II. Lajos nyomában: Salzburg-Herrenchiemsee-Salzkammergut 3 napos kirándulás

Időpont:
  • 2019. okt. 18 - 2019. okt. 20 , 3 nap Vannak szabad helyek!
Ár: 49 900 Ft/fő
Már csak nap

Részletek

II. Lajos nyomában: Salzburg-Herrenchiemsee-Salzkammergut 3 napos kirándulás – ÚJDONSÁG!
Időpont: 2019.október 18-20.péntektől vasárnapig
Ár: 49.900 Ft/fő kétágyas szobában

 

Az ár tartalmazza:

– buszos utazás Budapest – Salzburg – Herrenchiemsee – Linderhof – Bad Ischl – Gosau – Hallstatt – Budapest útvonalon
– szállás Salzburgban 3 csillagos külvárosi szállodában kétágyas szobában
– reggeli
– idegenvezetés a teljes program alatt

Az ár nem tartalmazza:

Herrenchiemsee belépőjegy 11 euro/fő + hajójegy, Linderhof belépőjegy: 9 euro/fő
Egyágyas felár: 11.900 Ft/fő

1. nap

Salzburg

Indulás Budapestről a Déli pályaudvartól pénteken reggel 5 órakor. Buszunkkal Salzburgba hajtunk. Megérkezésünk után rögtön Mozart városának felfedezésére indulunk. A Salzach folyó partján elterülő város a negyedik legnagyobb Ausztriában és a legnagyobb múltra tekint vissza. A barokk óvárosban sétálva megtekintjük a Dómot, a Mirabell Kastélyt, a Mozarteum-ot. Fakultatív program keretében Mozart szülőháza is megtekinthető, illetve felvonóval el lehet jutni a várba is, gyönyörködve a páratlan panorámában.

2. nap

Herrenchiemsee kastély és Linderhof

Szombaton reggeli után II. Lajos örökségét fedezzük fel, Herrenchiemsee felé vesszük az irányt. A Neuschwanstein és Linderhof kastélyokat is felépítő legendás bajor király, II. Lajos építészeti szenvedélyét utasaink már részben ismerhetik. Mind közül a legköltségesebb a Versailles mintájára épült Herrenchiemsee kastély. Chiemsee Németország harmadik legnagyobb, Bajorország legnagyobb tava. Három szigetet találhatunk rajta: az Urak szigete (Herrenchiemsee), a Hölgyek szigete (Fraueinsel) és a Gyógynövények szigete (Krautinsel). Az Urak szigetét hajóval közelítjük meg. Már a kastélyhoz vezető út is káprázatos látnivalókat ígér: a szökőkutakkal taglalt franciakert látványa lenyűgözi látogatóit.

A kastélyt helyi idegenvezetővel látogatjuk meg. Csak a tükörteremről néhány szám: 2000 gyertya, 33 csillár és 44 kandeláber fénye világította meg akkoriban a báltermet. Láthatjuk II. Lajos hálószobáját, dolgozószobáját és a palota egyéb helyiségeit.

Délután tovább utazunk II. Lajos bajor uralkodó egy másik kastélyának felfedezésére. A vadregényes környezetben található rokokó stílusú Linderhof kastély parkja és belső terei is elbűvölik a látogatókat. A két kastély látogatása után jóleső fáradtsággal szálláshelyünkre utazunk.

3. nap

Salzkammergut régió és Hallstatt

Reggeli után a Salzkammergut gyöngyszemeinek felfedzésére indulunk. Buszunkkal először Bad Ischl történelmi fürdővárosba hajtunk. Nemcsak a gyógyulni vágyók keresték fel a múlt század elején a császári család is rendszeresen itt nyaralt, körbevéve magát a bécsi művészvilág legjobbjaival.Ferenc József császár itt tartotta eljegyzését is Sissi-vel 1853-ban. De Bad Ischl nemcsak a császári idők emlékeiből él. Híres fürdő, és gyógyhely. Bad Ischl-ben található Ausztria legrégebbi sósfürdője, de a gyógyulást segíti Ischl nagyszerű klímája is.Sok híres művész alkotott a városban, mint Johann Strauß, Lehár Ferenc, Brahms és Bruckner. Lehár villáját meg is látogathatjuk.

A fürdőváros megtekintés után Gosau-ba hajtunk. Rövid sétát teszünk a belvárosban és a Gosausee partján, megcsodálva Dachstein-re nyíló panorámát is. Ezek után a festői szépségű Hallstatt városába indulunk. A Hallstatter See partján fekvő barokk kisváros neve a “só helye”. Az 1.000 lélekszámú városka a tó és a magasan kiemelkedő hegyek közé szorítva a hely hiánya miatt nem növekszik, így a régi bájával fogadja látogatóit. Természeti környezete és barokk épületei által Ausztria egyik “ékszerdoboza”. A város érdekessége, hogy egyetlen főutcából (Seestrasse) áll. Érdemes megtekinteni a gótikus templomát, melynek három különösen szép szárnyas oltára van.2002-ben Hallstatt városát UNESCO világörökség részévé nyilvánították, ekkor a 7000 éve működő sóbányát múzeummá alakították át.
A busz délután indul haza, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A kiutazáshoz és a szállodai szoba elfoglalásához érvényes személyi igazolvány,  vagy útlevél szükséges.

Vidéki felszállás az M1-es autópálya vonalán, a nagyobb pihenőknél lehetséges:
-Budaörs, Media Markt/McDonalds melletti benzinkút
-Vértesszőlős McDonalds parkoló
-Győr, Királyszék úti Tesco
-Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő

A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.
Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

Jelentkezés

 

Időjárás

Kapcsolódó termékek

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása