Aktív hétvége Ausztria zöld szívében

Részletek

Aktív hétvége Ausztria zöld szívében

 

 

Az ár tartalmazza:

– buszos utazás a teljes program alatt
– 1 éjszaka 3 csillagos szállodában
– svédasztalos reggeli
– utaskísérő a buszon
– üdülőhelyi díj
– túravezetés a teljes program alatt

 

Egyéb lehetőségek, felárak:

Egyágyas felár: 6.000 Ft
Helyszínen fizetendő költség:
Tavalyi árak tájékoztató jelleggel:  Wasserlochklamm belépő 6,5 euro/fő, gyerekeknek: 4,5 euro/fő, Erzberg látványbánya belépő: 30 euro/fő, gyerekeknek: 16 euro/fő.

1. nap

Grüner See

Indulás reggel 5 órakor a Déli pályaudvartól. Az első állomásunk a Grüner See, a zöld tó lesz. A tó a nevét onnan kapta, hogy a vízét zöldre festik a benne tükröződő erdők. Ausztria legszebb turisztikai célpontjának választott helyszín fantasztikus élményt jelent a természet minden szerelmesének. Vízutánpótlását a Sonnschienalmról kapja. Az olvadt hólé és a forrásvizek elárasztják a tavacskát, amely akár 11 m mélységűre is duzzadhat.


Május végétől júniusig a búvárok paradicsoma: fantasztikus felvételeken a tó körüli pihenőpadok körül úszkálnak. Majd júliustól elkezd kiszáradni az őszi hónapok végére sokszor teljesen kiszárad, majd újból kezdi a körforgását. Augusztus második felében kirándulásra legalkalmasabb terjedelmében fog minket fogadni a zöld tó és lélegzetelállító környezete. 

A program után szállásunkra hajtunk, egy tipikus osztrák kisvárosi környezetben elfoglaljuk szállásunkat.

Túratáv: 9 km, szintkülönbség 300 m fel és 280 m le.

2. nap

Wasserlochklamm és Erzberg látványbánya

Másnap reggelink elfogyasztása után útra kelünk. Elsőként Wasserlochklamm, a vizeslyuk szurdokot hódítjuk meg. A majd 400 méteres szintemelkedőt lépcsősor segítségével tudjuk legyőzni. Aki lazább programra vágyik, a Salza folyó partján gyönyörködhet a látnivalókban, illetve a raftingosok látványában.

Wasserlochklamm Ausztria legbámulatosabb természeti látványosságai közé tartozik. A szurdok bejáratát egy acélkötelekből álló függőhídon át érjük el. A híd 20 méter magasságban húzódik a Salza folyó felett.  Ez az egyetlen útvonal az 5 nagy vízesés megközelítéséhez! Ezt követően falépcsőkön és fahidakon kelünk át, s teljesítjük a szűk egy kilométeres távot. Csodálatos látványban lesz részünk a túra során: megszámlálhatatlan kisebb vízesések, sziklás medencék, kanyonok teszik élménnyé a szurdokot.

A program végeztével az Erzberg látványbánya felé vesszük az irányt.

A Stájerország szívében található Erzberg jelenleg a legmodernebb bányák egyike. Itt több mint 1300 éve bányásznak ércet, nevét pedig többek között a motorversenyek szerelmesei is ismerhetik, hiszen itt rendezik meg évről-évre az erzbergi rodeót. Emellett Közép-Európa legnépszerűbb futóversenyének is Erzberg a helyszíne. Itt megismerkedhetünk a bánya munkálataival és az ércfejtéssel, emellett megtudhatjuk Erzberg történetét. A modern technológiákat alkalmazó bánya ércfejtésének folyamataiba is belepillanthatunk.

A régió gyönyörű mészkő-csúcsai, hegyi világa csodás látványt nyújt. A látványbánya bejárása több élményt ígér. Vonattal megyünk a hegy gyomrához, majd ott gyalog folytatjuk a sétánkat. Ide érdemes egy dzsekivel készülni: +8 C hőmérséklet vár minket a mélyben. A túra egyik legjobban várt eseménye az óriás taxi dömperen, az úgynevezett Haulyn való utazás. A programok után kora délután indulunk haza. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A kiutazáshoz és a szállás elfoglalásához érvényes személyi igazolványra, vagy útlevélre van szükség!

A részvételhez alap állóképességgel rendelkezni szükséges.

Vidéki felszállás az M1-es autópálya vonalán, a nagyobb pihenőknél lehetséges:
-Budaörs, Media Markt/McDonalds melletti benzinkút
–Vértesszőlős McDonalds parkoló
-Győr, Királyszék úti Tesco
-Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő

A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.
Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

Képgaléria

Értesítést és emlékeztetőt kérek e-mailben!

 

Időjárás

Kapcsolódó termékek

Országinfó

Euro

BiztosításJelentkezés

Jelentkezés és fizetési mód választása