”apparentTemperatureHigh”:4.63,”apparentTemperatureHighTime”:1519225200,”apparentTemperatureLow”:-4.58,”apparentTemperatureLowTime”:1519282800,”dewPoint”:-3.14,”humidity”:0.63,”pressure”:1023.84,”windSpeed”:4.69,”windGust”:10.49,”windGustTime”:1519246800,”windBearing”:33,”cloudCover”:0.14,”uvIndex”:2,”uvIndexTime”:1519210800,”ozone”:361.49,”temperatureMin”:1.59,”temperatureMinTime”:1519192800,”temperatureMax”:7.64,”temperatureMaxTime”:1519225200,”apparentTemperatureMin”:-2.72,”apparentTemperatureMinTime”:1519196400,”apparentTemperatureMax”:4.63,”apparentTemperatureMaxTime”:1519225200},{“time”:1519254000,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1519282047,”sunsetTime”:1519320216,”moonPhase”:0.22,”precipIntensity”:0.0025,”precipIntensityMax”:0.0051,”precipIntensityMaxTime”:1519311600,”precipProbability”:0.05,”precipAccumulation”:0.013,”precipType”:”snow”,”temperatureHigh”:6.78,”temperatureHighTime”:1519311600,”temperatureLow”:-1.11,”temperatureLowTime”:1519351200,”apparentTemperatureHigh”:3.31,”apparentTemperatureHighTime”:1519311600,”apparentTemperatureLow”:-6.24,”apparentTemperatureLowTime”:1519351200,”dewPoint”:-5.68,”humidity”:0.57,”pressure”:1021.35,”windSpeed”:4.73,”windGust”:11.67,”windGustTime”:1519336800,”windBearing”:44,”cloudCover”:0,”uvIndex”:2,”uvIndexTime”:1519297200,”ozone”:363.77,”temperatureMin”:-0.11,”temperatureMinTime”:1519268400,”temperatureMax”:6.78,”temperatureMaxTime”:1519311600,”apparentTemperatureMin”:-4.59,”apparentTemperatureMinTime”:1519286400,”apparentTemperatureMax”:3.31,”apparentTemperatureMaxTime”:1519311600},{“time”:1519340400,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1519368334,”sunsetTime”:1519406713,”moonPhase”:0.26,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0.0051,”precipIntensityMaxTime”:1519387200,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:6.87,”temperatureHighTime”:1519398000,”temperatureLow”:0.52,”temperatureLowTime”:1519455600,”apparentTemperatureHigh”:3.03,”apparentTemperatureHighTime”:1519398000,”apparentTemperatureLow”:-4.51,”apparentTemperatureLowTime”:1519455600,”dewPoint”:-8.04,”humidity”:0.48,”pressure”:1020.29,”windSpeed”:5.69,”windGust”:12.15,”windGustTime”:1519423200,”windBearing”:55,”cloudCover”:0,”uvIndex”:2,”uvIndexTime”:1519383600,”ozone”:382.62,”temperatureMin”:-1.11,”temperatureMinTime”:1519351200,”temperatureMax”:6.87,”temperatureMaxTime”:1519398000,”apparentTemperatureMin”:-6.24,”apparentTemperatureMinTime”:1519351200,”apparentTemperatureMax”:3.03,”apparentTemperatureMaxTime”:1519398000},{“time”:1519426800,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1519454620,”sunsetTime”:1519493210,”moonPhase”:0.3,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0.0025,”precipIntensityMaxTime”:1519506000,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:9.27,”temperatureHighTime”:1519484400,”temperatureLow”:-0.12,”temperatureLowTime”:1519520400,”apparentTemperatureHigh”:6.46,”apparentTemperatureHighTime”:1519484400,”apparentTemperatureLow”:-5.18,”apparentTemperatureLowTime”:1519520400,”dewPoint”:-8.86,”humidity”:0.42,”pressure”:1021.35,”windSpeed”:5.39,”windGust”:13.8,”windGustTime”:1519452000,”windBearing”:67,”cloudCover”:0,”uvIndex”:2,”uvIndexTime”:1519470000,”ozone”:346.44,”temperatureMin”:0.52,”temperatureMinTime”:1519455600,”temperatureMax”:9.27,”temperatureMaxTime”:1519484400,”apparentTemperatureMin”:-4.51,”apparentTemperatureMinTime”:1519455600,”apparentTemperatureMax”:6.46,”apparentTemperatureMaxTime”:1519484400},{“time”:1519513200,”summary”:”Der\u00fclt eg\u00e9sz nap.”,”icon”:”clear-day”,”sunriseTime”:1519540905,”sunsetTime”:1519579706,”moonPhase”:0.33,”precipIntensity”:0,”precipIntensityMax”:0.0025,”precipIntensityMaxTime”:1519538400,”precipProbability”:0,”temperatureHigh”:6.98,”temperatureHighTime”:1519570800,”temperatureLow”:-3.16,”temperatureLowTime”:1519621200,”apparentTemperatureHigh”:3.09,”apparentTemperatureHighTime”:1519570800,”apparentTemperatureLow”:-9.18,”apparentTemperatureLowTime”:1519621200,”dewPoint”:-10.67,”humidity”:0.39,”pressure”:1023.8,”windSpeed”:6.11,”windGust”:13.23,”windGustTime”:1519513200,”windBearing”:56,”cloudCover”:0.03,”uvIndex”:2,”uvIndexTime”:1519556400,”ozone”:402.3,”temperatureMin”:-0.12,”temperatureMinTime”:1519520400,”temperatureMax”:6.98,”temperatureMaxTime”:1519570800,”apparentTemperatureMin”:-5.38,”apparentTemperatureMinTime”:1519596000,”apparentTemperatureMax”:3.09,”apparentTemperatureMaxTime”:1519570800},{“time”:1519599600,”summary”:”K\u00f6zepes felh\u0151s\u00f6d\u00e9s kezd\u0151dik d\u00e9lut\u00e1n, este folytat\u00f3dik.”,”icon”:”partly-cloudy-day”,”sunriseTime”:1519627189,”sunsetTime”:1519666202,”moonPhase”:0.37,”precipIntensity”:0.0025,”precipIntensityMax”:0.0051,”precipIntensityMaxTime”:1519603200,”precipProbability”:0.1,”precipAccumulation”:0.043,”precipType”:”snow”,”temperatureHigh”:0.96,”temperatureHighTime”:1519650000,”temperatureLow”:-3.14,”temperatureLowTime”:1519693200,”apparentTemperatureHigh”:-4.09,”apparentTemperatureHighTime”:1519650000,”apparentTemperatureLow”:-8.93,”apparentTemperatureLowTime”:1519714800,”dewPoint”:-13.81,”humidity”:0.39,”pressure”:1023.56,”windSpeed”:5.29,”windGust”:10.61,”windGustTime”:1519599600,”windBearing”:55,”cloudCover”:0.12,”uvIndex”:1,”uvIndexTime”:1519635600,”ozone”:464.53,”temperatureMin”:-3.16,”temperatureMinTime”:1519621200,”temperatureMax”:0.96,”temperatureMaxTime”:1519650000,”apparentTemperatureMin”:-9.18,”apparentTemperatureMinTime”:1519621200,”apparentTemperatureMax”:-4.09,”apparentTemperatureMaxTime”:1519650000}]},”flags”:{“sources”:[“isd”,”cmc”,”gfs”,”madis”],”isd-stations”:[“070530-99999″,”070550-99999″,”070570-99999″,”071430-99999″,”071450-99999″,”071470-99999″,”071480-99999″,”071490-99999″,”071500-99999″,”071530-99999″,”071540-99999″,”071560-99999″,”071570-99999″,”071813-99999″,”074765-99999″,”999999-34061″],”units”:”si”},”offset”:1}
Notre-Dame-székesegyház, Parvis Notre Dame – Place Jean-Paul II, Párizs, Franciaország
2018.02.19
Erős felhősödés egész nap.
0°C – 6°C
Dark Sky

Kapcsolódó termékek

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása