Dalmácia, Dubrovnik és Mostar hosszú hétvége

Jelenleg nincs időpont

Részletek

Dalmácia, Dubrovnik és Mostar hosszú hétvége

Az ár tartalmazza:

-buszos utazás Budapest – Zadar – Sibenik – Primosten – Trogir – Split – Dubrovnik – Mostar útvonalon
-3 éjszaka szállás 3 csillagos szállodában
– reggeli
-idegenvezetés a teljes program alatt

Egyágyas felár: 11.900 Ft/fő

 

A belépőjegyek külön fizetendőek: Zadar 15 kuna, Sibernik 15 kuna, Trogir 25 kuna, Split 15 kuna, Dubrovnik 100 kuna. Az árak tájékoztató jellegűek!

1. nap

ZADAR

Indulás csütörtökön reggel 5 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. A délutáni órákban érkezünk meg Zadarba, ahol a legészakibb dalmát város felfedezésére indulunk.
Dalmácia fővárosának neve háborgást, hullámzást jelent – a félszigeten elterülő óvárosban ezt időnként meg lehet tapasztalni. Az óvárosban számos ókori emlék található, ezek közül leghíresebb a város szimbólumaként is emlegetett Szent Donát templom, de a hatalmas főtéren és környezetében további lélegzetelállító emlékeket fogunk meglátogatni. A közös séta után szabadidő következik, majd nem központi, de tengerpart közeli zadari szállodánkba hajtunk.

1-nap

2. nap

SIBENIK, PRIMOSTEN, TROGIR ÉS SPLIT

A második napon a reggelit követően kis utazással kezdjük a napot. Buszunkkal Sibenik városába hajtunk. Sibenik a Krka folyó adriai-tengeri torkolatánál fekszik. A 400 évig velencei uralom alatt élő városban lépten-nyomon e kor emlékeibe botlunk. A Szent Jakab katedrális a világörökség része.

2-nap

A város meglátogatása után buszra szállunk és a következő csodás helyszín, Primosten felfedezésére indulunk.  Primosten egy mesterséges félsziget, hiszen eredetileg sziget volt, de a szárazföld közelsége miatt a tengert feltöltötték. Az óvárosban szűk utcák és kőházak között kanyarogva juthatunk el a Szent György templomig.

2-nap2

Ezek után buszunkkal Trogirba hajtunk.  Ez a csodás városközpont is a világörökség része. Trogir a magyar történelemmel összefüggésben is sokat emlegetjük, hiszen a tatárjárás idején  ide menekült IV. Béla. A várossal összenőtt Ciovo sziget melletti Kraljevac (jelentése Király) sziget is Béla Királyunk tartózkodásának emlékére kapta nevét. IV. Béla szomorú napjait és a város kapcsolatát történelmünkkel sok személyes relikvia és történelmi emlék őrzi.

2-nap3

A második napra még egy város felfedezése marad: Dalmácia igazgatási és gazdasági központja, Horvátország második legnagyobb városa: Split.  A település első lakója Diocletianus császár volt, aki 293-ban ban palotát épített a barátságos tengeröbölhöz. A palota körül alakult ki a későbbi város, majd horvát uralom alá került. Az egykori Diocletianus-palota falai között található a tulajdonképpeni óváros. Ennek bejárására indulunk.

2-nap4

Majd jóleső fáradtsággal a sok élmény és séta után buszra szállunk és a makarskai szállásunkra hajtunk.

3. nap

DUBROVNIK

Reggeli után buszra szállunk és Dubrovnikba hajtunk. A város régi magyar nevén Raguza. Adria Gyöngye vagy Délszláv Athén néven is emlegetett város igazi gyöngyszem. A középkorban a tengeri kereskedelem egyik központja, a Raguzai Köztársaság székhelye és hosszú ideig a Velencei Köztársaság riválisa is volt. Virágkorát a XV. és XVI. században élte, amikor 40 000 lakosával Európa legnagyobb városai közé tartozott. I. Lajos magyar király 1358-ban megszerezte Velencétől, így egészen 1526-ig a magyar korona része volt. A város egyúttal a horvát irodalom és művészet egyik központja, lakhelye sok híres költőnek, írónak, festőművésznek és tudósnak. Központja 1979 óta a Kulturális Világörökség részét képezi.

3-nap

A csodás belváros, a védőszentjéről Szent Balázsról elnevezett templommal felejthetetlen látnivalókat ígér. Mégis a legnagyobb élmény a Városfal és a hozzá tartozó erődök végigsétálása.

Fakultatív programlehetőségek:
-hajókázás a Lokrum szigetre, ahol arborétum látogatható. Ár: 80 kuna/fő hajó + belépőjegy
-kabinos lifttel kirándulás a Dubrovnik fölé magasadó hegyre. Ár: 108 kuna/fő oda-vissza

Dubrovnik bejárása után buszra szállunk és Mostarba hajtunk. Már Bosznia-Hercegovinában hajtjuk álomra fejünket.

4. nap

MOSTAR

Reggeli után a kirándulás utolsó, de annál nagyobb élményének befogadására indulunk. A Neretva folyón álló Öreg hídról (most = híd, stari = öreg) kapta a nevét, ez a város szimbóluma is. A középkori oszmán épületegyütteseket felvonultató kisvárost évente többezer turista látogatja. Az öreg híd az UNESCO kulturális örökségéhez tartozik. A polgárháborúban lerombolt, majd újból felépített hidat 2004. július 23-án avatták fel és azóta ismét régi alakjában látható. A város etnikailag még mindig megosztott. A bosnyákoknak és a horvátoknak külön egyetemük és labdarúgó csapatuk is van. Az óvárosban számos érdekes látnivaló és dzsámi található.

4nap

A városlátogatás után buszunkra szállunk és 3 órás megállásokkal hazautazunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A kiutazáshoz és a szállodába való bejelentkezéshez érvényes kártya típusú személyi igazolvány vagy érvényes útlevél szükséges.

Fényképgaléria a régebbi kirándulásokról
Kattints a dátumra és nézd meg Dalmácia és Mostar nevezetességeit! 🙂

2016. április 21-24.

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

Kapcsolódó termékek

Országinfó

Kuna

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása