Bajai Halfőző Fesztivál Gemenci ártéri erdő kisvasút utazással

Jelenleg nincs időpont

Részletek

Bajai Halfőző Fesztivál Gemenci ártéri erdő kisvasúttal utazással

Az ár tartalmazza:

– buszos utazás Budapest – Szekszárd – Keselyűs – Pörböly – Baja – Budapest útvonalon
– idegenvezetés a program alatt

Az ár nem tartalmazza:

– Gemenci ártéri erdő kisvasút menetjegy: 1.650 Ft/fő
– Bajai halászlé gyufatésztával és túróscsusza tepertővel: 2.550 Ft/fő.
A külön fizetendő programok nem kötelezőek. Az árak tájékoztató jellegűek.

BAJAI HALFŐZŐ FESZTIVÁL GEMENCI ÁRTÉRI ERDŐ KISVASÚT UTAZÁSSAL POGRAMJA:

Indulás Budapestről a Déli pályaudvartól reggel 7 órakor. Rövid utazás után megérkezünk Tolna szívébe Szekszárdra. Rövid városi sétával kezdjük a napot. Szekszárd központja a Béla tér. Nevét I. Béla királyunkról kapta. Emlékét neki szentelt szobor és  az általa 1061-ben alapított Monostor romjai is őrzi. Közép-Európa legnagyobb egyhajós temploma copf stílusban uralja a teret.

Sétánk után hamarosan a Szekszárd közeli Keselyűsre hajtunk, ahol kezdődik a nap egyik fantasztikus programja a vonatozás a Gemenci ártéri erdőn keresztül, egészen Pörbölyig – amely Baja mellett található.

A Gemenci ártéri erdő a maga 180 km2 területével, amely rendszeresen víz alá kerül nem csak Magyarországon, de európai viszonylatban is egyedülálló. A Duna-Dráva Nemzeti Park kiemelten védett területe. A Gemenci erdő egyik büszkesége a legszebb és legértékesebb trófeákat növesztő gímszarvas állomány.

Két óra utazás után, miközben a csodálatos természetet tanulmányozhatjuk megérkezünk Pörbölyre. Buszunk értünk jön és Baja belvárosába fuvaroz minket. Rövid sétát teszünk a Petőfi-szigetre és étvágyunkat helyi specialitással csillapítjuk, az egyik helyi, kellemes étteremben. A bajai halászlé gyufatésztával készül. Paszírozott halat nem tartalmaz (az a szegedi változat), a halszeleteket külön tálalják fel. Másodiknak túrós csuszát fogyasztunk. Az italokat mindenki saját ízlése szerint rendelheti magának.

Az ízletes ebéd után szabadidő a Bajai Halfőző Fesztivál forgatagában. A Fesztiválról fontos tudni, hogy az első színpadi programok 15 órakor kezdődnek, az ünnepélyes tűzgyújtás 18 órakor veszi kezdetét. Az asztaloknál akik főznek, saját maguknak, illetve rokonaiknak, barátaiknak főznek – kóstolás vagy kóstolójegy nincs. Ezért is foglaltunk a csoport számára étteremben helyet. A programok késő éjszakáig tartanak, éjfélkor tűzijátékkal érnek véget. Mi az esti programok egy szeletét tudjuk megtekinteni.

Buszunk 21 órakor indul haza, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Vidéki felszállás az M6-os autópálya vonalán lehetséges:

-Keresztúri pihenőhely
-Dunaújváros
-Paks
-Szekszárd

A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.
Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

 Fényképgaléria a régebbi kirándulásokról

Kattints a dátumra és éld át a fesztivál hangulatát! 🙂

2017. július 8.

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

Kapcsolódó termékek

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása