Fenséges természet, fjordok, gleccserek és zuhatagok országa: Norvégia

Jelenleg nincs időpont

Részletek

Elbűvölő természeti kincsek, kristálytiszta vízből kitörő sziklaszirtek, csipkézett végtelen tengerpartok, éjszakai napfény,  a legmodernebb találkozása a tradicionálissal, a skandináv életforma. Ez nem más mint Norvégia, amely álomvilágként hat ránk.

Fenséges természet, fjordok, gleccserek és zuhatagok országa:
Norvégia hosszú hétvége

 

Az ár tartalmazza:

-1 éjszaka szállás Stvangerben 3 csillagos szállodában, 3 éjszaka szállás Bergenben 3 csillagos szállodában
-reggelis ellátás
-buszos utazás a programban részletezett módon
-idegenvezetés a teljes program alatt

Az ár nem tartalmazza:

-útlemondási-, baleset-, betegség és poggyászbiztosítás
-Budapest -Bergen repülőjegy WizzAir menetrendszerinti járatával 

 

Előre fizetendő:

1.390 NOK vonatozás és hajózás a fjordok program alatt, 90 NOK Bergen siklójegy oda-vissza (51.800 Ft/fő, előre fizetendő)

1. nap

Bergen, Stavanger

Első nap, 2018. július 25. szerdán reggel 9:15 órakor leszállunk Bergenben. Buszunk várni fog ránk és déli irányba, Stavanger felé vesszük az irányt. A buszos utazás bő 4 órát fog igénybe venni, de már az is tele lesz élményekkel: alagutak és hidak között fogunk haladni, miközben a tenger látványa kápráztat el minket.


Megérkezünk Stavangerbe, Norvégia harmadik legnagyobb városába. Megtekintjük a nyüzsgő várost, majd elfoglaljuk a szállásunkat a tengerparton,a strand közelében. Kb. 23 óráig világos van. Ilyen estéd még nem volt:)

2. nap

Preikestolen,

2018. július 26-án a buszunkba szállunk és a Preikestolen, a Prédikálószék felé vesszük az irányt.
A 604 m magas szikláról fantasztikus látvány nyílik a Lysefjorden fjordra és a környező hegyekre. Lyselfjorden neve fény fjordját jelent. Ez a legdélibb ilyen természeti jelenség Norvégiában. 40 km hosszan tekereg gránit szikláktól szegélyezve. Ezek a világos gránitok néhol 1.000 m magasságig is felnyúlnak. A Preikestolen természet adta kőképződmény, egy 25 m x 25 m csaknem teljesen vízszintes kőplató 604 méter magasan. Helyiek “gyalult fog” néven is emlegetik.


A prédikálószék sziklája 2-3 órás túrával közelíthető meg. Az út folyamatosan emelkedik, néha igen meredek. Megfelelő erőnlét és túracipő szükséges a teljesítéséhez. Aki úgy érzi nem tudja bevállalni, Stavangerben maradhat. A program kb. 8 órát igényel, így utána rögtön buszra szállunk és Bergenbe hajtunk. Elfoglaljuk a szállásunkat és álomra hajtjuk a fejünket. Nagy nap vár minket….

3. nap

Flam, Nærøyfjord

2018. július 27-én a kirándulás egyik csúcspontja érkezik. Buszunk a vasútállomásra visz minket, innen vonattal utazunk egészen Flam-ig, a legszebb fjordok kapujáig. Az északi életérzéshez hozzátartozik a patyolattiszta, pontos, villámgyors vonaton való utazás. Flam-ben hajóra szállunk és a fjordok királyát tekintjük meg: Nærøyfjord-ot.

A Nærøy-fjord 2005. óta a világörökség része. A Sogne-fjord 17 km hosszú mellékága. A fjord legszűkebb ponton csupán 300 méter. Ezen a ponton a hajók nem is használhatják kürtjüket kőomlás veszély miatt.  Meredek sziklafalak veszik körül mindkét oldalról, amelyek akár 1.700 méter magasba is emelkedhetnek. Felejthetetlen hajókázást teszünk a fjordok világában, miközben szemet kápráztató látványban gyönyörködünk. Majd egészen Gudvangenig haladunk, ahol már várni fog a buszunk és visszatérünk a szállodába.

4. nap

Bergen

2018. július 28-a, szombatot Bergen felfedezésével töltjük. Norvégia második legnagyobb városát a 7 hegy városának nevezik. Bryggen városrésze, amely a régi Hansa kereskedők házai a fjordok mentén, a színes, szorosan egymás mellé épített házak sora 1978 óta a világörökség része. A nap folyamán a siklóval felmegyünk a Bergen mögött magasodó hegyre és onnan tekintünk le az alattunk elterülő városra és a tengerre.
Az idegenvezetés után szabad program a városban.

5. nap

Hazaindulás

2018. július 29-én vasárnap korai reggeli és korai kijelentkezés a szállodából, 09:50-kor indul a repülőnk haza, 12:35 órakor érkezünk Budapestre.

A kiutazáshoz érvényes személyi igazolványra, vagy útlevélre van szükség.

NORVÉGIA

Norvégia Európa egyik legnagyobb országa, ami a területét illeti. De lakossága csak 5 millió fő, így a népsűrűség igen alacsony. Itt található az Európai kontinens legészakibb pontja. Az ország egyharmada az északi sarkkörön túl helyezkedik el, nagy részét hegyek és fennsíkok alkotják. Tengerpartja csipkézett: fjordok, szigetek és sziklaszirtek paradicsomát alkotva. A föld csupán 3%-a művelhető. Ezért a norvég ember földművelés helyett halászattal foglalkozott, hogy ezen a zord éghajlaton megéljen.

ÉRDEKESSÉGEK

A norvég ember sportos beállítottságú, hideg és csapadékos időben sem ülnek otthon, a sífutás nemzeti sport, de természetesen síelnek is. Nyáron a túrázás és a vízi sportok: a kajak és a kenu állnak vezető helyen.

ÉGHAJLAT

Az éghajlat zord és igen változékony. A Golf-áramlatnak köszönhetően magasabb a hőmérséklet és több a csapadék. A rövid nyár alatt a délebbi részeken 25 C körüli hőmérsékletre lehet számítani. Északon max. 20 C-ig szökik fel a hőmérő higanyszála. A sarkkörön túl élvezhető az éjféli nap jelensége: a nap a nyári hónapokban nem bukik a horizont alá. Bergen az esernyők városa, évente átlagosan 213 nap esik csapadék.

ORSZÁGINFO

Norvégia, hivatalos nevén Norvég Királyság fővárosa Oslo. Hivatalos fizetőeszköze a norvég korona, NOK. Árfolyama: 1 NOK = 32 Ft. Időeltolódás nincs. Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak be.

MIT CSOMAGOLJAK?

Póló, rövidnadrág nappalra, pulcsi, dzseki, esőkabát eső esetére. Terepviszonyokra alkalmas bakancs a prédikálószék túrához. Fürdőruha az első estére. Fényképezőgép ne maradjon otthon:)

 

Képek az utazásról:

Kattints a dátumra és nézd meg, hogy milyen volt ez a csodálatos utazás 🙂

2018. július 18-22.

 

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

Kapcsolódó termékek

Országinfó

Norvég Korona

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása