Alpesi élmények Mariazellben: panoráma vonatozás és mézeskalács kóstolás

Jelenleg nincs időpont

Részletek

Alpesi élmények Mariazellben: panoráma vonatozás és mézeskalács kóstolás – ÚJDONSÁG!

 

Az ár tartalmazza:
-buszos utazás Budapest – Laubenbachmühle – Mariazell – Budapest útvonalon
-idegenvezetés a teljes program alatt

Az ár nem tartalmazza, de előre fizetendő: 2.800 Ft/fő vonatjegy

Helyszínen fizetendő költség:
-Mézeskalács manufaktúra 7 euro/fő

Az árak tájékoztató jellegűek.

Indulás reggel 05:30 órakor a Déli pályaudvartól. Buszunkkal az Ötscher Alpok északi pontjára hajtunk. Laubenbachmühle kisvárosban vonatra szállunk és egy órát utazunk Ausztria leghosszabb keskeny nyomtávú vasútvonalán. A kisvasút igazi romantikus robogást ígér hegyeken és völgyeken át az Ötscher hegységben.

Teljes útvonala közel 85 km és a vonat legnagyobb sebessége 80 km/h . 1898-ban a vonal megnyitásakor a forgalmat gőzmozdonyokkal  indították be, majd természetesen villanymozdonyok vették át a szerepet. Napjainkban a modern technika teret hódított magának ezen területen is. Laubenbachmühle állomástól kezdődik az igazi hegyvidéki pályaszakasz. A vonat szerpentineken keresztül kapaszkodik fel egészen a Mariazellig. A kegyhelyig vezető útszakasz 16 alagúton és 10 viadukton ível át. Az alpesi vonatozás hatalmas élmény mindenki számára.

Utunk a híres kegyhelyre, Mariazellbe, az Alpok hegycsúcsai által körülölelt, csodás városkába vezet.

Megérkezésünk után idegenvezetőnkkel bejárjuk a várost, illetve meglátogatjuk a híres mézeskalács manufaktúrát.

Mariazell Közép-Európa legfontosabb Mária-kegyhelye. A zarándokok már a XII. századtól felkeresik a csodatévő Szűzanya segítségében bízva. A mariazelli Bazilika legfontosabb kincsei a Máriát és a kis Jézus ábrázoló kegyszobor és a Szűz Mária képe, melyet I. Lajos ajándékozott a kegytemplomnak.

A város nevéhez és kegytárgyaihoz számos legenda kapcsolódik:

A XII. században bencés szerzetes érkezett Mariazellbe, hogy az ott élők lelkipásztora legyen. A szerzetes magával vitte fából faragott Mária-szobrát is. Egyszer csak útját egy hatalmas szikla zárta el, megakadályozva őt útjának folytatásában. A szerzetes Szűzanyához  fordult segítségért és imái meghallgatásra találtak, így a szikla kettéhasadt és a szerzetes folytathatta útját. Megérkezvén a szobor köré fakápolnát építetett, ez „Maria in der Zelle”, amely hamarosan a vidék hitéletének központjává vált.

1. Lajos magyar király a XIV. században egy vesztésre álló csata előtt imádkozott a Szűzanyához, reggelre a mellkasán találta azt a Mária-képet, melyet kis oltárán tartott. Mindezt égi jelnek tekintve, magabiztosan csatába vonult és győzelmet aratott a törökök felett. Hálából seregével együtt felkereste Mariazellt a csata után és hálája jeléül a templomnak ajándékozta az arannyal és drágakövekkel díszített képet és sok más értékes, a címerével ellátott kincset.

A gótika és a barokk jegyeit ötvöző háromtornyú bazilika a város jelképe.

De Mariazell nem csak a kegytemploma révén nyújt látnivalókat. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt felejthetetlen élményt nyújt a Mézeskalács Manufaktúra, ahol meg lehet ismerni a mézeskalács készítés minden titkát a gyerekek a mézgyertya készítését is megpróbálhatják. A vezetett manufaktúra bejárás közben kóstolni is lehet.

Az élményekkel teli nap után 18 órakor indulunk haza. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy érvényes útlevél szükséges.

Vidéki felszállás az M1-es autópálya vonalán, a nagyobb pihenőknél lehetséges:
-Budaörs, Media Markt/McDonalds melletti benzinkút
-Vértesszőlős McDonalds parkoló
-Győr, Királyszék úti Tesco
-Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő

A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.
Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

Kapcsolódó termékek

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása