Fertő-tavi élmények hajózással

Jelenleg nincs időpont
Kategória:

Részletek

Fertő-tavi élmények hajózással 

Az ár tartalmazza:
-Buszos utazás Budapest – Fertőd – Fertőrákos – Rust – Budapest útvonalon
-hajóút a Fertőrákos – Rust útvonalon
-idegenvezetés a teljes program alatt

Helyszínen fizetendő költség: Fertőd Kastély belépőjegy: 2.000 Ft/fő, Fertőrákos kőfejtő belépőjegy: 1.800 Ft/fő. Az árak tájékoztató jellegűek!

AZ ÁR A HAJÓZÁS KÖLTSÉGEIT IS TARTALMAZZA!

Fertő-tavi élmények hajózással programja:

Indulás Budapestről, a Déli pályaudvartól reggel 7 órakor. Buszunk első állomása a Fertő-tó legszebb magyarországi állomása lesz. Fertődön 10 órára várnak minket az Esterházy Kastély bejárására. Először a pompás udvarban sétálunk, majd tárlatvezetéssel 10:30 órától járjuk be a Kastély látogatható termeit.

A fertődi Esterházy Kastélyt „magyar Versailles”-nek is nevezik, nem véletlenül a barokk épületegyüttes a maga korában egyedülálló építészeti jelenség volt. Esterházy Miklós tervei és elképzelései alapján a mai formáját a XVIII. században érte el. Esterházy Miklóst nagyvonalú életvitele miatt “a pompakedvelő” vagy “a fényes Miklós” melléknévvel illették már életében. Az 1700 évek végén a Kastély Magyarország  fő kulturális központja volt, köszönhetően Esterházy Miklós művészetpártoló tevékenységének.

A Kastély megtekintése után buszunkkal tovább utazunk a Fertő-tó osztrák oldalára. Fertőrákoson megtekintjük a kőfejtőt.  A rendkívül látványos területen a kiváló akusztikája miatt kőszínházat is kialakítottak. Ezen a területen évmilliókkal ezelőtt a Pannon tenger hullámzott. Mészvázú állatok és csigák maradványaiból alakult ki az itt bányászott lajtamészkő. A kőfejtő hatalmas üregeit és alagútjait szabadon bejárhatjuk.  A bátrabbak pedig a kőfejtő peremére felmászva csodálhatják meg a kilátást a Fertő-tóra.

A kőfejtőben töltött séta után kezdődik a nap egyik legizgalmasabb programja. A fertőrákosi kikötőbe hajtunk és hajóra szállunk. Rust-ba hajózunk, a kb. másfél óra hajókázás alatt látványos természeti kincseket figyelhetünk meg. A hajóút alatt tájékoztatót is hallhatunk a Fertő-tó élővilágáról és látnivalóiról. A hajó büféje pedig kiszolgálja a megszomjazott utasainkat.

A hajóból kiszállás után pedig korántsem érnek véget élményeink. Rust városkában töltjük el az időnket, az ékszerdoboz kisvároska minden kéményén gólya fészkel. A gyönyörű barokk városban közös sétával kezdjük az időtöltést, majd akár Burgerland borpincéinek felfedezésére is indulhatunk.

A busz 18 órakor indul haza, érkezés Budapestre az esti órákban.

Vidéki felszállás az M1-es autópálya vonalán, a nagyobb pihenőknél lehetséges:
-Budaörs, Media Markt/McDonalds melletti benzinkút
-Vértesszőlős, McDonalds parkoló
-Győr, Királyszék úti Tesco
-Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő

A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.
Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

 Fényképgaléria a régebbi kirándulásokról

Kattints a dátumokra és nézd meg, hogy milyen csodás helyen jártunk! 🙂

2017. július 1.

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

Kapcsolódó termékek

Országinfó

Euro

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása